Založ si blog

Voľby nerozhodli víťazi, ale porazení!

„Politológovia“ (to sú tí, čo sa líšia od krčmových odborníkov hlavne tým, že v televíznom štúdiu nepodávajú pivo) teraz fabrikujú vysvetlenia, ako sme národ profašistický (Kotleba), promafiánsky (Kollár) a historicky nepoučiteľní (Sulík). Ale títo traja exoti by sa nikdy nedopracovali k takým víťazoslávnym výsledkom, keby im k tomu nenapomohli svojou arogantnou hlúposťou tí porazení.

SMER – najmä zahraničné komentáre sa snažia jeho prepad vysvetliť tým, že strašil utečeneckou krízou, ktorá sa nás v skutočnosti vôbec nedotkla. Je to naopak, brali túto tému zo stola kotlebovcom. Tak prečo prehrali pohodlnú väčšinu? Lebo naštvali zdravotné sestry a učiteľov. A s nimi všetkých tých, čo sú so zdravotníctvom a školstvom previazaní. A to už je sila. Najviac na tom zaráža arogancia Róberta Fica, ktorý inak za roky svojej vlády vedel zvládať krízy naozaj zľahka. A teraz skutočne až tupo odmietal aj to najjednoduchšie – plané sľuby. Veď by každý pochopil, keby vyrukoval s tým, že splní požiadavky jedných aj druhých až keď vyhrá voľby. A vyhral by ich presvedčivo! Ale on sa záhadným spôsobom zaťal a obe tieto kľúčové profesie ponížil tým, že nad ich štrajkom sice zvíťazil (veď vyfučali do stratena), ale vrátili mu to pri volebných urnách. Nepochopiteľná chyba z únavy z vládnutia? A to nehovorím o tom, ako vracal prehratú figúrku Pašku späť do už raz prehratej šachovej partie o celé zdravotníctvo. SMER tak venoval minimálne 6-7% hlasov pre iných.

KDH – napriek varovným signálom „zaspali na vavrincoch“. Odišli im osobnosti ako Lipšic, Procházka, ale aj Čarnogurský. Nenašli za nich alternatívu a ani sa o to nepokúsili. Figeľ, ako povestný uspávač hadov, uspal vlastnú stranu. Tak sa uvoľnil priestor pre 8-10% hlasov iným.

Sieť – Procházkove sebavedomie odrádza. Tá okázalá sebaistota, že bude vedúcou osobnosťou fakticky nefunkčnej pravice uvoľnila ďalších 5-8% hlasov pre iných.

SDKÚ-DS – opäť nepochopiteľná slepota. Frešo musel predsa dávno vedieť, že značku SDKÚ sprofanovali Dzurinda s Miklošom (dnes poradcom skorumpovanej ukrajinskej vlády!!!) až tak, že resuscitácia je nemožná. Nechytil sa šance vymeniť ju za DS a pod hlavičkou Demokratickej strany sa pokúsiť o novú šancu pre pôvodných voličov SDKÚ. Takto ich nahnal kde-komu inému. Ďalších 6-7% hlasov stratených pre extrémy.

Kaník – a jeho pot-kaní trik, ktorý poznáme už od čias Martinákovej. Takto predsa predal Weiss DS práve SDKÚ a vybavil si za to teplé politické miestečko. Kaník to len zopakoval a kto iný než SAS pozbierali tie triezvejšie hlasy z tých vyššiezmienených premárnených šancí.

Nezanedbateľný „zvyšok“ cca 10-15% voličkých hlasov potom prepadlo extrémistom a SNS, ktorá postupovala pozoruhodne opatrne a nekonfliktne (rovnako ako Kotleba, čo za seba posielal do popredia umiernenejších).

„Zlí chlapci“ nikdy nevyhrávajú, pokiaľ im k tomu „dobrí chlapci“ nepomáhajú.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296173x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy