Bieda prezidentských kandidátov

30. januára 2014, gumurin, Úvahy o politike

Včera odstúpil Osuský. Ani som nečakal, že by sa v tomto politickom narcisovi našlo toľko súdnosti, ale kvitujem. Len mi pripadá smiešne, že keď som ho včera večer počul v rozhlase tvrdiť, že on „Osuského voličom“ (asi myslel svoju rodinu) nebude nakazovať smer koho majú voliť, ráno sa dozvedám, že tým piatim zúfalcom už ukázal smer Procházka.

  Ozaj, Procházka, to je tiež úkaz. Lebo vyprodukovať z jednej strany s veľmi oslabenou voličskou podporou hneď TROCH kandidátov, tak to je potom namieste otázka jedného diplomata, že koľko (po odchode Lipšica) politicky viditeľných členov v KDH ešte ostalo?

  A Hrušovský ako kandidát „jednotnej“ pravice? To je vtip?

  Medzenská za prezidentku, lebo sa vie rozplakať v parlamente?

  Kňažkovi je tá kampaň načo? A profesorovi Fischerovi, ktorý si naozaj myslí, že ju môže vyhrať bez akejkoľvek mediálnej kampane?

  A Ďula Bárdos sa chystá byť prezidentom maďarskej menšiny, ktorá je o to väčšia o čo viac Rómov sa do nej hlási?

  A kto sú to, preboha, Jurišta, Martinčko, Melník a Šimko a kde sa zobralo toľko šialencov, čo im dali podpisy na kandidátku?

  To je vtip, alebo nejaká dosiaľ nezverejnená spoločenská hra?

  A vôbec, základná otázka: načo je dobré drvivej väčšine týchto nezvoliteľných kandidátov toľko kriku, námahy, času a peňazí vynaložených na posmech?

  To je ich ľudské ego na tom naozaj tak zle, že ho potrebujú pseudo-publicitou takto pomastiť?

  Mimochodom, novinári sa dobre zabávajú kladením obecných otázok všetkým kandidátom a ja nevychádzam z údivu koľkí odpovedajú, ako keby tými prezidentami už naozaj boli?!

  Som rád, že máme priame voľby, lebo tie cez parlament boli ešte bizarnejšie. Veď kandidátom bol aj šofér MHD a navrhol ho poslanec za robotníkov, ktorý šiel do parlamentu rovno z multikáry na zametanie ulíc.

  Ale aj tak, páni a dáma, kde je vaša súdnosť?

  Alebo sú to v niektorých prípadoch nastrčené figúrky na oberanie hlasov vážnejších kadidátov, ako v prípade Martinákovej umelo nasadenej proti Radičovej, aby mala o to menej hlasov proti Gašparovičovi? Alebo tak ako keď sa do druhého kola nedostal Kukan, lebo iní zúfalci za tzv. správnych demokratov sa chceli tiež zviditeľniť a zobrali mu hlasy? Veď ak posledným desiatim kandidátom dajú hlasy len tí, čo im podpísali podporu kandidatúry, tak je to 150 000 hlasov a to už je solídne oslabenie umiestnenia tých nádejnejších.

  Ja tomu fakt nerozumiem…