Založ si blog

Kočner a mafia

Marián Kočner sa v minulosti ocitol hneď na dvoch mafiánskych zoznamoch. Najskôr v bande sýkorovcov, potom piťovcov. Oboje jeho účasti sú skôr asociácie na príležitostné prepojenia záujmov, než faktické členstvo v týchto mafiánskych bandách.

Kočnera so sýkorkami spojilo dramatické obsadenie TV Markíza 18. augusta 1998. Rusko to komentoval slovami (SME): „Treba si uvedomiť, že celé slovenské podsvetie sa dohodlo, že sa pokúsi získať Markízu. Vtrhli do televízie bez môjho vedomia, žiadali odo mňa stovky miliónov. My sme sa pokúšali dovolať policajnej ochrany, všetci sa na nás vykašľali. Museli sme teda hľadať niekoho, kto by zabránil silovému riešeniu sporu. Niekoho, kto by podsvetie presvedčil, že ak sa nám niečo stane, bude nás mať kto pomstiť. To bola vtedy jediná vec, ktorej oni rozumeli“.

A to „celé podsvetie“ viedol v tejto akcii Kočner. Napriek takejto sile, nedošlo k žiadnemu násiliu a spor Kočner riešil ako typický mafiánsky „ekonóm“.

S piťovcami spája Kočnera kontroverzná postavička istého Borisa Kollára. Ten sa zmocnil vlekov na vychýrených Donovalov po smrti Deáka, s ktorým ich vraj pôvodne spolu vlastnili. A v roku 2011 sa dostal do sporu s mafiánskym bossom Piťom, ktorý tu obsadil dva hektáre pozemkov. Uzmierovateľom tohto sporu bol práve Kočner. On sám o tom povedal (SME): „Poprosil ma o to Boris, pretože Ondrejčák od neho chcel vraj, ak sa dobre pamätám, sumu okolo dvoch miliónov slovenských korún. Boris bol ochotný za to zaplatiť maximálne 500-tisíc a ja som to uhral niekde na milióne. To malo byť nájomné za tie pozemky ročne.“ Kočner bol teda tak úspešným sprostredkovateľom, že Kollár s Piťom neskôr strávili v spoločnosti ďalších podozrivých kumpánov dovolenku na Kube. A je zaujímavé, že kým slniečkárske extrémne propagandistické plátky (ako projekt N-ádor, týždeň, Trend a SME) majú Kočnera plné zuby, akosi si nápadne nevšímajú, že tento Kollár si posielal šteklivé SMS-ky s vtedy nezletilou, len 15-ročnou, zverenkyňou práve týmito extrémne propagandistickými plátkami tak škandalizovaného zariadenia „Čistý deň” slovami:

Kollár: Chcem taaaa…

X.Y.: Už za chvíľu ma budeš mať…

Kollár: Vysukaaame saaaaa… Pomilujem si ta…

X.Y.: uuh, tak to už aby si bol doma .)

TOTO píše pán „podnikateľ“, šéf podozrivo založenej politickej strany, otec cca desiatich detí (pri tej jeho frekvencii striedania matiek strácam prehľad) a poslanec NR SR, no a slniečkári sa tvária, že to tak je v poriadku?

Alebo, že len tak „náhodou” poslal vraj nejaké stovky eur údajnej sprostredkovateľke vraždy Kuciaka a jeho snúbenice, lebo táto Alena Kollárovi náhodou napísala a tri krát sa stretli, čo ho ako „notorického dobrodincu žien“ viedlo k takejto údajnej „charite“??? Za čo tak muži platia náhodne spoznaným ženám? Poslanec Kollár o tom iste vie viac.

Vďaka už uvedeným skvelým kontaktom s mafiánskym bossom Piťom mal Kočner možnosť využiť aj jeho vražedné služby. Veď na to mal Piťo svojho zabijaka Ľuboša Zelmana prezývanému Zrzek alebo Likvidátor. Ten na Piťov pokyn popravil albánskeho šéfa drogovej mafie na východe Fadila, v Bratislave šéfa takáčovcov Jána Takáča, bol hlavným aktérom streľby v Irish Pub-e s následkom dvoch mŕtvych a bol aj pri vražde, ktorú osobne režíroval Piťo.

 

Mafiani 4

Mafiani 4

 

Vlastnoručne

   Ako píšem vo svojej najnovšej knihe „Mafiáni 4 – Takáčovci kontra piťovci“, prípad súvisí s vraždou Fadila Pasjaču. Ľubomír Velk, s prezývkou Vlk, mal podľa medializovaných informácií sledovať Pasjača z okna bytu, kde býval. Informácie o tom začal hovoriť v roku 2000 pred košickým súdom. Tak ho piťovci zlákali na stretnutie v Bratislave. Najskôr sa s ním stretli Ondrejčák, Šalaga, Polóny a Zelman, a odtiaľ ho odviezli na chatu na Záhorí vo vojenskom výcvikovom priestore v Malackách. Detaily mafiánskej popravy dnes poznáme vďaka Zelmanovej výpovedi:

Na chate Ondrejčák vyložil na stôl slaninu a nôž, Zelman si z nej odkrojil. Na to Ondrejčák zobral poleno a omráčil Velka úderom po hlave.

   „Keď som Velka omráčil, pristúpil som zozadu, uchopil som ho pravou rukou okolo krku a po chvíľke dusenia som mu trhol hlavou, čo mu pravdepodobne zlomilo väz.“ Priznal neskôr pred súdom Piťo Ondrejčák. Následne prikázal, aby Velkovi dali sáčok na hlavu, lebo krvácal. „Na môj pokyn ho oni traja išli zakopať“.

Zelman doplnil, že  keď Ondrejčák škrtil Velka, všetci traja ho držali. „Potom povedal, že si ide ľahnúť, my ho máme zakopať a potom ho zobudiť.“

Vlka vyzliekli a hodili do jamy. Zelman mu pred tým rýľom rozbil chrup, aby sa nedal identifikovať, a pobodal ho, aby sa nenafúkol. Jeho oblečenie spálili. Podľa neskoršieho nálezu ostatkov zavraždeného chýbali aj vnútornosti, ktoré vybrali, aby došlo k rýchlejšiemu rozloženiu obete.

Podľa Zelmana nemali dopredu dohodnuté, že kto bude čo robiť: „Mne až po zabití Velka Ondrejčák povedal, že to chcel spraviť nožom, ale keď som si ten nôž zobral na tú slaninu, tak sa rozhodol, ako sa rozhodol. Ďuro povedal, že to chcel doslova vyskúšať, aké to je niekoho zabiť nožom.“

 

Čo z toho vyplýva?

   Mne z toho vyplýva, že Kočner sa síce celé desaťročia pohyboval v mafiánskom prostredí (viď Kollár, Ondrejčák, pred tým Sýkora a ďalší), ale ako mafiánsky „ekonóm“ nikdy nesiahal po násilí. Prečo by to teda robil v prípade pôvodne neznámeho a v podstate neškodného Kuciaka? Snáď nám aj na to odpovie súčasné vyšetrovanie…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6279087x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy