Založ si blog

Odkaz Studenej vojny – Odpočúvaj v pokoji

Americká Globalizačná klika (nazývaná tiež Deep state, ako to odhalil v prezidentskej kampani sám Trump) nie tak dávno prišla na to, že najväčšie a aj najlepšie kšefty mala za Studenej vojny. Zbrojilo sa priam bezuzdne a tak vznikli kšefty, na ktorých je závislý celý washingtonský politický establishment. Veď pre „záchranu národa a svetovej demokracie“ sa účtuje rozšafne a tak ostáva dosť „fazuliek“ pre senátorov a kongresmanov, ktorí následne hlasujú za ďalšie zbrojenie, takže ostáva viac pre… A ešte jedna veľká výhoda –  čo sa týka padlých, vlastne „o nič nešlo“. Veď vojničky vyvážali, tak ako dnes – Sýria, Irak, Afganistan, Líbya, Ukrajina (kde za americké doláre vraždili banderovci civilistov)…

Tak nám teda nachystali novú Studenú vojnu a spomenuli si pri tom na osvedčené studeno-vojnové rekvizity: propagandu, špiónomániu a paranoju z odpočúvania. Tú propagandu u nás zabezpečuje tzv. žlťácka tlač: SME-ti, týždeň, Trend a projekt N-ádor. Zavádzajú alebo rovno klamú nielen na vyššie-uvedené témy.

Špiónománia začala údajne Rusmi otráveným Skripaľom a jeho dcérou (čo vyvracajú experti) a priebežne ju živia aj rôzne vazalské vlády Globalizačnej kliky. Okrem britskej vlády sa vyznamenávajú napríklad aj Nóri, kde už vydali smernice pre prípad mobilizácie a pre menej chápavých natočili aj celý televízny seriál o „okupácii Rusmi“. Pozvali až 200 amerických vojakov na „záchranu“.

Do tretice vytiahla Globalizačná klika odpočúvaciu paranoju a je to festival absurdností. Už zasa platí slovenské porekadlo – „Zlodej kričí, chyťte zlodeja!“

 

Pozor, „nepřítel naslouchá“!

   Ku koncu roka v Kanade zatkli výkonnú riaditeľku spoločnosti Huawei, ktorá je významným producentom mobilov. Pôvodne vraj za porušenie amerických sankcií voči Iránu. Môže byť väčšia absurdita? Tieto sankcie neschválil žiadny z ostatných signatárov mierovej zmluvy s Iránov vrátane amerických spojencov. Naopak, EÚ aktivovala článok Charty, ktorý chráni všetky firmy v rámci EÚ pred americkými sankciami. A americké vojnové štvanie nie je nijako záväzné pre iné krajiny a v tomto prípade pre Čínu zvlášť. Tak aké správne právne odôvodnenie môže byť pre takýto absurdný čin vykonaný navyše Kanadou, ktorá má svoje čerstvé skúsenosti s kovbojskými metódami hospodárskeho nátlaku á la Trump?

Aj vo Washingtone si zjavne uvedomujú, že takéto ďalšie z ich porušení medzinárodného práva a elementárnej logiky kríva na obe nohy. Tak prišli s obvinením, že údajne v každom mobile značky Huawei ja zamontovaný odpočúvací systém?? Tak toto už je čistá komédia.

 

Keď zlodej kričí

   Je dávno známe pravidlo, že čím je systém prenosu dát/informácií komplikovanejší tým balastnejšie (vágne, hlúpe, nezaujímavé) informácie sa ním prenášajú. Kým sa písalo na telegramy, tak sa prenášali len tie najdôležitejšie správy. Ale dnes do mobilov miliardy ľudí kvákajú svoje bla-bly 24 hodín denne. To je z hľadiska špionáže nielen nezaujímavé, ale aj fyzicky nemožné vyhodnotiť. A tí, čo sú vo vysokých pozíciách, majú svoje mobily dobre chránené. Takže, ďalší hoax z dielne tajných služieb Globalizačnej kliky, ktorý budú veselo šíriť naše extrémne propagandistické plátky žlťáckej tlače.

Ale hlavne – kto to tu hovorí o odpočúvaní?! Najväčší odpočúvací aparát na svete, ktorý sa neštítil odpočúvať aj vrcholných predstaviteľov vlastných spojencov? Vrátane istej pani Merkleovej (čo čiastočne vysvetľuje jej pokus o likvidáciu Európy pod nekontrolovanou inváziou migrantov?). Americký štát, ktorý špicľuje protizákonne dokonca aj vlastných občanov špeciálnou vládnou agentúrou NSA a to hlavne cez ich mobily, teraz ukazuje prstom na niekoho iného? Oni, čo umelo  vďaka takmer slabomyseľnému a podvodom do prezidentského kresla nastrčenému Bushovi Jr. (pod ktorého vedením podľa britského prieskumu boli USA aj najbližšími spojencami považované za hrozbu pre svetový mier a on sám za väčšiu hrozbu ako severokórejský diktátor Kim Čong-il, viď správu tasr + čtk zo 4 novembra 2006) vyfabrikovali údajnú „vojnu proti terorizmu“, aby mohli špicľovať každého po vzore orwelovského Veľkého Brata? To odhalili hlavné americké médiá následne ocenené Pulitzerovou cenou za odvážnu publicistiku. Samotní Američania sa v prieskume vyjadrili vo väčšine 65%, že americká vláda nemá mať povolené špicľovanie bez povolenia súdu. U politicky nezačlenených občanov to bolo až 70% (PBoy č. 11/2004). A samotné americké médiá upozornili na podozrivé monitorovacie veže rozmiestňované v roku 2014 naprieč USA.

Bush Jr. horší ako diktátor

Bush Jr. horší ako diktátor

Takže absurdita na absurditu. Ale trčí z toho možné vysvetlenie podľa slovenského porekadla „Kto chce psa biť, palicu si nájde“. A obrovský rozmach čínskej ekonomiky je tým psom, na ktorého Globalizačná klika zúfalo hľadá palicu, aby ho zahnali späť do búdy. Ale zjavne márne. Už dnes jačia o ratu, že čínske investície sa objavujú na všetkých kontinentoch a najmä v tých štátoch, na ktoré sa Američania vykašľali, lebo ich považovali automaticky za vazalské a teda poslušné.

Ale nezabúdajme na „potrimiskárov“, čo by sa radi Globalizačnej klike zavďačili. Ako pán Danko a ním kontrolované Ministerstvo obrany šíriace fake-news, ako je obnovenie povinnej vojenskej služby, či útoky na vlastenecké organizácie dobrovoľných brancov alebo samotným Dankom vyhlásené ťaženie proti údajnému extrémizmu a antisemitizmu, ktoré sú u nás na hranici neexistencie. Ale pána Danka predbehli Česi. Nariadili totiž všetkým štátnym úradníkom, že sa nemajú nechať „odpočúvať čínskou vládou“ cez svoje Huawei mobily pri tom ako si objednávajú na obed k vepřo-zelu dva knedlíky navyše. Ale veď vo vriťolezectve majú určité české politické kruhy doslova tradíciu. Kto si dnes spomenie na to, že bývalá pani ministerka obrany Vlasta Parkanová si spomenula, že je aj bývalou barovou speváčkou a (bez srandy, nechechcite sa!) naspievala oslavnú pesničku o americkom radare, ktorý mal byť namierený proti Rusku, ale obyvatelia postihnutého územia to svojimi protestmi znemožnili? Vypočujte si, nech viete aké absurdity dokáže pre svoje krvavé zbrojárske kšefty vyprodukovať Globalizačná klika alias Deep State a jeho bábky, z ktorých jedna sedí tuším aj v našom prezidentskom paláci…

 

P.S. Tak najnovšie sa Globalizačná klika vzdala právne vágneho porušovania nikým nerešpektovaných amerických sankcií a tiež číreho nezmyslu o špicľovaní akurát cez tieto mobily, keď je to Trójsky kôň mobilov všetkých značiek. Tak vyrukovali s údajnou priemyselnou špionážou, teda nerešpektovania autorských a patentových práv. Zjavne veľmi stoja o to Huawei poškodiť čím viac. A je na to už aj pozoruhodné vysvetlenie, ktoré, ak je pravdivé, opäť odkazuje na ich posadnutosť svetovládou.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296262x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy