Založ si blog

Trump má pravdu, ale Killary aj tak vyhrá

Je to paradox. Je to až neuveriteľné, ako funguje ten vtip, že všetko je inak.

Pre našinca sú prejavy Trumpa prakticky nepočúvateľné. Jeho štýl á la Mussollini je ťažko akcetovateľný. Ale keď si to potom prečítate a vyberiete podstatu, hovorí úžasné veci! Na americké pomery a politiku sú to horotvorné objavy. Na druhej strane tu máme Hillary, pri ktorej prejavoch môžete pokojne spať a na konci aj tak viete zhruba ich obsah. Je predvídateľná, ako všetci zaumní krasoduchovia z povolania.

A teraz poporiadku.

 

Čo hovorí Trump

   O migrantoch má zhodný názor ako väčšina Američanov, aj väčšina Európanov. Všíma si, že je to vlna pozoruhodne dobre oblečených hlavne mladých mužov s mobilmi. A logicky sa pýta, prečo nebojujú, aby zachránili Sýriu?

Jasne hovorí o tragickej chybe Merkelovej s migrantmi.

Odmieta umelo vyvolanú konfrontáciu s Ruskom. Upozorňuje, že to len násilne zbližuje Rusko s Čínou, čo môže byť pre svetovládne plány USA smrteľná rana.

Odmieta „politickú korektnosť“, ako skrytú formu cenzúry a manipuláciu s verejnosťou. Tým pádom odmieta aj absurdnú „pozitívnu diskrimináciu“ a iné znásilňovačky pravdy kvôli uvedenej „korektnosti“.

Ale to všetko hovorí ako dedinský blázon, čo jediný môže v uzavretej obci ukazovať prstom na skutočných vinníkov a aj to len preto, že ho neberú vážne. A je to notorický bankrotár.

 

Hillary

   Niektorí ju prirovnávajú k zmiji. Je to vraj tichý zabijak, ktorý ide bez uhnutia za svojim cieľom. Personál Bieleho domu ju neznášal pre jej arogantnosť a povýšenosť.

Bill Clinton, notorický sukničkár, je vraj jej dielom. Hravo prekonala jeho nevery, hlavne že plnil jej ambiciózne plány. Cez neho sa dostala do Bieleho domu a chce tam znovu.

Američanky majú zmysel pre humor

Američanky majú zmysel pre humor

Ona je vraj aj za jeho poslednými amnestiami, keď v posledný deň v prezidentskom úrade udelil rekordných 177 amnestií. Podľa amerických médií za dvoch hriešnikov sa mal prihovoriť aj brat pani Clintonovej Hugh Rodham, ktorý za to vraj vyinkasoval až 400 000 dolárov. A bolo z čoho platiť, veď jedným z omilostených bol aj Harvey Welnig, ktorý pre kolumbijský drogový kartel v Spojených štátoch prepral 19 miliónov dolárov. Ešte zaujímavejší je prípad miliardárskeho podvodníka Marca Richa s predpokladom, že sa to Clintonovcom vrátilo v tučných šekoch. O ich honbe za peniazmi vyšlo mnoho článkov aj nejedna kniha. Podľa Associated Press pani Clintonová tiež vymenila v senátnej kampani hlasy istej náboženskej obce za prezidentské zníženie trestu trom podvodníkom (Kalmenovi Sternovi, Davidovi Goldsteinovi a Jakobovi Elbaumovi). Tí na konto neexistujúcich vzdelávacích a náboženských projektov newyorskej židovskej obce vyinkasovali od amerického štátu 40 miliónov dolárov.

Podozrenia z nekalých zdrojov ich nákladného života a ešte nákladnejších volebných kampaní prenasledujú Clintonovcov po celý čas kariéry jedného, či druhého.

Hillary vydala svoje pamäti, za ktoré zinkasovala taký obrovský preddavok, že newyorský vydavatelia krútili hlavami. Asi nepočuli, že takto sa elegantne podplácajú politici v Rusku aj inde. Keď ide o veľké peniaze, Hillary je flexibilná.

Proti Hilary sú Mečiar s jeho „korzičkou“ a Schuster s „dvojplatničkou“ amatéri. Keď s Billom opúšťali Biely dom, tvrdila, že sú chudáci takmer na mizine. Takú „mizinu“ by sa asi každý z nás prial. Pre podozrivé zdroje ich nadácie čelia od mája 2015 Clintonovci súdu na Floride. Mesiac pred tým priznali pochybenia v oznamovacej povinnosti od koho, čo dostali.

Nezabúdajme, že Clinton svojím absurdným zrušením kontroly bánk a hlavne hypoték spustil obrovskú hypotekárnu krízu, čo ochromila USA a zasiahla aj ďalej.

V klamaní je Hillary (prezývaná Killary) preborník. Vymyslela si napríklad, že keď ako ministerka zahraničia navštívila jednu z balkánskych krajín, už na letisku sa dostala do krížovej paľby odstreľovačov. Nič také sa nestalo, ale ona neúnavným opakovaním tohto výmyslu smeruje k ideálu Goebelsa, že sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. Andersen je rozprávkar začiatočník proti tejto pani. David Geffen, významný hollywoodský mogul,  na adresu  oboch Clintonovcov povedal, že „Každý v politike klame, ale Clintonovci to dokážu so znepokojujúcim talentom“.

 

Kto to vyhrá?

  Na druhej strane sa Hillary presne podľa PR návodov stále usmieva, hovorí hladké a predvídateľné reči a hlavne dáva vojensko-priemyselnej, finančnej a politickej elite USA jasne najavo, že ich plány na ovládanie sveta (a teda aj svetové kšefty) nemieni skrížiť ani omylom.

Oproti tomu je Trump neriadená strela. Zdanlivo samostatný, nezávislý a preto nepredvídateľný. Preto ho nemajú rady ani špičky Republikánskej strany, ktorú prevalcoval nevídaným spôsobom. A tzv. mienkotvorná tlač v USA ho prirovnáva k Hitlerovi (aké ľahké je nálepkovať, keď sa dobre platí).

Nakoniec sa republikáni aj demokrati spoja, aby „politicky korektne“ vrátili cez Hillary staré lži do obvyklých koľají. Použijú na to obvyklú floskulu, že veď je načase aby vládla (čomukoľvek, viď detto pri voľbách šéfa OSN) žena. Ona musí vyhrať, aby americkí boháči mohli ďalej bohatnúť a biznis so smrťou šírenou po celom svete kvitnúť aj naďalej…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6300180x
Priemerná čítanosť článkov: 8607x

Autor blogu

Archív

Odkazy