Založ si blog

Katalánsko – dvojtvárnosť západnej demokracie

Katalánci aj vo včerajších mimoriadnych voľbách potvrdili, že chcú byť nezávislí. Huráááá, veď len napĺňajú základné ľudské právo na sebaurčenie, či nie??? A Brusel, ktorý má inokedy plnú hubu ľudských práv odrazu mlčí? To áno, naši eurovládcovia ukazujú svoju dvojtvárnosť.

 

„Rozdeľuj a panuj“

   Túto starorímsku zásadu uplatňuje Západ na nás – strednú a východnú Európu. Inde (našťastie pre tých druhých) dosah nemajú. Takže vznikajú bizarnosti.

Kosovu, napriek tomu, že to porušovalo srbskú Ústavu a albánsky separatisti sa dopustili mnohých zverstiev a aj genocídy srbskej menšiny, nezávislosť doslova „vybombardovali“. Bolo to na žiadosť Cintona, ktorý tak potreboval odpútať pozornosť od umelo vyvolaného škandálu s Lewinskou a ukázať zbraňovej lobby, ktorá ovláda americkú politiku posledné polstoročie, že si to s tým odzbrojovaním už rozmyslel a zohnal ďalšiu „vojničku“, aby bolo na kšefty.

Katalánska nezávislosť je vraj „protiústavná“? Ale veď je to rovnaký prípad ako Kosovo navyše bez zločinov albánskych separatistov na čele s mafiánom Hašim Tačim? Tak prečo USA nebombardujú Madrid?

Keď Putin doslova v krvi utopil pokusy Čečencov o nezávislosť, to tiež držali hubu. Lebo ho potrebovali proti Talibanu v Afganistane. Ale, keď sa Krym vrátil po právu späť Rusku (čím skončil exces komunistického diktátora Chruščova), tak odrazu vôľa ľudu neplatí a krymské referendum za toto pripojenie ignorujú?

Koľko takých kotrmelcov v „ľudských právach“ už Západ urobil?

Ako jačali, že Nemecko je rozdelené, ale Írsko je rozdelené dodnes a to aj za cenu Krvavej nedele, keď britskí výsadkári zmasakrovali pokojnú demonštráciu. Koľko mŕtvych na Írskej strane to stálo (aj po hladovkách vo väzniciach) a Írsko zjednotené byť nesmie?

A môžeme pokračovať:

Napríklad nezávislosť Škótska je skvelá, pretože ide o trest spurným Angličanom, ktorí nechceli byť v Európe zjednotenej bruselskou byrokraciou (teda skôr autokraciou). Všetky škótske snahy sú preto legitímne a musia byť riešené prísne demokraticky, tam sa nejaké násilie nesmie pripustiť.
Nezávislosť Donecka na ukrajinskej vláde naopak je zločin a banditizmus. Pritom Donecko by sa nikdy neodtrhlo, keby Američania nefinacovali piatimi miliardami dolárov „zrod ukrajinskej demokracie“, čo priviedlo k vláde ukrajinských ultra-nacionalistov a fašistov, naplnilo vrecká ukrajinským oligarchov, urobilo z Ukrajiny najskorumpovanejší štát Európy, čo každodenne porušuje ľudské práva. Alebo vy by ste chceli žiť v štáte, ktorý vám vybombardoval nemocnice, školy a organizoval masakry bandami samozvaných ukrajinských dobrovoľníckych neofašistických bánd?
Nezávislosť Tibetu je naopak úplne skvelá a potrebná.
Nezávislosť Korziky je však útok na Francúzsko – jednu z vedúcich krajín Európy.
Nezávislosť Texasu na USA bol za vlády Obamu zločin od nezodpovedných kovbojov.

Sovietsky zväz mohol byť parcelovaný na milikúsky – to bola demokracia, ale oddelenie Flámska od Belgicka je neprípustné, veď Belgicko je základňou bruselskej byrokracie!

Kurdi tiež vyhlásili referendum s očakávateľným výsledkom, ale svojho štátu sa nedočkajú, lebo Turecko (nech sa tam dejú akékoľvek zverstvá diktátorského režimu Erdogana) je dôležitým členom NATO. Turecko dodnes okupuje časť Cypru, ale to sa prehliada.

Severotalianske regióny Benátsko a Lombardsko sa len nedávno v nezáväzných referendách vyslovili pre väčšiu autonómiu od centrálnej vlády. A Sicília o odtrhnutie od Talianska bojovala od skončenia II. svetovej vojny. Ale o tom sa nehovorí…

 

Čo sme chceli?

   Tak sme si tú demokraciu za vlády komunistov vysnívali, že teraz len oči otvárame.

Mysleli sme si, že je to ekonomika rovných príležitostí a EÚ úspešne vykradla a aj zatvorila naše poľnohospodárske podniky (napríklad cukrovary), ktoré zabezpečovali našu sebestačnosť.

Mysleli sme si naivne, že len komunisti majú stupídnu propagandu a odraz zisťujeme, že tá západná nie je o moc lepšia – už len tie klamstvá o Kosove, Ukrajine, Sýrii, Líbyi. Iraku a Afganistane (kde za „pomoci“ NATO vzrástla produkcia ópia niekoľkonásobne viac oproti časom vlády Talibanu).

To neznamená, že by sme mali demokraciu zavrhnúť. Stále platí Churchillove konštatovanie, že má množstvo chýb, ale lepší systém nepoznáme. Len by sme mali byť opatrnejší pri tom, čo sa nám tu západná propaganda a domáci slniečkári (s „hviezdami“ typu Hríba, Šebeja a Havrana) snaží nahovoriť. Majme oči otvorené a držme sa vlastného rozumu, aj keď to západné tajné služby nazývajú „konšpiračnými teóriami“, pričom ony sú ich najväčšími producentmi.

 

Existuje pozoruhodné riešenie

   Okrem veľkorysého projektu Eurotópie, ktorý navrhol prezieravo filantrop európskeho formátu Heineken a ktorý by hravo vyriešil aj katalánsky problém (bez toho, aby v deň ich referenda bolo osemsto ranených od policajných obuškov), existuje jeden pozoruhodný príklad kompromisu. Podnestersko sa referendom odtrhlo od Moldavska. Má vlastnú vládu, armádu, políciu. Ale Moldavsko im nezrušilo občianstvo a na jeho územie môžu občania Podnesterska prechádzať voľne. Dokonca tam chodiť do škôl. A športovci, ktorí majú v Podnestersku minimálne podmienky, môžu reprezentovať na Olympiáde Moldavsko, lebo Podnestersko patrí v olympijskom hnutí k neviditeľným štátom. Netvrdím, že je to riešenie, ale tvrdím, že tam kde Západ nedohliada orlím zrakom, ľudia sa vedia dohodnúť…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278278x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy