Založ si blog

Grécko dobehla minulosť – smeruje ku komunizmu

Čítal a počul som už snáď desiatky komentárov k pre nás nepochopiteľnému hazardérstvu Grékov s eurom aj zjednotenou Európou. Nikto si však nespomenul, že tie ich čudné vzdoro-gestá majú svoju históriu! A tá začala umelými zásahmi Churchilla a Stalina do povojnového vývinu Grécka a Poľska.

Tí dvaja, po vzájomnej dohode, násilne a umelo obracali jednu aj druhú krajinu na pravý opak. Poliakov na komunistov a Grékov naopak. Hoci v Poľsku bola nálada silne prozápadná a protiruská, v Grécku naopak protizápadná a proruská. V Grécku to vyvrcholilo pokusom o nastolenie komunistickej vlády po Druhej svetovej vojne. To krvavo potlačili Briti. Rovnako krvavo potlačili Rusi odpor Poliakov proti komunistickej diktatúre.

Grécko teda zaplatilo tie veľmocenské kšefty krvavou občianskou vojnou. Nasledovali desaťročia panovania buď vojenských diktatúr (to zasa viedlo k tragédii Cypru) alebo slabých demokratických vlád. Ale jedni aj druhí museli brať na vedomie ľavičiarske zmýšľanie Grékov a tak vstup do EÚ a eurozóny im mal zalepiť ústa koláčmi namiesto chleba. Koniec-koncov ani časti euro-úrodníkov nie je ľavicové myslenie cudzie. Ibaže sa prerátali jedni aj druhí. Heslo „každému podľa jeho potrieb“ neustáli ani komunisti, lebo rozdali viac než mali. Na tom skolabovali komunistické vlády v Európe na čele so ZSSR. Teraz ten účet dostali Gréci. A nechcú tú logiku pochopiť, pretože ešte nezažili komunistický ideál naživo. Ale veria mu. Veď aj súčasné referendum oslavovali komunistickými symbolmi od zástav až po piesne. Veď Janis Varufakis, dnes odstúpený minister financií a hlavný ideológ odporu proti reformám, sa verejne nazýval marxistom!

Má to jedinú chybu. A to podstatnú. Tsipras a spol. Grékom nahovorili, že sa im na ten komunizmus my ostatní v Európe zložíme. Bude to drsné vytriezvenie pre Grékov, aj pre nás…

 

P.S.1. Je pozoruhodné, že kedysi vládna strana SAS ako takmer jediná v EÚ na tento nevyhnutný kolaps gréckej ľavičiarskej mytológie včas upozornila. Ale sympatie voličov jej to neprinieslo. Ak by sa nad týmto komentátori zamysleli, vedeli by sme aj o vlastnej budúcnosti podstatne viac.

P.S.2. USA už takýto menový komunizmus majú desaťročia. To sa vždy ku koncu roky zistí, že opäť prekročili už aj tak obrovský rozpočtový dlh a po pár dňoch, či týždňoch trucovania kongresmanov to, ako vždy doteraz, vyriešia natlačením nových, ničím nekrytých, dolárov. U eura to ale môže byť cesta do pekiel, lebo bežní Gréci teraz budú sťahovať eurá do pančúch na zlé časy a na držanie obehu peňazí bude nutné nové dotlačiť. A až sa Gréci rozhodnú pre drachmu (čí jej zavedenie ale zaplatia?), môže sa Európskej centrálnej banke zase vrátiť tá masa natlačených, a už nepotrebných eur? Neviem a rád by som vedel.

P.S.3. Takto je to, keď veľmoci niečo rozbabrú a potom nechajú tak. Nepripomína vám to nástup radikálneho islamu potom, čo do Iraku, Afganistanu, Sýrie, Lýbie a ďalších krajín vliezli so svojimi krvavými záujmami Američania a potom, čo tam dokatovali všetko, čo mohli, odišli a my si to teraz odskáčeme v nezvládnuteľnej vlne utečencov a teroristických útokov?

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301251x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy