Založ si blog

Nemá diskotéka – víťazstvo nad hlúposťou

Sme civilizáciou závislostí. Musíme sa spoľahnúť na to, že čistotu vody, ktorú používame na varenie, či pitie niekto naozaj ustráži. Ale vlastne v každej činnosti behom dňa sa musíme spoliehať na to, že za danú vec zodpovedná osoba bude naozaj zodpovedná a nezlyhá.

Ale to neoliberálom (zvaní tiež slniečkári, pravdovrakovia, či pravdoláskari a zaumní krasoduchovia) nestačí. V duchu ich hesla, že menšiny a jednotlivci majú prednosť pred väčšinami (čo väčšina najnovšie rieši dramaticky inými volebnými preferenciami) prednosť dostávajú kverulanti a tak sme svedkami tých najdivočejších absurdít. Obeťou takejto absurdity je najnovšie Stará tržnica v centre hlavného mesta. Okolití obyvatelia (koľko ich je? dvadsať – tridsať – päťdesiat? viac určite nie) dosiahli úplný zákaz hudobnej produkcie v tejto náklade rekonštruovanej hale a to už od ôsmej hodiny večer! Zasa si nejaký lokálny politik typu Nesrovnala pripísal falošný bod. Takže namiesto toho, aby táto budova kultúrou žila a aj si na prevádzku zarobila (točili sa tu niektoré televízne produkcie ako Let´s Dance a podobne), zíva večer prázdnotou.

Rak-disco-1, G. Murín

Rak-disco-1, G. Murín

Ale aj na kverlantov sa nájde liek! Rakúsky Veľvyslanec Helfried Carl s manželkou Andreou prišli už minulý rok s unikátnou myšlienkou osláviť štátny sviatok Rakúska nielen s diplomatmi a VIP hosťami, ale aj s verejnosťou. Vybrali si na to práve Starú tržnicu, kde sa slávnostná recepcia delí na dve časti. Po oficiálnej na úvod sa približne po hodine brány otvárajú aj pre verejnosť, keďže nasleduje pozoruhodný hudobný program. Lenže práve ten bol tohto roku ohrozený kvôli našim kverulantom. Ale riešenie sa našlo – nemá diskotéka!

Rak-disco-2, G. Murín

Rak-disco-2, G. Murín

Technicky to tohto roku prebehlo tak, že produkciu dvoch DJ-ov (rakúskeho a slovenského, mimochodom, pre dopravnú zápchu meškal ten druhý!) počúvali návštevníci v slúchadlách! Takže pri tom mohli aj tancovať, hoci v celej veľkej sále nebolo počuť ani notu z púšťanej hudby. Klobúk dolu pre vytrvalosťou mladého veľvyslaneckého páru, ktorý hľadá a nachádza riešenia aj tam, kde našinec len neveriaco krúti hlavou. Bravo!

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278836x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy