Založ si blog

Ja tomu nerozumiem – americká podpora extrémistov má zelenú?

V týchto dňoch papagájuje naša EÚ sankcie proti Rusku po vzore USA za to, že vraj (nie je to oficiálne) podporuje Rusko svojich vlastných Rusov na Ukrajine, ktorí sa obávajú Kyjeva a majú sa aj čoho.
No dobre, človek by si povedal, prilievanie oleja do ohňa je neprípustné.
A ako je potom možné že nositeľ Nobelovej ceny a demokrat Obama verejne navrhuje pol miliardy dolárov na vyzbrojenie sýrskych rebelov proti regulárne zvolenej vláde? Teda to isté, čo vyčíta Rusku? A navyše tí rebeli nemajú s USA nič spoločné a naopak sa ukázali ako fanatickí moslimskí extrémisti likvidujúci kresťanské pamiatky v Sýrii,  zabíjajúci mníchov a ľudí iného vyznania. Dokonca tam už prevládajú radikálne odnože teroristickej organizácie Al-Kájda. A toto Amerika podporuje?
Nerozumiem morálke takýchto rozhodnutí USA a EÚ.

 

Čo ešte nesprasili?

Zahraničná politika USA v posledných rokoch sa podobá krvavej stope zlyhaní elementárnej morálky. Do čoho sa pustili, to končí tragédiou miestneho obyvateľstva, porážkou ideálov demokracie a víťazstvom najobludnejších zločinov. Kam sa rozhodli „vyviezť“ demokraciu, tam víťazí pravý opak.
Irak rozvŕtali, spočiatku aj pekne rozkradli (viď. pamiatky z čias Mezopotámie, ale hlavne ropné bohatstvo krajiny), miestnym previedli, že v mučení sa Hussajnovi vyrovnajú a dnes je to krajina, kde namiesto nimi importovanej demokracie prevláda teror radikálov.
V Afganistane to isté, akurát, že tam nemali veľmi čo rozkradnúť.

Líbya je v rozvrate už mesiace. A je to len horšie…
Na Blízkom východe sú ich súčasné mierotvorné aktivity na smiech a sami si za to môžu. Veď už aj americké médiá priznali, že Obamova vláda fakticky bezmocná v snahe akokoľvek regulovať agresivitu svojho tamojšieho najbližšieho spojenca, keď ten si berie ešte aj muníciu z Pentagónu bez jej vedomia. A keď sa ministr zahraničných vecí Kerry pokúsi pomenovať veci pravými slovami, už sa spustí kanonáda republikánskych jastrabov, aby ho zastrašila. Títo držia aj Obamu pod krkom tým, že dali jeho pôvodne vychvaľovanú Obamacare na Najvyšší súd, keď väčšinou v Kongrese podporili už rozbehnuté kauzy. Mimochodom, 5.8. 2014 odstúpila zo svojho úradu zástupkyňa ministra zahraničných vecí Veľkej Británie na protest proti tomu ako britská vláda proti všetkým zásadám humanity a ľudských práv slepo podporuje surové a nehumánne praktiky počas najnovšej invázie izraelskej armády do pásma Gazy s masovými obeťami na civilnom obyvateľstve.
Z Kosova, umelého útvaru okolo ich najväčšej európskej vojenskej základne, ktorý vznikol sériou vojnových zločinov, je štát ovládaný mafiánmi šíriacimi kriminalitu do celej Európy.

To otravné Rusko

Nemám k Putinovi najmenšie sympatie, ale pamätám si naopak, ako ním bol Západ očarený. Prudké výkyvy sympatií západných politikov by mohli byť spôsobené aj tým, že v Rusku našiel útočisko Snowden, ktorý prezradil ako sa USA premenili na Veľkého brata špehujúceho všetko a všetkých pod zámienkou boja proti terorizmu. V samotných USA je čin Snowdena oceňovaný aj médiami, len Washingtonu pochopiteľne nevonia.
Tak ako potrebovali údajnú hrozbu globálneho terorizmu (čo sa nikdy nestalo) na to aby globálne kontrolovali nás všetkých, tak teraz potrebujú Rusko, aby mohli zbrojiť a tým podporiť vlastnú ekonomiku a zamestnanosť bez ohľadu na to, že je to krvavý biznis.
Rozumiem, že toto je bytostná filozofia amerických republikánov, ale nerozumiem ako sa do jej vleku dostal demokrat a nobelovský mierotvorca Obama. Vy tomu rozumiete?

 

P.S. Ak majú špičkoví politici EÚ elementárne morálne zásady, ktoré platia bez rozdielu, potom už dávno mali uvaliť sankcie na USA, mafiánsky kosovský režim Tačiho a ďalšie, ktoré s ich pomocou destabilizujú napríklad Blízky Východ. Ak ich nemajú, kde nachádzajú tú drzosť z našich daní obsadzovať svoje posty bez morálky, bez zásad a bez toho, aby si rešpektovali názor občanov Európy?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6279159x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy