Založ si blog

Bizarnosti nášho súdnictva

Už to je dosť zlé, že naše súdnictvo dlhé roky prekrúcal a dodnes svojimi úletmi deformuje ego-maniak a najväčší politický vriťolezec medzi sudcami, ktorý sa dnes hrá div nie, že na disidenta. Ale my máme bizarnosti priamo v zákonoch, v ich výklade a to aj pri nad slnko jasnejších prípadoch.

Podarené trio z Rumunska nedávno v akomsi našom meste ukradlo drahú bundu. Ona si ju prišla do obchodu akože vyskúšať, využila chvíľu bez dozoru a strčila ju do veľkej čiernej tašky, ktorú vyniesol jej muž k autu, kde čakal ich odrastený syn. Ale neušli ďaleko. Predavačka si všimla nielen stratu bundy, ale identifikovala aj auto a smer jeho jazdy, takže ho hliadka zakrátko zastavila. Výsledok? Hoci bunda evidentne zmizla, kamerový systém usvedčoval ženu aj muža a našla sa aj taška, policajti po chvíli handrkovania zlodejov pustili. Ani si nedali námahu ich prelustrovať a zistiť, či to nie sú známe zlodejské firmy, tiež čo o nich vedia v Rumunsku, čo o nich vie Interpol, či Europol, skrátka stačila výhovorka, že bunda sa nenašla (zrejme ju vyhodili za jazdy) a týchto vagabundov ani len nepredviedli pred sudcu! V USA by ich odsúdil už miestny sudca z ľudu na fleku a bez dlhých rečí. Rumuni-neRumuni, tu kradnúť nebudete! Ale u nás? My sme raj pre zlodejov. Veď čítajte ďalej.

Krátko po prvom prípade chytili policajti tri Maďarky, čo v obchodnom dome v Trenčíne vyniesli STO kusov oblečenia v celkovej cene 2 500 eur. To sa im podarilo tým, že si tašky vystlali alobalom, ktorý rušil signalizáciu pri východe. Tentoraz však policajti nielenže ukradnuté veci aj pomôcku zlodejok našli, ale tie sa nakoniec priznali. S vyhliadkou na dva roky za mrežami. Výsledok? Zakrátko boli prepustené z väzby s tým, že ich budú riešiť v Maďarsku??? Kto a prečo by to robil? Veď my sme kradošom-friendly krajina!

Do tretice známy prípad. Zlodej vliezol do vily herca a politika Milana Kňažka, bol našťastie zadržaný a konečne sa dostal expresne aj pred súd. Výsledok? Pán sudca odmietol zobrať na vedomie, že tento parazit má za sebou už DVANÁSŤ právoplatných odsúdení za vlámania do domácností v Českej republike. Pán sudca si totiž myslí, že tento notorický zlodej sa prechodom fakticky neexistujúcej hranice stal neviniatkom a tak mu dal škandalózne nízky trest. Neuveriteľné v priamom prenose!

Inými slovami – zlodeji celého sveta, príďte si pokradnúť, u nás vás sudcovia i polícia chránia!

Ale to nie je všetko. My máme aj absurdné, bizarné pravidlo, podľa ktorého sa hľadajú všetky možnosti, ako najhorším zločincom zmierňovať ich tresty. Viem, že neuveríte, tak čítajte pozorne.

Mafiózo niekoho zákerne zavraždí. Po veľkom úsilí polície a prokuratúry sa konečne dostane pred súd a zázrak sa stane, je aj odsúdený. Po čase sa zistí, že spáchal aj iné zločiny – lenže tie sú mu odpustené, pretože vražda a test za ňu majú prednosť??? Aká je to úcta k tým ďalším obetiam? Aká je to logika voči ďalším poškodeným? Neviem, nerozumiem, nesúhlasím.

Ešte bizarnejšie je opačné garde. Mafiána konečne usvedčia z hospodárskej kriminality (vydieranie atď.). Konečne je za mrežami. Ale odrazu sa preukáže, že aj vraždil. On sa k tomu (vďaka chytrému advokátovi, ktorý už tuší výsledok) aj prizná! Výsledok? Z nového trestu za vraždu sa mu ODPOČÍTA, čo už si odsedel. Odpočíta??? A to má akú logiku pliesť ekonomickú kriminalitu s vraždou a nakoniec z toho spliesť poľahčujúcu okolnosť??? V súdnictve poznačenom Harabinom je aj toto možné. V USA by za súbeh zločinov dotyčnému dobu vo väzení nielen sčítali, ale priam násobili!

Ale perla bizarnosti ešte len prichádza. Predstavte si, že máte najväčšieho a najcynickejšieho vraha v celej histórii Slovenska, ktorý sám vyhlásil, že zabil toľko ľudí, koľko sa zmestí do autobusu. Po veľkom úsilí polície, vyšetrovateľov, ale aj prokurátorov a sudcov sa napriek tomu, že sa táto beštia bráni cez elitných advokátov „vyvraždenými“ peniazmi (a oni sa nehanbia si ich zobrať), je konečne odsúdený na doživotie. A teraz to začína. Postupne sa začínajú odhaľovať ďalšie a ďalšie beštiálne vraždy tohto monštra. No a naše súdy sa tým ODMIETAJÚ čo i len zaoberať, pretože vraj doživotný trest je dostatočný a nedá sa zvýšiť?! To je fraška. Veď je to neúcta k obetiam takýchto zločinov, ktorým je tým pádom upierané aspoň vedomie, že justícia zločiny stíha. Ale hlavne, je to ignorancia faktu, že dotyčné monštrum má vďaka takejto obludnej laxnosti našich súdov šancu dostať sa z doživotia predčasne. Takže dnes sa dotyčný dokonca arogantne priznáva k zločinom, ktoré roky urputne zapieral (za pomoci bezškrupulóznych advokátov), pretože vie (a už sa o tom aj presvedčil u súdov, ktoré predsa len dodatočne prebehli), že našich sudcov ani nenapadne, aby za takýchto priťažujúcich dôkazov vyniesli rozsudok doživotia bez možnosti skrátenia trestu. A pri pokuse o predčasné prepustenie mu sudcovia ešte pripočítajú k dobru, že sa priznal, keď si bol už istý, že jeho krvavé beštiálne zločiny sú premlčané??? V USA to ošetrujú dokonca niekoľkonásobným doživotnými trestami, či súčtom trestov na 160 a viac rokov.

Ministerka spravodlivosti Žitňanská nedávno konečne verejne priznala, že naše súdnictvo (pod vplyvom neoliberálov, ktorí v USA neuspeli, tak prišli fabrikovať takéto experimenty k nám) favorizuje páchateľov pred obeťami. Vraj to napraví tým, že pridelí obetiam expertov na prikladanie náplastí na bolesť?? Toto má byť riešenie? Najskôr nezmyselným výkladom zákonov spôsobíme traumu neviery v spravodlivosť a potom to pofúkame? Môže byť niečo absurdnejšie? Pani ministerka vo svojom druhom funkčnom období nápadne obchádza vred istého indivídua na našom súdnictve, s ktorým sa pôvodne aspoň pokúšala zápasiť. No dobre, ale tu je predsa dosť príkladov, aby začala so zákonodarcami preberať bizarnosti nášho súdnictva a so sudcami absurdné výklady, ktoré k tomu vedú. Čo Vy na to, pani ministerka?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296059x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy