Založ si blog

Vyšetrovanie organizátorov protestov? Konečne!

A už jačí naša žlťácka tlač na čele s projektom N-ádor, ako keby ich na nože brali! Sú urazení, že si niekto dovolí klásť logické otázky? Je to povedomé – aj boľševici považovali, to čo oni označili za dobré, aj za nedotknuteľné, a naopak, ak na niekoho ukázali prstom, bola to rovno poprava aj bez súdu. Vracia sa nám Studená vojna a naši žltí novinári sú jej predvojom.

Toto je nielen turbulentná, ale ja bizarná doba. Trestné oznámenie s rovnakým obsahom, ktoré som podal nielen ja, ale viacerí (presne sedem ďalších občanov menovite a viacerí anonymne), na Generálnej prokuratúre vedenej pánom Čižnárom zahrali do autu. Najskôr putovalo týždne a mesiace systémom padajúceho „trusu“, až dopadlo v mojom prípade na hlavu nejakého úbožiaka s hodnosťou majora, čo mi po troch mesiacoch „vyšetrovania“ napísal, že každý občan má ústavné právo na verejný protest. Ako keby som to niekedy spochybňoval. Tento pán vyšetrovateľ sa vo svojom Rozhodnutí tak minul s obsahom môjho Trestného oznámenia, že začínam chápať vtipy o policajtoch. Tak som protestoval u prokurátora, len aby som zistil, že je to zohraté klaunské duo. A odrazu, deväť mesiacov po protestoch, myš porodila slona? Odrazu sa vyšetruje?

 

Čoho sa boja?

   Už pri svojom podaní som zdôrazňoval, že by malo byť v záujme zmienených organizátorov, aby sa obhájili v rámci štandardného vyšetrovania, tak ako každý iný občan. Veď by malo byť aj v ich záujme, aby sa vyvrátili podozrenia zo zahraničného financovania protestov a pokusu o prevrat. Tak prečo sú odrazu takí dotknutí? Prečo sa cítia „ohrození“? Čím? Že sa ukáže pravda? Boja sa jej? Veď podozrenie na umelo vyvolanú „farebnú revolúciu“ prišlo aj od zahraničných pozorovateľov. Že organizátori slovne tvrdia, že neboli financovaní zo zahraničia a že sa nepokúšali o prevrat? No a čo? Veď to tvrdí každý obvinený. Prečo teda nedoprajú NAKA pokojné a dôkladné vyšetrovanie? Veď podľa článku 149 Ústavy Slovenskej republiky „prokuratúra Slovenskej republiky chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu“. Tak prečo pokojným podrobením sa vyšetrovaniu, ktoré je viac ako „galantné“, neprispejú k ochrane štátu? Čo je to za hystéria? To každý vyšetrovaný občan bude organizovať protesty proti tomu, že je vyšetrovaný? Ako si potom títo organizátori a naša slávna opozícia predstavujú možnosti prokuratúry a polície usvedčiť zločincov? Čo sú tí zločinci menej občanmi, než títo organizátori? Na jedných sa nesmie ani siahnuť a iní sa naopak majú podrobovať normálnemu konaniu orgánov činných v trestnom konaní?

Pán Grendel vykrikuje, že títo organizátori vraj boli monitorovaní? No a čo? Štát má povinnosť za nás všetkých zisťovať a overovať, či niekto koná s čestnými úmyslami a či nie. A tohoto overovania sa boja organizátori, aj pán Grendel?

 

Kto tu velí?

   Už dávnejšie som upozorňoval, že na zlo v spoločnosti majú vplyv nielen „zlí chlapci“, čo ho vyvolávajú, ale aj „dobrí chlapci“, čo mu nečelia. A sú pritom za to od nás ako občanov platení!

Ministerka Saková hovorí o „enormnom tlaku“ kvôli uvedenému plne legitímnemu vyšetrovaniu. Ale veď takúto hystériu nedokáže vytvoriť projekt N-ádor jednoducho preto, že ho takmer nikto nečíta! To sa až metastázami ďaleko vplyvnejších médií spúšťa lavína. A medzi také médiá patrí aj RTVS. Tak ako je možné, že v jej spravodajstve počujeme zreteľne takúto umelo vyvolávanú hystériu? No veď keď nová šéfka rozhlasového spravodajstva Petra Stano-Maťašovská vydala jasné a logické pokyny, tak žlťáci s opozičníkmi zadupali, a vedenie RTVS si už aj bralo pampersky. Výsledkom je, že sa v Hlavných rozhlasových správach o 12:00 dozvedáme, že akási informácia je relevantná, lebo ju prevzala aj web.stránka Zomri.sk, čo je najväčšia stoka hnusu, akú tu máme??? A v prípade pseudo-problému s Tisom v práve spustenej ankete „Najväčší Slovák“ tie pampersky vo vedení RTVS už aj použili! Tak ako potom môže seriózny novinár (a že ich je dosť, dokonca podpísali podporný list vedeniu RTVS proti kampani spustenej okolo istej televíznej redaktorky a ďalších utečencov, po ktorých dnes ani pes neštekne; ale o tom podpornom liste sa verejnosť nedozvedela!) cítiť podporu svojich nadriadených, keď tí sa točia vždy tam odkiaľ vietor fúka?

Ako môže cítiť podporu prokurátor pri svojej štandardnej práci, keď ho podrazí rovno generálny prokurátor Čižnár a zakáže mu vyhrať jasný súd s novinárom, čo špinil pána Paška tak, že sa toho novinára vlastná redakcia zbavila?

A ako môže cítiť podporu vyšetrovateľ pri svojej štandardnej práci, keď sa dnes vedenie Polície tvári, že oni nie sú policajti, ale „muzikanti“, čo o žiadnom vyšetrovaní nevedia? Prečo sa vôbec so žlťákmi bavia? Prečo jednoducho nevyhlásia samozrejmosť, že u nás neexistuje žiadna výnimka pri vyšetrovaní pre „nedotknuteľných“, len preto, že si to tak praje slniečkárska klika? Koho teda chránia, väčšinu občanov a tento štát, alebo záujmy kliky, ktorá (viď súčasná opozícia) nedáva žiadnu záruku, že by dokázala viesť tento štát suverénne a bez inštrukcií zo zahraničia?

Začína to pripomínať nástup nacistov v Nemecku, kedy súdy prepúšťali nacistických násilníkov a naopak zatvárali ich obete. Ešte nie sme tak ďaleko, ale „cesta dlhá tisíce míľ začína prvým krokom“, ako povedal Lao Tse. A tento štát pod hysterickým tlakom žlťákov nekráča, potáca sa! Ešte tento štát slniečkári nevedú a už ho skryte ovládajú? Zastrašovaním nami platených vedúcich predstaviteľov štátu? A na základe čoho sa tí nechávajú zastrašovať a konajú alibisticky? Veď keď sa niekto bojí, nech nechodí do lesa. Keď púšťa do gatí pri každom zadupaní žlťáckej tlače, tak nech ide od toho! Načo sú nám?

 

Tak, čo bude?

   V najbližších dňoch uvidíme, či sme ešte právny štát, alebo už len bábková napodobenina pod tlakom tých, čo neboli legitímne zvolení, ale už nás chcú ovládať.

Je to jednoduché. Ak je ohrozený štát (a podozrenie z prevratu je jasný príklad), tak by tých organizátorov nemal vyšetrovať jeden zúfalec, čo im dokonca vraj tvrdil, že on by sa na to vykašľal, ale „hore“ na neho tlačia??? Mal by to vyšetrovať celý tím a všetci, vrátane zmienených organizátorov, by mu mali byť nápomocní. Aj pán prezident Kiska, ktorý okrem pozemkových podvodov, je nám dlžný aj vysvetlenie, čo myslel svojím prvým vyhlásením po dvojitej vražde, že aj keby za ňou nestála vláda, musí odstúpiť? A mal by vypovedať aj ex-premiér Fico, ak má vedomosti o tom, že išlo naozaj o pokus o prevrat. A mali by vypovedať pred vyšetrovateľom aj takí, ako Matovič, za výrok, že práve vraždou novinára sa im toľko podarilo, ako nikdy pred tým…

normálnom štáte by toto bol normálny postup. Uvidíme…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278819x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy