Založ si blog

Dystópia: Zelenský a Európa vystavená jadrovému úderu

Motto: Dystópia je najhorší možný scenár budúcnosti. Nepíše sa preto, že by si autor želal, aby sa tak veci udiali, ale aby varoval pred ich možnosťou. Dúfajme, že táto dystópia sa nikdy nenaplní…

 

Už niekoľko týždňov hlásne trúby washingtonskej svetovládnej kliky „varujú“ Rusov pred použitím taktických jadrových zbraní. Tie „varovania“ sa stupňujú, čo je neklamné znamenie, že Globalizačná klika z Washingtonu chystá nejakú špinavosť. Tak si zadajme aktuálne súradnice a vyjde nám kde a kedy:

Najväčším paradoxom je, že Zelenský bol zvolený ako nádej občanov Ukrajiny na zmierenie s odštiepeneckými republikami, Doneckej a Luhanskej, ktoré vtedy spojenie s Ruskom vylučovali. Chceli len limitovanú autonómiu, aby zabezpečili vlastné obyvateľstvo pred terorom neo-nacistov. Už od roku 2014 boli ponuky na zmier v Minských dohodách 1 a 2, ktoré podpísali aj Nemecko a Francúzsko, ale Globalizačná klika to vždy zmarila – takže Ukrajina vôbec nemusela prísť o svoju ľavobrežnú časť s významným priemyselným zázemím a mohla tiež nájsť status koexistencie z polostrovom Krym, ale práve to sa Globalizačnej klike nehodilo a nehodí.

Rovnako tejto vojne bolo možné ľahko predísť už mierovými návrhmi Putina z decembra minulého roku. Nechcel nič viac, než denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny, čo by túto krajinu uchránilo od hnedého moru a ušetrilo ju nákladov na absurdné zbrojenie (veď Ukrajina mala podľa dohôd aj s USA byť od prvopočiatku svojho vzniku demilitarizovaná, takže Rusi chceli len dodržanie pôvodných medzinárodných zmlúv o de-eskalácii napätia medzi Ruskom a Západom, dokonca Rusko sondovalo možnosť vstúpiť do NATO!). Mierové návrhy boli adresované USA, aj NATO, ale obomi zosabotované. Slovo „mier“ je Globalizačnej klike nielen cudzie, je im priam odporné. Pretože v mieri nemajú kšefty zo zbrojenia a vojensko-priemyselný komplex predsa ovláda celú americkú zahraničnú politiku. Politiku exportu násilia…

Vojnu na Ukrajine plánovali vo Washingtone dlhodobo a útoky voči Rusku si vyskúšali už cez Gruzíncov, ktorí na to doplatili, a izoláciu Ruska cez Arménov, ktorí na to doplatili tiež. Teraz sú na rade Ukrajinci. A Zelenský plne pod vplyvom amerických poradcov (aj vďaka závislosti na ich dodávkach dávok pre neho) pokračuje v nezmyselne predlžovanej vojne, do čoho ho nútia, pretože utrpenie ukrajinského obyvateľstva Globalizačnú kliku naozaj nebolí.

 

Ako to začalo

   Rusi si nabehli na vidly nastavené Globalizačnou klikou. Rovnako ako Saddám, keď zaútočil na Kuvajt. Bol totiž vtedy americkým spojencom (?!), keďže bojoval proti Iránu (analógia Rusko – Ukrajina nie je zasa až taká vzdialená), a samozrejme, že ten útok na Kuvajt s emisármi Washingtonu konzultoval vopred. Mal na to totiž svoje vlastné dôvody a oni mu naoko cez utajenú agentku neodporovali. Tak spadol do pasce a Globalizačná klika dosiahla, čo potrebovala – dostať pod ruku všetkých arabských spojencov, ktorí dovtedy neboli nadšení americkou pomocou Izraelu. Odpútali ich pozornosť k vopred plánovanému zlosynovi. Pri Saddámovi s tým veľa práce nemali.

Aj Rusi konali naivne v očakávaní, že ich budú vítať ako osloboditeľov, čo sa stalo len v Doneckej a Luhanskej oblasti. Vychádzali totiž zo skúsenosti z roku 2014, kedy sa k vzbúrencom z Donecka a Luhanska pridávali celé prápory a delostrelecké batérie ukrajinskej armády, lebo v nich boli práve mladí muži z týchto oblastí a odmietli bojovať za neo-nacistické vedenie Ukrajiny. Ibaže rok 2014 nie je rokom 2022 a takéto vítanie ruských vojsk sa už nezopakovalo. A manifestačný pochod na Kyjev, v ľahko zraniteľných dlhých kolónach, bol ťažkým omylom a dal propagandistickú muníciu Zelenskému a jeho štábu. Ruskému veleniu na čele s Putinom sa tak stalo to najhoršie, keď sa tzv. „Špeciálna operácia“, plánovaná ako trojdňová vojenská prehliadka, premenila na krvavú vojnu, kde ukrajinská armáda neberie ohľady na žiadne pravidlá, či medzinárodné zásady (viď nielen správa Amnesty International)…

Napriek tomu pokračovala ruská „fešácka“ vojna so snahou o minimum civilných obetí a s plnou funkčnosťou dodávok plynu, ropy a elektriny z obsadených území na Zelenského Ukrajinu! Ešte raz a pomaly – po celý čas tejto vojnovej operácie cez Ruskom kontrolované územie prúdi ropa, plyn a elektrina „nepriateľom“ v Zelenským kontrolovanej časti Ukrajiny. Pritom ten istý Zelenský jačal, že Európa nesmie brať tieto zdroje z Ruska, ale sám ich celý čas nehanebne využíva a fakticky kradne z tranzitných energovodov. Veď má americký vzor! Vo Washingtone predsa platí „Vodu káže, víno pije“: zjednotenú Európu odrádzajú zúrivo od ruských zdrojov a sami Rusku posielajú mesačne 100 miliónov dolárov za ruský urán! Žiadna morálka, či zásady neplatia, ak ide o americký biznis, či?

A naopak si snáď niekto spomenie ako po roku 2014 ukrajinskí neo-nacistickí fanatici ničili stožiare vysokého napätia smerujúce elektrinu na Krym, kým teraz elektrárne v ruských rukách s ukrajinskou obsluhou nehatene zásobujú Ukrajinu elektrinou!

Lenže mierové dohody z Minska, mierové návrhy z decembra, vojna „v rukavičkách“ – to všetko z ruskej strany sa nevyhnutne míňa účinkom, pretože o Ukrajine predsa nerozhoduje Zelenský. A Globalizačná klika vo Washingtone je odhodlaná bojovať proti Rusku do posledného Ukrajinca…

 

Špeciálna operácia kontra brutálna vojna

   Je to bizarné. Rusi vedení Putinom akoby boxovali s jednou rukou za chrbtom a Ukrajinci vedení Zelenským ich kopú rovno tam, kde to najviac bolí. A Rusi nič, držia ako hluchí dvere…

Globalizačná klika si dobre vybrala. Zelenský pod vplyvom (dávkovo závislý na amerických dodávkach osobných, aj obecných) sa nezastaví pred ničím. Má predsa vzory z minulosti, veď ukrajinskej brutality si užili už naši predkovia v réžii ukrajinských zabijakov z SS divízie Galícia (každoročne na Ukrajine v poslednom čase oslavovanej!), ktorých bezuzdná brutalita ohromovala aj samotných nemeckých okupantov.

Sem patrí aj vražda dcéry prokremeľského filozofa Dugina. Cynicky oslavovaná americkými politickými pudlíkmi napríklad v novej českej vláde. A to ešte ukrajinská tajná služba rozšírila hoax o neexistujúcej protiputinovskej „armáde“, na ktorú tento teroristický čin zvalila. Dve „muchy“ jednou ranou?

Sem patrí očitými svedectvami zdokumentované ničenie domov s tam bývajúcimi obyvateľmi v Mariupoli delostreľbou ukrajinských zabijakov z bezprostrednej blízkosti. Zelenský predsa vie, že Mariupol nikdy nedostane späť a s jeho rusky hovoriacim obyvateľstvom sa ľahko rozlúčil taktikou „spálenej zeme“.

Sem patrí umlčanie vedúcej ukrajinskej pobočky Amnesty International, keď po pravde potvrdila, že ukrajinská armáda od počiatku zneužívala civilné objekty ako obytné domy, škôlky, či dokonca nemocnice, kde úmyselne (na radu západných poradcov?) umiestňovala svoje ťažké zbrane a vojenské štáby. Ktovie, kde je dnes koniec tejto šéfke ukrajinskej pobočky AI, ktorá bola po zverejnení správy brutálnymi vyhrážkami nútená vzdať sa svojej funkcie?

Aby Zelenský stále pútal pozornosť sveta bol ochotný urobiť aj takú špinavosť, ako ostreľovanie atómovej elektrárne v rukách ruských vojsk, kde strašil svet novým Černobyľom (hoci jadrové palivo nevybuchuje, v Černobyle totiž vybuchla chladiaca zmes po neprípustnom kontakte so vzduchom). A keď sa tam vybrala ním toľko vyzývaná medzinárodná kontrolná komisia, ktorú Rusi ju privítali, a ktorá ostreľovanie elektrárne potvrdila, poslal deň pred tým komando, aby jadrovú elektráreň obsadilo a zahladilo tak stopy po ukrajinskom ostreľovaní.

 

A bude horšie

   V kontraste so stupňujúcou sa agresiou ukrajinskej strany konfliktu, tá ruská sa drží akýchsi len im známych limitov.

Hoci pred konfliktom hrozili (a aj názorne predviedli), že zlikvidujú vojenské špionážne družice NATO a USA nad oblasťou ich vojnových operácií, neurobili tak. Tým pádom ukrajinská strana vie o každom ich pohybe, či presune, čo stojí ruské vojská nemalé straty. Napriek tom mesiace s tým nič nerobia.

Celé mesiace prúdia na Ukrajinu transporty zbraní a munície v obrovskom množstve (v rozpore s obecne uznávaným pravidlom, že do miest konfliktu sú takéto dodávky zbraní kontraproduktívne, lebo ten konflikt iba násobia a odďaľujú mierové riešenie), nehovoriac o na západe vycvičených ukrajinských vojakoch. To všetko „úzkym hrdlom“ zopár železničných tratí, ktoré by bolo pre ruskú stranu veľmi ľahké vyradiť. Napriek tomu mesiace s tým nič nerobia, čím len obetujú vlastných vojakov konfrontovaných s touto lavínou železa a ukrajinských posíl.

Ruské námorné sily otvorili prístup z Odesy na more ukrajinským lodiam po hystérii ževraj nedodanie ukrajinského obilia spôsobí vo svete hladomor, hoci ruská strana garantovala, že svojim tradičným obchodným partnerom hlavne na Blízkom východe a v Afrike, obilie bez problémov dodá. Bolo to gesto dobrej vôle, ktoré bolo Západom okázalo prehliadnuté.

Mesiace postupovali ruské jednotky opatrne vpred a teraz ustupujú doslova ozlomkrky. V Limane ledva unikli z obkľúčenia. A v Kremli je ticho, pohodička, čajík popíjajú.

Sľubovaná denacifikácia Ukrajiny kontrastuje s tým, že Putin nedávno prepustil až päť veliteľov neo-nacistického bataliónu Azov a dokonca aj zahraničných žoldnierov, ktorých pôvodne mali súdiť za vojnové zločiny. Prepustil teda vojnových zločincov a zločincov proti ľudskosti v akomsi bizarnom nepomere za nejakého ruského oligarchu?

A vrchol všetkého. Washington zatajuje (medzičasom preto zverejnené) aktuálne ponuky ruskej vlády na uzavretie novej dohody o nepoužití jadrových zbraní s ruským ústretovým krokom, že nemajú problém dokonca odtajniť aj svoje najnovšie atómové zbrane. Na to sú však vo Washingtone hluchí, lebo to sa im v hre vabank na Ukrajine na úkor Ukrajiny nehodí.

Senil Biden už dopredu avizoval, že oni (teda washingtonská klika) odstavia NordStream 2. A máme tu bombové útoky už aj na NordStream 1, čo položí (proti vôli Rusov, ktorí plyn stále dodávali!) nemecký priemysel túto zimu na lopatky. To washingtonskú kliku nebolí – naopak.

Evidentne sa Globalizačná klika rozhodla, že Európe dožičí krvavú vojnu a aj jej následky v celom nebojovom priestore Európy. Papagájov medzi západnými politikmi, čo tomu ešte aj tlieskajú, na to našli dosť. A žltá tlač naprieč kontinentom hudie agresívnu vojnovú pesničku.

A čo ten jadrový úder? Rusi ho sto krát vylúčili, Globalizačná klika tisíckrát predpovedala. Takže sa udeje? Americkí vojnoví zločinci cez Zelenského brnkajú Rusom po nose do absurdna. Ako povedal pápež František – štekajú pred brlohom ruského medveďa. To nebude náhoda…

Pôdu pre jadrový úder nepripravuje len Washington, ale povinne aj ich dávkovo závislý herec v úlohe ukrajinského prezidenta a jeho Západom vycvičená propagandistická mašinéria.

Technicky znalejší môžu namietať, že Zelenský nemá jadrovú bombu a ani nosič takejto bomby. To prvé mu Globalizačná klika dodá bez výčitiek svedomia, veď následky pocíti „len“ Európa. A ten nosič nebude potrebovať, ak použije taktiku pripravenú na nemeckom území počas Studenej vojny. Bol to systém „jadrových studní“, či „jadrových mín“, čo znamená, že sa vopred pripraví takáto „studňa“ s náložou a v prípade, že by sa útočiace ruské vojská dostali až k nej, bude jednoducho odpálená na diaľku. No a, samozrejme, prvé to ohlásia americké zdroje a hneď aj obvinia z takéhoto brutálneho útoku v dokonalom orwellovskom „double-speaku“ ruské obete.  Je možné, že práve preto Rusi ustupujú, aby k takémuto hroznému scenáru šancu nedali?

Zelenský prišiel s novým trikom. Najskôr tvrdil, že Rusi ostreľujú jadrovú elektráreň, čo majú už mesiace pod kontrolou a kde v pohode pracovali ukrajinskí technici, aby dodávala elektrinu aj na Zelenského Ukrajinu! Potom sa ale zľakol, že ním hystericky povolávaná medzinárodná komisia by mohla prísť na to, že tú elektráreń nechal ostreľovať sám, aby pripomenul Európe, že nemá zábrany nám všetkým ublížiť, a tak tam neúspešne vyslal komando, aby zahladilo stopy. Ozaj, ten plynovod NordStream si vraj tiež zbombardovali Rusi sami, hoci by im stačilo doma zatiahnuť kohútiky. No a najnovšie tento herec podľa US-scenára tvrdí, ževraj Rusi vyrábajú „špinavú“ atómovú bombu, hoci majú tých normálnych plné sklady. No a keď to spapagájuje západná propaganda, môžeme si byť istí, že pravda je presne opačná. Zelenský pod (US) vplyvom zrejme nemá zábrany vyvolať jadrový konflikt, ale keďže bombu mu vojnoví štváči zo Západu odmietajú dodať, vyrába si ju pokútne sám. To potvrdzujú hektické telefonáty ruského ministra obrany Šojgu (ktorý je všetko iné, len nie telefonista) „kolegom“ v Nemecku, Británii a USA, aby toho šialenca zastavili. Ale to bude možné asi, až keď mu dôjdu dávky z Washingtonu. A senilného Bidena zničenie Európy (ako si to už vyskúšal na Srbsku a Kosove) bolieť iste nebude…

Uvedomme si, čo sme si povedali už na začiatku. Ak americké oficiálne zdroje pred niečím „varujú“, je skoro isté, že práve s tým počítajú a len si pripravujú mediálne predpolie. Ich vyhrážky sa stupňujú a to treba brať vážne. Už som napísal, že Putin túto vojnu „nemôže vyhrať a nesmie prehrať“. A tiež že následky tejto dilemy postihnú aj nás. Globalizačná klika vie, že to platí aj na Zelenského. On ani s ich pomocou nemôže Rusko poraziť. A oni, na čele so senilným Bidenom, chcú Rusko zničiť. Putinovo Rusko znamená pre nich Hannibalovo Kartágo, ohrozuje ich svetovládu už len tým, že žiada ľudské práva a rešpektovanie medzinárodných dohôd a zmlúv na princípe rovnoprávnosti národov. To nemôžu pripustiť! Oni sú predsa svetovládci, čo beztrestne porušujú tieto dohody a zmluvy už roky. A tak sa dozvedáme, že sa už rozhodli porušiť aj doterajšiu zdržanlivosť v osobnom zasahovaní do konfliktu na Ukrajine. Už hrozia, že osobne zničia ruskú armádu aj čiernomorskú flotilu. Schopní toho sú, ale to naozaj nečakajú, že nakoniec budú aj oni terčami smrtonosných úderov? Spoliehajú sa snáď na to, že tých cieľov je odrazu priveľa – lebo washingtonská Globalizačná klika sa posledné roky dômyselne skrýva za iných. Medzi tých, za ktorými sa skrýva, patríme aj my, naša krajina, Slovensko. Pripravili si tu pôdu a tie rakety, čo poletia na naše územie, už nebudú môcť byť nasadené proti nim samým.

Je to hrozná predstava, uvidíme…

 

P.S. História nás učí, že ju ovyplvňujú aj neplánované, nečakané udalosti. Ruské vojská Kataríny Veľkej postupovali na západ a Prusko bolo na pokraji porážky. Ale náhle zomrela a jej následník nielenže zastavil postup ruskej armády, ale ako tajný obdivovateľ Pruska mu vrátil už stratené územia. Bol by to historický paradox, ak by sa zo senilného Bidena stala napodobenina Kataríny Veľkej…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6279040x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy