Založ si blog

Bordel, chaos, demokracia. . .

Výrok v nadpise je zľudovený a teda bez známeho autora. Vyjadruje údiv občanov obdarovaných slobodou nad tým, že sa z komunistickej zoologickej záhrady dostali bez prípravy rovno do kapitalistickej džungle. A v tej je všetko možné. Aj odovzdať naše akcie do rúk akejsi akciovky, alebo spreneveriť dôchodkové fondy (ako to predviedol známy mediálny magnát Robert Maxwell). No a dnes sme sa vďaka odborárom dozvedeli, že naša štátna Sociálna poisťovňa prelieva financie  z jedného fondu na druhý najmä preto, že práve u dôchodkového je už dlhodobo v mínuse. Povolanejší sa teda zamýšľajú nad tým, ako tie naše odvody rozpočítať tak, aby to sedelo. Za najzúfalejší pokus vyrovnať sa s deficitom v zdravotnom poistení považujem Sulíkov nápad, aby si každá prenajatá garáž hradila aj zdravotnú poistku?! To mu asi našepkal jeho kamarát Kočner…

  Ale medzi nami, prizreli ste sa niekedy bližšie svojej výplatnej páske? Ja som sa, pod vplyvom odborárov, na ňu pozrel dnes a nevychádzam z údivu:

  Zdravotné p. = rozumiem.

  Nemocenské p. = to nie je zdravotné??? Veď to ani nie je slovensky! My nemáme „nemoce“, alebo, že by to bol príspevok na nové fasády v „nemocniciach“? Načo to je?!

  Starobné p. = rozumiem.

  Invalidné p. = no, dajme tomu, aj keď v zdravotnom by mohlo byť aj to, že liečba niekedy vedie k invalidite…

  P. v nezamest. = dobre, chápem.

  Garančné p. = nechápem, to je čo?!!

  Úrazové p. = čítam dobre (?) a načo boli to zdravotné a nemocenské?!! Toto je poistka pre prípad, že by sa niekto urazil nad tými nezmyslami, čo platíme všetci?

  Rezer. fond sol.  = pánbožkovakravička a to je čo? Ja si pamätám z detstva v komunizme, že sme nosili do školy päť korún na nejaké zemetrasenie, ale tento „fond sol.“  mi pripadá ako zúfalá účtovná bulharská konštanta, ktorá by sa mohla aj nazvať: a ešte niečo prihoďte, nech to máme kam šupnúť, ak bude treba. A treba stále! Čo je presne to, na čo odborári  upozorňujú.

  Je tomu nerozumiem, vy áno?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6297011x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy