Založ si blog

Hrozná hrozba terorizmu? Nezmysel!

Sú toho plné noviny, rádio, televízia. Terorizmus ante portas – zachráň sa kto môžeš! A záchrancovia pribiehajú, jaj, akí skvelí junáci. A chcú tak málo. Viac peňazí pre nich a menej slobody pre nás. Výsledok? Oni nás budú terorizovať v takom rozsahu, že sa o tom Bin Ldinovi nikdy ani nesnívalo. A stačilo tak málo – privrieť oko, keď nás mali brániť. Je to fraška!

Stále rovnaký trik

Títo tajnosnubní chlapci sú tak únavne neinvenční. Alebo veria, že sme už zabudli? Napríklad, ako si istý policajný papaláš vymyslel, že nášho prezidenta Schustera chcú počas návštevy Indie zamaškrtiť?! A Schuster tomu naozaj uveril a v poslednej chvíli oficiálnu, rok pripravovanú, neškodnú návštevu zrušil. Alebo ako nám hanební „teroristi“ nastražili počas Parlamentného zasadnutia rady NATO v Bratislave vraj akúsi bombu do smetiaka na nábreží, kam nikto z toho zhromaždenia ani nepáchol a ten smetiak tam ani nikdy nebol. Výsledok? Ten papaláš povýšil a na ostražitých chlapcov išli milióny navyše.

Keď padli newyorské Dvojičky, dovtedy smiešny a podozrivo zvolený prezident Bush Jr. prišiel s „Vojnou proti terorizmu“ a výsledkom bolo, že náhle posilnení a posmelení ostražitníci terorizovali a terorizujú dodnes milióny nevinných ľudí svojimi preventívnymi opatreniami. Republikáni hneď presadili Patriotic Act (ktorému nastavil nemilosrdné satirické zrkadlo polstoročie pred tým už Heller v Hlave XXII – pamätáte na prísahu vernosti USA povinne pri každom jedle vojakov?) Ale, malá otázočka, kde boli všetci tí pištoľníci, keď sa na ten útok na Dvojičky tí teroristi chystali?

Všetci uvedení teroristi boli totiž na zoznamoch tajných služieb ako podozriví. Tajné služby USA boli upozorňované, že niektorí z nich sa čudne učia lietať, lebo o pristávanie nemajú záujem. Nechali to tak.

Nigérijský trenírkový terorista bol nielen známy, ako podozrivý, ale sa aj podozrivo správal, jeho otec kontaktoval tajné služby, aby pred jeho nepredvídateľným činom varoval, a predsa ho nechali nastúpiť do lietadla smer USA, aby ho až potom „zneškodnili“.

Šialený útočník v austrálskej kaviarni pred pár týždňami bol miestnej polícii veľmi dobre známy radikál. Nekonali, kým to niekoho nestálo život.

V Paríži bol v redakcii Charlie Hebdo na ochranu policajt a šéfredaktor mal po ruke osobného strážcu. Brána bola na kód. Čo tí dvaja robili, že vôbec teroristickú dvojicu nechali vojsť a vykonať svoje hrozné dielo? A čo to boli za policajti, ktorí išli zasahovať na miesto teroristického činu s húkačkou, len aby teroristov včas varovali a vleteli im tak do rany? Keby aspoň jeden z tých štyroch konal podľa už dnes platných predpisov a použil zbrane, ktoré mal k dispozícii, všetko mohlo byť inak. Prečo to neurobili?

Nie, nepotrebujeme nové prísnejšie opatrenia. Ani manévre policajných zložiek a návrat k metódam ŠtB, či KGB. Stačilo by, aby tí, čo konať mali, aj konali. Lenže oni nekonali a namiesto toho, aby sa toto vyšetrilo a zistilo, čo je za tým, roztáča sa kýmsi želané kolo represálií proti nám všetkým. A ešte si to aj priplatíme!

 

Masaker?

V parížskej redakcii sa naozaj odohral masaker v mierkach doterajších teroristických útokov v Európe. A každá zbytočná obeť je neakceptovateľná.

V ten istý deň však na cestách Francúzska zahynulo pri autonehodách zrovnateľný počet obetí! V roku 2012 ich bol celkovo 3 645!

V Európe za rok 2004 až 41 600 ľudí skončilo najkrutejšou smrťou, na ktorú by sa teroristi nezmohli. Veď obete autonehôd umierali, či dokonca uhoreli zaživa vo vlastných autách.

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie v roku 2010 zahynulo na cestách po celom svete 1, 24 milióna ľudí – jeden a štvrť milióna!

Tomuto hovorím masaker!

A keby sa stotina výdavkov, čo teraz pôjdu na nezmyselné policajné preventívne manévre a nastolenie režimu Veľkého Brata po vzoru USA (pred časom EÚ zamietlo ich nápad na ostrejšie prehliadky leteckých pasažierov a ,hopla, už je ten návrh znovu na stole!) išla na prevenciu a účinnú technickú ochranu (veď aj my máme „cesty smrti“), koľko životov by sme zachránili! A nezaslúžia si to menej, než obete ojedinelých teroristických útokov.

Lenže zachraňovať obete autohavárií? Na to je vždy čas, to sa vždy ešte akosi oddiali. Ale okázalo pochodovať ruka v ruke akože na vzdor terorizmu, jaj, na to sa zletia svetoví politici, ako muchy na…

A veď, keď už sa tak držali pod pazuchy a tak si boli blízki – mohli s terorizmom skoncovať hneď! Ten tu totiž nie je preto, že by kohosi až tak bavilo zabíjať iných ľudí a dokonca aj samovražedne. Ten je tu preto, lebo tí istí, čo sa tak prsili naprotiveň terorizmu sa len prizerajú všetkému tomu zverstvu, čo sa deje už desaťročia na Blízkom východe. Keby sa tam nesprávali k Palestíncom ako k zvery, tak by sa ani Palestínci a s nimi súcitiaci moslimi aj nemoslimi (viď už dávnejšie Šakal a i.) nesprávali ako zvery.

 

Prečo teroristi útočia?

Lebo určití ľudia už prestali veriť tomu, že nobelovský mierotvorca Obama konečne skoncuje so šokujúcim porušovaním ľudských práv napríklad aj väzňov mučených v Guantanáme, ktorých sa tam vystriedalo takmer 800 od roku 2002. Ja na rozdiel od nich, verím, že s tým chce skoncovať, ako to opakovane potvrdil vo svojej najnovšej Správe o stave Únie. Ale držia ho pod krkom republikánski „jastrabi“, Patriotickí actisti. Aj keď konečne vyšla správa komisie vedenej demokratickými senátormi (ktorých CIA tajne sledovala a pokúšala sa ich prácu mariť!), pôvodcovia toho odporného necivilizovaného porušovania nielen ľudských práv, ale aj logiky (nič mučením totiž nedosiahli) Cheney a Bush Jr. sa neschovali do kanálu, naopak, ešte to drzo obhajovali. Pritom by podľa dnešného vyhlásenia Amnesty International mali byť v prvom rade oni súdení, ako zločinci proti ľudskosti. Veď preto majú popravovaní západní rukojemníci rovnaký väzenský mundúr, ako väzni svedomia demokratického sveta v Guantanáme. Sme šokovaní tým, čo robia fanatici Islamského štátu a nešokuje nás sadistická brutalita vynálezcov Guantanáma?

Kto chce vedieť viac, vďaka môjmu priateľovi a dlhoročnému kolegovi v PEN Larrymu Siemsovi, má možnosť prečítať si o tom už aj v slovenčine.

Verím, že Obama chcel konečne vyriešiť chronickú ranu celosvetovému mieru krvácajúcu už desaťročia na Blízkom východe. Ale miestni „jastrabi“ jeho emisára Kerryho vysmiali. A s pomocou republikánskych jastrabov sabotujú aj ďalšie jeho mierové iniciatívy. Republikánske permanentné vojnové štvanie je skutočnou hrozbou, lebo je aj podhubím pre teroristické proti-reakcie. Kruh násilia sa tak umelo roztáča donekonečna.

Tak sa neuveriteľné stáva skutočnosťou. Nerieši sa príčina, ale následky. A to tak absurdne, že tie následky sa tým ešte viac priživujú. Lebo ak milióny ľudí na Blízkom východe neuvidia ani len svetielko nádeje, že sa domôžu ich ľudských práv, tak nám všetky manévre tajných aj netajných zložiek budú tak na to jedno. A k tomu navrch teror našich „ochrancov“ už naozaj zasiahne každého.

Škoda mlčať…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

parlament

Poslanci riešili zmeny v zložení výborov, čaká ich aj hodina otázok

18.04.2024 11:20

Dôvodom je nastúpenie nových poslancov do parlamentu.

Boris Beňa

Šutaj Eštok: Beňu v Kongu zadržali podľa informácii zo SIS pre podozrenie zo špionáže

18.04.2024 10:50

V roku 2021 bol Beňa odsúdený na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

CDC-Gathany-Aedes-albopictus-1  1

Invázneho ázijskeho komára prvýkrát potvrdili v Košiciach

18.04.2024 10:38

Ide o pomerne veľkého komára a potenciálneho prenášača vírusov vrátane vírusu západonílskej horúčky.

Constanta, NATO, protivzdušná obrana, Rumunsko, vojaci, Mihail Kogalniceanu

Nové letecké dráhy aj škôlky. Sto kilometrov od Ukrajiny rastie najväčšia základňa NATO

18.04.2024 10:35

Rumunsko v posledných rokoch masívne investovalo do obrany.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6294306x
Priemerná čítanosť článkov: 8599x

Autor blogu

Archív

Odkazy