Založ si blog

Trestné oznámenie na Matoviča, Hegera, Mikulca a Naďa

Priatelia, sme svedkami takého rozkladu právneho štátu, aký sme ešte nezažili. A neverte, že sa vás to osobne netýka, lebo infekcia svojvoľných obvinení na základe manipulovaných „svedectiev“ tu už bola za vlády komunistov a doplatili na to státisíce nevinných. Nezabúdajme, že ako v prípade komunistov, aj táto „koalícia zmeny k zlu“ môže prežiť len zastrašením občanov pri odďaľovaných voľbách, ak ich vôbec (pod zámienkou covid-pandémie) pripustia. Preto treba konať hneď!

Len si stručne pripomeňme, že táto koalícia plagiátorov na čele s psychicky labilným jedincom menom Igor Matovič pred voľbami jačala, že nechce politické ovplyvňovanie vyšetrovaní a chce Polícii „rozviazať ruky“. Pritom štandardnú funkciu Orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) potvrdilo promptné vyšetrenie a obvinenie vinníkov vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Vyšlo tak najavo, že s nimi spolčenou žltou tlačou naznačovaná politická objednávka tejto dvojnásobnej vraždy bola falošnou stopou, ktorá tejto „koalícii zmeny k zlu“ mala napomôcť k volebnému víťazstvu. Len čo sa tak stalo, už začala príprava na politické procesy na základe vykonštruovaných „svedectiev“ univerzálnych kajúcnikov. Ich prvou obeťou sa stal generál Milan Lučanský. A teraz, keď si Generálna prokuratúra, Inšpekcia MV SR a príslušné súdy plnia svoju povinnosť, začínajú verejne vyhlasovať Matovič, Heger a Nagy, že s tým musia oni urobiť poriadky. Inými slovami, keď si uvedené OČTK plnia svoju povinnosť bez ich politickej objednávky, nielen Matovič s Hegerom a Nagym strácajú nervy a začínajú verejne vyhlasovať, že do konkrétnych káuz mienia politicky zasiahnuť až po obmedzenie právomocí odrazu nepohodlného generálneho prokurátora! To je protiústavná činnosť, ktorej sa musíme všetci včas postaviť!

Verejným podaním tohto Trestného oznámenia zároveň vyzývam statočných občanov Slovenskej republiky, ktorým záleží, aby oni a ich deti žili v právnom štáte, aby sa k tomuto oznámeniu pridali, prípadne ho rozšírili o ďalšie im známe skutočnosti protiprávneho konania týchto osôb a zaslali urýchlene na Generálnu prokuratúru, kým ešte môže rozhodovať slobodne.

 

 

Vážený pán

Dr. JUDr. Maroš Žilinka, PhD., generálny prokurátor

Štúrova 2,

812 85 Bratislava 1

 

Vec: Podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa podľa § 326 odst.  1 písm. a), ako  aj odst.  2 písm. c), v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti  podľa § 344 odst.  1 písm. b).

 

Skutkový stav: Od počiatku série zatýkaní a väzobného stíhania vedených vyšetrovateľmi Čurilla a spol. z NAKA a dozorových prokurátorov Michala Šúreka a Ondreja Repu, ako aj Petra Kysela, boli podozrenia z nedovoleného nátlaku a manipulácie s výpoveďami tzv. kajúcnikov. Medzi prvými na to upozornila prokurátorka Kučerková a to svedectvom: „Repa sa môjho manžela opýtal, či chce vo väzbe ´srať krv ako Lajo´ (spolupracujúci obvinený Ľudovít Makó)“. Keďže jej manžel, vyšetrovateľ Kučerka, takéto vydieranie odmietol, bol obvinený a väzobne stíhaný, jeho manželka zastrašená a umlčaná na ňu uvedenými osobami vzneseným obvinením. Makó sa stal „univerzálnym kajúcnikom“ a obľúbencom tzv. žltej tlače (viď novinárka Tódová a spol.). Každý kto sa pokúsil na tieto nezákonné postupy vybranej skupinky prokurátorov a vyšetrovateľov upozorniť (viď Ján Kaľavský, Branislav Zurian a ďalší) boli týmito osobami zastrašovaní práve takto zmanipulovným trestným konaním. Naopak, podľa vôle vybraných vyšetrovateľov konajúci „kajúcnici“ mali až urážlivo okázalé zvýhodnenia vrátane odloženia stíhania ich samotných, voľného pohybu aj v zahraničí a zachovania majetku z podozrivej kriminálnej činnosti. Taká svojvoľná deštrukcia zákonných postupov nemá v histórii Slovenskej republiky obdobu.

Signálov o takomto nezákonnom konaní bolo toľko, že sa objavili v Správe SIS, ktorá varovala pred manipuláciou s výpoveďami svedkov a teda pred falošnými obvineniami. Hoci bola zvolaná akási tajná porada na pôde SIS, prítomný premiér Heger a ďalší predstavitelia vládnej koalície na to nijako nereagovali. Naopak, pod falošnými svedectvami bol do väzby uvrhnutý samotný vtedajší riaditeľ SIS, Vladimír Pčolinský.

 

Konkrétne naplnenie vyššieuvedených podozrení:

Z verejne dostupných informácií vyplýva, že uvedenými nezákonnými postupmi určitých vyšetrovateľov NAKA sa začal zaoberať špeciálny tím Inšpekcie MV SR, vedený Dianou Santusovou. Operatívnou činnosťou prišli na konkrétnu trojicu vyšetrovateľmi inštruovaných svedkov. Sem patrili aj príslušníci mafiánskej skupiny takáčovci, ktorú už skôr vyšetroval menovaný Čurilla a mal teda s nimi osobný kontakt. Špeciálny tím zákonným spôsobom so súhlasom príslušného prokurátora a súdu pristúpil k zatknutiu týchto osôb. Počas zásahu do uvedeného neprípustným spôsobom zasiahol plk. JUDr. Ing. Peter Kovařík, zneužitím svojej funkcie prezidenta PZ SR. Podľa neskoršieho vyjadrenia samotného Kovaříka konal tak na priamy pokyn ministra Mikulca a ten vraj na pokyn premiéra Hegera. Išlo teda o politicky motivovaný zásah do zákonne vedenej činnosti OČTK s následkom, že dvaja z troch podozrivých ušli a vyhli sa tak svedectvu o manipulácií ich svedeckých výpovedí vyšetrovateľmi NAKA.

Je podozrivé, že utečený Peter Petrus sa nečakane objavil na hraničnom prechode Rajka, aby sa nechal zatknúť a obviniť z nového údajného zločinu tými istými vyšetrovateľmi NAKA, ktorí ho mali navádzať na krivé výpovede. Príkaz generálneho prokurátora, aby bol vydaný k svedeckej výpovedi Inšpekcii MV SR, prokurátor Kysel odmietol?! To je bezprecedentné porušenie subordinácie a pracovnej povinnosti, ktoré si mohol dovoliť zrejme len pri vedomí politického krytia, ktoré sa mu dostávalo od nástupu vlády I. Matoviča.

Je podozrivé, že utečený Matej Zeman, hoci v Chorvátsku požiadal o politický azyl a bol ochotný vypovedať telemostom aj pre účely Inšpekcie MV SR, sa rovnako nečakane objavil na hraničnom prechode Rajka, aby sa nechal zatknúť a obviniť z nového údajného zločinu tými istými vyšetrovateľmi NAKA, ktorý ho mali navádzať na krivé výpovede. Tým bola zmarená jeho výpoveď, ktorá by osoby, do ktorých rúk sa takto dostal, usvedčila z neprípustnej až zločinnej manipulácie trestného konania. To sa potvrdilo dňa 16.9.2021, kedy pod ich kontrolou pred súdom zopakoval svoju výpoveď proti obvinenému bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi presne tak, ako to mal údajne naučené tými istými vyšetrovateľmi NAKA.

K uvedenému treba dodať, že kauza týchto troch „kajúcnikov“ je len špičkou ľadovca a v priam stredovekých podmienkach kolúznej väzby, ako aj iných foriem väzby, sú dnes desiatky potenciálnych obetí takejto neprípustnej manipulácie v trestnom konaní.

 

Možná zodpovednosť konkrétnych osôb:

Mgr-plg. (magister plagiátorstva) Igor Matovič – podľa v parlamente predloženého návrhu na odvolanie vlády E. Hegera poslanec Pellegrini uvádza, a verejne aj zdôraznil (Správa TASR 16.9.2021), že politickým objednávateľom uvedených nezákonných konaní vybraných vyšetrovateľov a prokurátorov je práve osoba Mgr-plg. Igor Matovič.

Ing. Eduard Heger – podľa svedectva plk. JUDr. Ing. Petra Kovaříka mal on nabádať podriadeného ministra Mikulca, aby „previerkou“ konania Inšpekcie MV SR cez plk. JUDr. Ing. Petra Kovaříka fakticky zmaril zatknutie dvoch podozrivých osôb. Navyše Heger ako premiér verejne vyhlásil, že „mafia a korupcia budú porazené“. Generálnej prokuratúre je iste známe, že organizovaný zločin, ktorý by sa dal prirovnať k „mafii“ u nás už pred rokmi skončil vďaka obetavej práci vyšetrovateľov, prokurátorov a súdov za predošlých vlád. Ak teda predseda vlády Heger hovorí o „mafii“ pripomína to rovnakú neakceptovateľnú rétoriku pána Kisku, ktorý použil tento výraz až v okamihu, keď sa OČTK začali zaoberať jeho vlastnou podozrivou činnosťou – pričom za pozemkový podvod bol odsúdený právoplatne a stále je podozrivý z daňových únikov. Navyše sa jeho kontakty so zvyškami „mafie“ v Poprade stali verejne známymi vďaka trom verejne dostupným videám. V duchu pána Kisku teda aj pán Heger označuje Generálnu prokuratúru SR, Inšpekciu MV SR a príslušné súdy za „mafiu“???? To je hrubý, až urážlivý politický zásah do nezávislosti všetkých troch uvedených inštitúcií na obranu práva a spravodlivosti! Preto by dôsledné vyšetrovanie Generálnej prokuratúry malo zistiť, či nejde v skutočnosti naopak o politickú „mafiu“ (v duchu slovenského porekadla „Zlodej kričí, chyťte zlodeja!“), ktorej je pán Heger aktívnym účastníkom v organizovanej skupine s osobami Matovič, Heger, Mikulec a Nagy a ďalšími dosiaľ nestotožnenými osobami. Čo sa týka „korupcie“, môže ísť o morálnu korupciu, keď nátlaku tejto skupinky zrejme podľahli niektorí príslušníci NAKA a prokuratúry.

Roman Mikulec – uvedená osoba podľa svedectva plk. JUDr. Ing. Petra Kovaříka ho mala nabádať, aby „previerkou“ konania Inšpekcie MV SR zmaril zatknutie dvoch podozrivých osôb. Kovařík tak vraj konal po urgentných telefonátoch, hoci bol v tej dobe na dovolenke.

Jaroslav Naď – uvedená osoba sa dňa 16.9.2021 verejne vyjadrila, že z politickej pozície treba urobiť s práve konajúcimi OČTK akési ním bližšie nešpecifikované poriadky. To je v príkrom rozpore s deľbou moci v štáte, kedy výkonná nesmie nijakým spôsobom zasahovať do konaní OČTK. Tento protiústavný postoj menovanej osoby nie je nový, keďže dotyčný Naď nazval občanov napĺňajúcich ich ústavné právo na verejný protest ako „opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov.“

 

Klamstvo o „Vojne policajtov“:

Prokuratúra sa dosiaľ nezaoberala podrobnejšie podozrivými okolnosťami, kedy pri zatýkaniach realizovaných vyššie charakterizovanými vyšetrovateľmi NAKA boli vždy prítomní vybraní novinári, ktorých prítomnosť mala zatýkaných ponížiť a toto zatýkanie bolo vedené aj ponižujúcim spôsobom. Zároveň boli vybraným médiám podstrkované vopred selektované informácie zo živých vyšetrovacích spisov, ktoré takto zatknuté osoby mali už vopred pred verejnosťou diskreditovať. Takíto novinári dnes „vracajú službu“ vyššie charakterizovaným vyšetrovateľom NAKA tým, že regulárnu a zákonnú prácu Generálnej prokuratúry SR, Inšpekcie MV SR a príslušných súdov nazývajú falošne „Vojna policajtov“. Inšpekci MV SR urážlivo nálepkujú ako „anti-tím“ atď.. To navyše niektorí koaliční vládni politici zneužívajú na ospravedlnenie ich neprípustných politických zásahov do zákonnej činnosti OČTK.

 

Vážený pán generálny prokurátor, v týchto doslova chvíľach ide o obranu právneho štátu, ako ho predstavuje Vami vedená Generálna prokuratúra SR, Inšpekcia MV SR a príslušné súdy. Verím, že moje Trestné oznámenie bude podnetom na dôkladné vyšetrenie, či uvedené osoby nie sú organizovanou skupinou, ktorá sa zmocnila výkonných funkcií štátu, aby ich zneužila pre svoje vlastné politické ciele a to aj účelovým deformovaním zákonov a právnych úprav v riadnom trestnom konaní. Tiež pripúšťam, že by táto skupina mohla mať svojich ďalších komplicov (napríklad aj medzi vybranými novinármi šíriacimi tejto skupine napomáhajúcimi konšpiračnými teóriami, hoaxami, či účelovými dezinformáciami), spolu s ktorými vykonávajú protiústavnú činnosť, čo už napĺňa trestný čin Úklady proti Slovenskej republike podľa Zákona č. 300/2005 (Trestný zákon) § 312. To všetko však môže vyriešiť len dôkladné vyšetrovanie, ku ktorému podávam týmto podnet. Všetky v mojom Trestnom oznámení uvedené osoby sú ľahko dohľadateľné na oficiálnych adresách Úradu vlády, Ministerstva financií, Ministerstva vnútra a Ministerstva obrany.

S úctou k Vašej práci a statočnosti pri jej zákonnom napĺňaní,

Dr. Gustáv Murín

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296980x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy