Založ si blog

Hanba pána Čižnára

Patrí k záhadám našej novodobej histórie, ako si mohla dlhoročná vládnuca strana vybrať na post generálneho prokurátora takéhoto „neschopasa“. Lebo ako vieme, neschopní sú schopní všetkého.

Začalo to Čistým dňom. Namiesto, aby sa zastal logického a vecného záveru vyšetrovateľa, že láska dvoch ľudí nie je trestný čin, Čižnár (ktorý tvrdí, že do vyšetrovania nezasahuje!) urobil všetko preto, aby ulahodil teórii, že aj z komára sa dá vyrobiť somár a pod hysterickým tlakom poslankyne Blahovej a niekoľkých žlťáckych médií nechal vyšetrovať to isté dokola, až kým sa predsa len čosi nenašlo. A to sa minister Richter jasne vyjadril, aký je znechutený umelo živenou štvanicou. Lebo keď Sasanka, Mafoš a Blázen zistili, že tu je odrazu šanca škandalizovať, tiež sa pridali na „záchranu zneužívaných detí“. No a to by pri tom nesmela chýbať mediálna „fabrika na špinavosti“ (ľudovo nazývaná „hovno-met“), aby nafúkNutá bubliNa Náhodou Nezaspala. Za asistencie pána Čižnára. No a to, že dnes sa to „úbohé dieťa“ živí ovíjaním sa okolo tyče v nejakom nočnom bare už tie opozičné hyeny nezaujíma.

 

Pán Čižnár ne-zasahuje

   Nezostalo len pri jednej ukáže aktivít pána Čižnára.

Zaujímavé, násilnú smrť bývalého poslanca Gauliedera nechal vyšumieť do stratena, hoci všetko smerovalo k podozreniu z únosu, nadrogovaniu obete a podstrčeniu pod vlak. Pre pána Čižnára zrejme nezaujímavé. Žlťáci o tom nepísali!

Ale keď došlo k vražde novinára a jeho snúbenice, jáj, to sa pán generálny prokurátor vyznamenal – vraj tu urobí „peklo“?! A pritom ten bordel na Východe s desiatkami zosabotovaných trestných oznámení a stíhaní na konto Vadalovcov a spol. je aj jeho maslo na hlave!

A akú hru to hral z prezidentom PZ generálom Gašparom? Tak najskôr boli novinári ako osy, dorážali, aby ten povedal, čo najviac. A keď, na ich želanie, zverejnil viaceré vyšetrovacie scenáre (vždy ich je viac), začali robiť hystériu okolo drogovej stopy a nejaký nímand v rozhlasovej besede v priamom prenose vyzýval šéfa polície, aby sa „ospravedlnil“??? A zase, namiesto toho, aby sa pán Čižnár zastal kolegu, zakázal generálovi Gašparovi informovať verejnosť, z čoho boli dni a týždne špekulácií a dohád, aby nakoniec celkom nezmyselne odtajnil špeciálneho prokurátora, ktorý aj tak nemohol povedať viac, než šéf polície. Ale pán Čižnár si asi ráno prečítal hovno-met a začal panikáriť. On zjavne nevie čo chce, ale neprestane, kým to nedosiahne.

 

Servilnosť nado všetko

   Je zaujímavé, že k vražde novinára došlo práve v okamihu, keď verejnosť vnímala určitú vyhranenú skupinu médií, ako zámerne prekrúcajúcu fakty, fabrikujúcu „mienkotvorné“ inštrukcie (napríklad ako milovať migrantov, hoci nešlo o migráciu, ale organizovanú inváziu) a špiniace túto vládu a štát za každú cenu. Ako neskôr povedal Bugár: Je jedno, čo urobíme, aj tak budeme vopred odsúdení.

Ale konečne tu bol precedens a s ním rozsudok nad novinárom (zabudnuteľným a vopred obetovaným, ktorých takto zneužívajú žlťácke médiá) za ohováranie Pašku. V civilizovaných krajinách na západ od nás, samozrejmosť. Britský premiér Mayor tak vyhral súd, ktorý položil na lopatky jeden britský žlťácky časopis za to, že vytiahol aféru z jeho súkromia. U nás, keď je verejný činiteľ osočený dokonca z korupcie, tak márne dáva trestné oznámenie. Prokuratúra vedená pánom Čižnárom na dobré meno občanov kašle. Možno pán Čižnár nečítal Ústavu, kde sa píše v článku 149: „…prokuratúra Slovenskej republiky chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu…“

Ten novinár, ktorého sa (ak si dobre pamätám) redakcia medzičasom zbavila, sa odvolal a – pán Čižnár zasiahol. Keďže hrozilo, že súd potrestanie novinára potvrdí, prokurátor dostal príkaz žalobu stiahnuť!!! To je jasná manipulácia zhora. To už ani hovno-met nemusí písať inštrukcie, ktosi má v gatiach už v predstihu.

No a aby bolo nešťastie úplné, máme tu dokonalo neschopnú ministerku kultúry, ktorá je na záchranu svojej stoličky schopná akéhokoľvek kotrmelca. Takže stačila návšteva nejakých aktivistov a už tu máme návrh na beztrestnosť novinárov?!! A pritom máme nedávnu skúsenosť, kedy celé médium bolo zneužité pre záujmy mafie. To nikoho z týchto „neschopasov“ nezaujíma? To už budú tento štát a jeho občania vydaní napospas bezuzdným mediálnym manipuláciám, konšpiráciám, hoaxom a fake-newsom bez toho, aby zasiahla nami všetkými platená prokuratúra? Tak načo tu potom je?

Mimochodom, keď sme pri tých audienciách. Zaujímavé, že keď sa zoberie skupinka organizátorov protestov, tak si dokonca určuje, kedy ich má prijať predseda tejto vlády a, samozrejme, po takom stretnutí sa nechajú počuť, že ešte stále nie sú spokojní?! Ale keď chce iná skupina občanov byť takémuto stretnutiu prítomná, aby ukázala, že sú tu aj iní občania, a tých je väčšina, ktorí odmietajú takéto nekonečné vydieranie, tak je kancelária pána premiéra hluchá a slepá. Tak je toto vláda a prokuratúra pre všetkých občanov tejto krajiny, alebo na nás kašlú a starajú sa len, aby vyhoveli krikľúňom? Kto jačí cez tie tri žlťácke médiá, bude vypočutý, nech chce čokoľvek (aj z ulice určovať, kto bude vo vláde), ale slušní občania sú prehliadaní?

 

Fraška na záver

   Mohutne sa písalo o tom, ako trestné oznámenie Kuciaka (vtedy naozaj neznámeho novinára) odbil pán Čižnár a jeho podriadení. Môžem to potvrdiť vlastným príkladom. Trestné oznámenia na neznáme osoby som podal (a nielen ja) v naivnej viere, že pán Čižnár je povinný zisťovať, kto sa nám tu pokúša o „farebnú revolúciu“, ale potrebuje na to podnet. Môj podnet som podal 16.3. priamo na adresu pána Čižnára. Dňa 27. 3. mi jeho podriadená oznámila, že oznámenie postúpili na Krajskú prokuratúru.

Z Krajskej prokuratúry mi 4. 4. iná prokurátorka oznámila, že oznámenie postúpili na Okresnú prokuratúru.

Z Okresnej prokuratúry mi prokurátor (s dátumom 27. 3.???) oznámil, že „vec“ dostal a odoslal na Okresné riaditeľstvo PZ.

A je ticho. Už ubehlo 67 dní. Gratulujem, pán Čižnár, už viem, ako ste to myslel s tým „peklom“…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6279022x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy