Založ si blog

Merkeleovej dvojaký meter

Asi málokto si ešte pamätá, že jedným z „trestov“ Mečiarovskému režimu bola okázalá ignorácia nemeckou vládou, čo znamenalo, že Mečiar nebol do Nemecka nikdy pozvaný a takisto neprichádzalo do úvahy, že by čo len jeden predstaviteľ nemeckej vlády svojou oficiálnou návštevou podporil Mečiarovský režim.

To sa dá chápať.

Ale nedá sa chápať, že v týchto dňoch kancelárka Merkelová svojou oficiálnou návštevou podporila diktátorský Erdoganom režim?! To je proste škandalózne porušenie všetkých elementárnych princípov demokratickej politiky! Mečiar nikdy nezavrel paušálne 120 000 ľudí a žiadne výhovorky na nevydarený vojenský puč (mimochodom, oprávnený a aj v tureckej ústave legitimizovaný!) to nemôžu ospravedlniť. Erdoganov režim dlhodobo potláča všetky princípy demokratického štátu – ignoruje rozhodnutia súdov, ktoré vzápätí rozpúšťa a sudcov zatýka; zatvára celé redakcie i televízne a rozhlasové stanice; vyvoláva tie najodpornejšie pudy zloby a nenávisti presne v duchu Erdoganom obdivovaného Hitlera! Z tohto Polnočného kráľovstva utekajú už aj elitní vojaci (viď žiadosť niekoľkých desiatok z nich o azyl v Nemecku!), čo nemohla pred svojím odchodom do Turecka  nemecká kancelárka prehliadnuť. A s týmto egomaniakom si dnes Merkelová podáva ruku??

Je priam neuveriteľné, že táto mužatka je schopná tak ponížiť nemecký národ, že akceptuje obdobnú situáciu za komunistického režimu, kedy ten v Československu povolil francúzskemu prezidentovi Mitterandovi raňajky s vtedajšími disidentmi. Aj Erdoganov diktátorský režim povolil Merkelovej stretnutie s tureckou opozíciou. Môže byť väčšie farizejstvo? Ako sa týmto prenasledovaným vo vlastnej krajine vôbec trúfla pozrieť do očí?!

Tak taká je to morálka západnej demokracie – na malé Slovensko si trúfli byť vzorne principiálni, ale v prípade Turkov je aj krvavý diktátor za kamaráta.

V novembri 1989 sme cinkali kľúčmi na námestiach v naivnej viere, že špinavé triky politiky v demokratickom svete neexistujú. Od tej doby sa presviedčame, že kapitalistická propaganda je ešte vynaliezavejšia vo svojich lžiach, než tá komunistická, a že pre politika Merkelovej typu (mimochodom, mala v NDR komunistickú výchovu) neexistujú žiadne morálne zábrany ani princípy demokracie, ktoré by nemohla porušiť, keď sa jej zachce.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278002x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy