Založ si blog

Mafiáni na Slovensku – ukážka prvého dielu novej série TV dokumentov

V novej sérii TV dokumentov „Mafiáni na Slovensku“, ktorej autorom aj spolu-producentom je Gustáv Murín, sa pripravuje deväť dielov a jeden bonusový.

V prvom diely predstavujeme zo všetkých, aj dosiaľ verejnosti neznámych, strán známeho mafiánskeho bossa Petra Čongrádyho, ktorého nekalé záujmy siahali od Bratislavy až po Trenčín. V ukážke prehovoria očití svedkovia jeho mafiánskej kariéry, obete, komplici i novinári, ktorí jeho drasticky ukončenú životnú púť sledovali zblízka. Krátkou charakteristikou ukážku obohacuje aj predstaviteľ NAKA. Postupne obraz na prvý pohľad sympatického, ale v skutočnosti nekompromisne zločinného, mafiána dopĺňajú výpovede novinárov Petra Tótha, Ivana Mega a Moniky Kozelovej, ale aj bývalý vedúci  vyšetrovateľov Vladimír Kajaba, bývalý vyšetrovateľ JUDr. Jozef Vachálek, obeť Čongrádyho vydierania a aj dvaja utajení svedkovia priamo z mafiánskeho podsvetia. TU je ukážka.

Podklady pre scenár tohto dielu vychádzajú z nedávno vydanej knihy Mafiáni I., sýkorovci – sýkorky.

 

Sýkorky

Sýkorky

Celou sériou TV dokumentov „Mafiáni na Slovensku“ sprevádza divákov český herec s moravskými koreňmi Marek Vašut, ktorého slovenský komentár odznie aj v tejto ukážke.

Podklady získané na túto tému sú tak rozsiahle, že len tento úvod k celému dielu trvá viac ako štvrťhodinu. Kompletný diel aj s unikátnymi podkladmi a foto-dokumentáciou bude k dispozícii na DVD vkladaných do kníh autora projektu, ktoré sa objavia na vianočnom trhu ako bonus pre verných čitateľov i zberateľov kníh Gustáva Murína.

Ďalšie ukážky všetkých dielov novej série TV dokumentov „Mafiáni na Slovensku“ predstaví Tablet.TV postupne od septembra 2017.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278102x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy