Nové taxikárske atrakcie

27. novembra 2012, gumurin, Príbehy z ciest

Utorok na cestách:

 

Minule som sa tu sťažoval na neuveriteľné ne-služby Otto Taxi v Bratislave. Po dvoch týždňoch oficiálneho ne-šetrenia tejto sťažnosti je výsledok jasný. Ja som sa mýlil! Nepochopil som, že kúsky, čo s nami vyvádzal ich taxikár sú v skutočnosti ROZŠÍRENÍM ich služieb o zábavnú vložku.

Veď posúďte sami:

 

Hra na schovávačku

Keďže som nielen v Bratislave zažil za tie desaťročia, čo používam taxi-služby, už naozaj stovky taxikárov, musím uznať že „hru na schovávačku“ musel vymyslieť priam virtuóz. Len si to predstavte. V nedeľu večer stojíte s manželkou vyparádení na dôležitú návštevu pred domom, kde bývate, a vopred objednaný taxík sa nielenže neukáže, ale po urgencii dispečerke tvrdí, že ON stojí správne na VAŠEJ adrese a naopak VY stojíte pred zlým domom?! To je fantazmagória hodná taxikárskeho génia. Mal len smolu v tom, že mu ani dispečerka neuverila a tak napriek tomu, že tvrdil, že on stojí pred naším domom (hoci na celej ulici nestál žiadny taxík), pripustil, že by nám po štvrťhodine čakania mohol urobiť tú láskavosť a šiel sa pozrieť „kde to vlastne stojíme…“

 

Hra na utekačku

A tá radosť! Taxikár-zabávač sa síce šinie krokom (predsa len sa obzerá po číslach domov, keď už konečne našiel ulicu), ale predsa. Konečne zastane, vy nastupujete a teraz prichádza vrcholné číslo. Namiesto ospravedlnenia sa dozvedáte, že on vlastne pred vaším domom UŽ stál a potom vás šiel hľadať na správnu adresu, ktorá neexistuje. Očarujúce, len nám zabudli vopred povedať, že v Otto Taxi v Bratislave zamestnávajú vyslúžilých klaunov. A my sme sa nezasmiali! Aký to hriech, aké neuznanie novátorstva. Takže, keď sme neocenili ani tento vtip a rázne požiadali klauna preoblečeného taxikára, aby prestal z fantazmagóriami a konečne vyrazil, tak sa (teraz už viem, že oprávnene) urazil a hneď aj vyrazil. Ale bez nás. A tak sa ponáhľal, že som ledva stihol uskočiť.

Ach, akí sme my nevďačníci. Otto Taxi v Bratislave nás chce pobaviť a my sme to nepochopili.

 

Ešte bonus navrch

Rovno si to priznajme: našinec je tvor zvedavý a chce vedieť, o čo vlastne išlo. Aj na to sú v bratislavskom Otto Taxi pripravení. Šéf klaunov sa tu volá Predseda (iné, občianske, meno nemá, veď ani klauni v cirkuse sa nepredstavujú občianskym menom) a v rukáve má ďalšiu atrakciu – je majstrom iluzionizmu. Rovno (písomne) čierne na bielom vám dokáže, že biele je čierne. Takže:

Nie je pravda, že by ste sa vy na druhý deň telefonicky sťažovali. To ON  (klaun zvaný Predseda) z vlastnej iniciatívy Vám volal! Nevadí, že vo vašom mobile taký hovor neexistuje. Veď ide o atrakciu zvanú ilúzia!

Nie je tiež pravda, že by nič poriadne nevyšetril. Bodka. Síce naozaj za viac ako týždeň k ničom zmysluplnému tento Otto-šibal nedospel, ale to predsa nie je podstatné. V taxi-službe, kde vás presviedčajú, že nestojíte pred vlastným domom a hoci tam bývate 20 rokov, Otto-klaun, ktorý tam ide prvý krát, vie lepšie, kde vlastne bývate, môžete očakávať čokoľvek.

 

Ponaučenie

Priatelia, bratislavskí taxikári sú naozaj premnožení. A v tejto tvrdej konkurencii sa v Otto Taxi rozhodli, že klasickú taxi-službu rozšíria o nečakané komické výstupy. Len nám to, žiaľ, zabudli oznámiť. To by sme sa nasmiali…

Za komunistickej vlády platilo porekadlo, ktoré v skratke znelo „nečítaj – nepíš – nepodpisuj a ak toto všetko porušíš, nečuduj sa“.

Staré dobré časy sa vracajú, samozrejme aktualizované. Nové porekadlo znie:

Neobjednávajte si Otto Taxi.

Ak si ich objednáte, zažijete nečakané neuveriteľnosti.

Ak zažijete nečakané neuveriteľnosti, nesťažujte sa.

Ak sa sťažujete, tak sa nečudujte…