Založ si blog

Démon bratislavských realít

Usmievavý sympaťák s očami plachej lane. Rád sa objavuje na kultúrnych aj športových podujatiach, kde ako ceny rozdáva obedy zadarmo v hoteli, kde má zákaz vstupu.

Prvá správa o ňom v médiách hovorí, že zastupoval akési firmy tak, že vybral z ich účtov 600 000 eur na údajný biznis v zahraničí a potom tvrdil, že mu ich tam ukradli. Tie firmy skrachovali. Nadpis toho článku ešte nájdete na Internete, ale článok už nie. Zlé jazyky hovoria, že démon funguje na slovenskom porekadle, keď zlodej kričí, chyťte zlodeja. Len čo ho niekto chytí za rukáv, už spolu s manželkou (cherchez la femme?) podáva celú salvu trestných oznámení.

Potom som zachytil šokujúcu správu, že sa ktosi zmocnil Domu novinárov tak, že majiteľskej organizácii, Syndikátu slovenských novinárov s dvojtisícovým členstvom (regionálnymi organizáciami, delegátmi, kongresmi a revíznymi komisiami?!), požičal 200 000 eur na tak nevýhodnú zmluvu, že prišli o budovu desaťnásobne vyššej hodnoty. Novinári tým prišli nielen o sídelnú budovu, ale v následných hádkach o tom, kto to zavinil, sa celá prestížna organizácia takmer rozpadla. Momentálne pripomína zombie, z ktorej ktosi vysal všetku životodarnú tekutinu.

Ja osobne som na toho démona narazil v kauze Domu spisovateľov na Laurinskej ulici, kde mi steny odrazu šepkali neuveriteľnú zvesť – v budove sa „čosi“ rekonštruuje za veľké peniaze. A to som bol právoplatným členom Rady AOSS, zdržujúcej šesť spisovateľských organizácií, kde o tom nepadlo ani slovo! Po hektickom pátraní sme zistili, že za týmto kšeftom je istý spisovateľ, ktorý šéfuje potemkinovskej obecnej spisovateľskej organizácii. Čiže mu nebolo čudné, že urobil dohodu s utajeným dodávateľom za utajenú sumu za naše spoločné peniaze?! Márne sme sa opakovane domáhali dokumentácie a vysvetlenia. Vtedajší „veční funkcionári“ (Janík, Juščák, Hochel a Tužinský) to dotiahli tak ďaleko, že objednali ešte nákladnejšiu rekonštrukciu časti budovy až priviedli celú našu organizáciu na mizinu. Ešte pred tým stihli traja zo štyroch z nich (ten štvrtý bol opatrný, lebo mal už škandál s čudným čachrom s peniazmi akéhosi Rakúšana v Slovenskom rozhlase) podpísať takú zmluvu, ktorou ovládol démon ako správca celú budovu a hneď sa do nej aj nasadil s celou svojou firmou. Veľkým úsilím sa tých štyroch podarilo odvolať a na ich miesto prišiel samozvaný „finančný expert“ (inak bývalý barový hudobník), ktorý verejne vyhlásil, že v živote nevidel tak nevýhodnú zmluvu a zaprisahal sa, že budova nebude predaná. Stačilo pár mesiacov, aby polovicu tej budovy na vlastnú päsť (bez vedomia Rady!) predal a potom zmizol. Za sumu predstavujúcu desatinu skutočnej hodnoty. Démon si vraj pri tom stihol ešte aj niečo uliať bokom, lebo tie peniaze údajne neboli jeho. Odvtedy sa s tým trápia súdy a už prvé konštatovali, že došlo k podvodnému konaniu. Veď hovorím, práca pre démona.

Nedávno mi niekto pošepkal, že novinári sa nepoučili a zobrali si démona za strategického partnera v Akadémii médií. Netrvalo dlho a Akadémia je v troskách a dlhoch.

Minule som čosi započul, že sa tento démon pokúsil okabátiť aj bohatých „kamarátov“ a pripraviť ich o celý obrovský hotel v samom centre hlavného mesta bohapustým finančným trikom. Ale tu si asi zahryzol do priveľkého sústa a už ho stíha polícia. Len som si nie istý, či súdy, ktoré po ňom ostávajú, berú na vedomie, že ide o recidivistu. U neoliberálov, ktorí uprednostňujú práva zločincov pred ich obeťami, je vraj také slovo zakázané.

Ozaj, neviete kto to je?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271168x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy