Založ si blog

Nečas českej politiky

 

  Od roku 1989 sa v post-komunistických krajinách traduje, že najzárobkovejším podnikom je politika. U nás to Slota doviedol k dokonalosti vynálezom ministrov na jedno použitie (napríklad na kšefty s „teplým vzduchom“). Lenže v politike viac ako vo fyzike platí, že akcia vyvoláva reakciu.

  Už v roku 2011 bol bývalý slovinský premiér Janez Janša a štyria ďalší podozriví postavený pred súd pre podozrenia z korupcie.

  V roku 2012 bol bývalý rumunský premiér Adrian Nastase odsúdený pre korupciu na dva roky väzenia.

  V tom istom roku na súde s bývalým chorvátskym premiérom Ivom Sanaderom prokuratúra žiadala najvyšší trest 15 rokov väzenia.

  Islandského premiéra Geira Haardeho najskôr občania vyhnali „kastrólovou revolúciou“ z kresla a následne pohnali pred súd.

  Bývalá ukrajinská premiérka Júlia Timošenková bola odsúdená na dlhoročné väzenie…

  Česká prokuratúra požiadala o vydanie na stíhanie ešte stále úradujúceho (hoci v demisii) českého premiéra Nečasa.

  A u nás ticho, tichúčko…

 

Za všetko môžu Maďarky!

  Zaujímavé, že aj u nás mal premiér Mečiar svoju Nagyovú, ale tú zrejme nikdy nenapadlo priamo veliť tajnej službe na diskreditáciu kohokoľvek. Na to mal Mečiar iných.

  Ale u nás je mnohé inak, než v Čechách, o zvyšku sveta nehovoriac.

  Všetko to svinstvo, čo Mečiarovi vyčítal Dzurinda ten istý Dzurinda veľmi rýchlo zabudol a so svojím úhlavným nepriateľom sa podľa všetkého zbratal až tak, že nebolo spoľahlivejších politických partnerov. Čudujeme sa, že tento bývalý premiér nečelil žiadnej serióznej žalobe?

  Veď ani Dzurinda sa nezodpovedá za to ako s Miklošom rozpredali najcennejšie štátne podniky a ako Dzurinda kryl kauzu Gorila.

  A napriek prevaleniu sa tejto kauzy odhaľujúcej kartelovú dohodu naprieč viacerými politickými stranami o rozpalcelovaní Slovenska na ich finančné záujmy, hlavní aktéri sú dodnes neobťažovaní políciou a užívajú si luxusne svoje podozrivo nadobudnuté majetky.

  Ak by sme aj u nás, ako najnovšie v Číne, posielali za korupciu konkrétne ministra na smrť, za chvíľu by sme tu mali celý ministerský cintorín!

  Ale u nás trest smrti, a dokonca aj akýkoľvek trest politikovi, zatiaľ nehrozí…

 

Česko – náš vzor

  Tradične ufrflaní Češi sú z permanentnej krízy svojej krajiny samozrejme nešťastí. Takto to zhrnul neznámy bloger:

  „…prezident se na ruské ambasádě ožírá tak, že nedokáže stát. Ministr financí není schopen ani mluvit. Ministr zahraničí ani zůstat vzhůru. Sekretářka předsedy vlády řídí vojenské zpravodajství. Generálové armády ČR se bojí odporovat jedné úřednici a sledují manželku premiéra. Stát má rozvědku, která ani sama neví, že je sledována. Její velitelé netuší, že budou zatčeni zatímco vůdci mafie to ví předem a dekují se na připravené jachty na Jadranu. Korupční síť se roztahuje po celé zemi a policie zabavuje stovky milionů a desítky kila zlata ukrytém v bankovních schránkách. Vládu k odstoupení vyzývá klinický psychopat, který sledoval, nahrával a uplácel všechny svoje poslance. Část sněmovny již úřaduje z vězení. Vedení opozice působí jako partička, která právě unikla z Bohnic a budoucí vývoj státu oznamuje na facebooku prezidentova sotva zletilá dcera. Pro alespoň trochu reálné scénáře je Hollywood. Na všechno ostatní je tu česká politika.:)“

  Pri všetkej sebakritike zabudol tento bloger na jednu podstatnú zmenu. U nich sú už za politiku nejvyšší politici stíhaní. A v minulosti boli už aj odsúdení (viď. minister financií Ivo Svoboda už v roku 1999!). Lenže u nás sa o trestnej činnosti na nejvyšších miestach (napríklad o údajnom rozkrádaní financií vojenských tajných služieb) nielenže nesmie hovoriť, za toto „prezradenie tajomstva“ sú novinári dokonca šikanovaní!

  Slovenská politická scéna nasleduje českú obvykle s odstupom troch až piatich rokov. Takže, dočkáme sa?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6295579x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy