Koaličná redaktorka Jančkárová

6. februára 2023, gumurin, Krimi

Kolaborácia so žltou tlačou a obhajoba nezákonných činov „koalície zloby“ je tým najhorším, čoho sa môže dopustiť zamestnanec RTVS za naše spoločné koncesionárske poplatky. Príkladom je rozhlasová redaktorka Marta Jančkárová. Tá sa nechvalne vyznamenala pri výročnom rozhovore rozdelenia Česko-Slovenska s hosťami Klausom a Mečiarom, kedy si dovolila vyhlásiť, že k rozdeleniu nemalo dôjsť a ako žiarivý príklad uviedla Severné Írsko, ktoré ostalo pod područím Londýna len vďaka nasadeniu britskej armády a krvavým obetiam civilistov na oboch stranách. Tieto jej „perly“ odmietol počúvať Václav Klaus a z priameho vysielania odišiel, nasledovaný Vladimírom Mečiarom. Napodiv toto zlyhanie nemalo na kariéru pani Jančkárovej očividne žiadny vplyv. A tak sme sa dočkali, že opäť „zahviezdila“, keď viedla reláciu „Sobotné dialógy“ dňa 28. 1. 2023 s hosťami Jánom Budajom (OĽANO) a Richardom Takáčom (Smer-SD). Keď si opozičný poslanec dovolil upozorniť na politické procesy, Budaj sa ozval, že on ako bývalý politický väzeň by sa vraj každého takto prenasledovaného zastal. Pripomínalo to niektorých nacistických predákov, ktorí v Norimbergu tvrdili, že oni o koncentračných táboroch nič nevedeli. Ale na rozdiel od nich Budaj pozorne sledoval a sleduje, kde by sa mohol svojmu politickému tútorovi Matovičovi zavďačiť. Budaj sa totiž 30 rokov márne hrabal do vysokej politiky a tak bol nesmierne vďačný vodcovi OĽaNO, že oživil jeho politickú mŕtvolu transfúziou za ministra. A tak sa snažil vehementne odvďačiť tým najodpornejším spôsobom, keď už deň (!) po násilnej smrti generála Lučanského na svojom blogu v Denníku N (kde inde) nielenže špinil generálovu pamiatku označením Judáš, ale s istotou (bez znalosti faktov) vyhlasoval jeho samovraždu nielen za istú, ale aj logickú, lebo podľa Budaja bol vinný aj bez rozsudku?! Smrť nevinného generála dokonca označil za „varovanie“, takže bol evidentne uzrozumený s tým, že ďalšie politické procesy budú nasledovať a úslužne s nimi súhlasil! Tento vážny rozpor si pani Jančkárová okázalo nevšimla. Ale hneď zahriakla opozičného poslanca, ktorý chcel hovoriť o falošných udaniach kajúcnikov a z toho vyplývajúcich zámerne vyvolaných politických procesoch, keď vyhlásila, že to vraj žiadny súd tie podozrenia nepotvrdil. Jančkárová klamala mnohonásobne.

 

A to spomíname len tie najznámejšie a najokatejšie prípady. Masívne zneužívanie „univerzálnych kajúcnikov“ (Makó svedčí v 86 prípadoch???) si všimol na Slovensku už asi každý, len pani Jančkárová je hluchá a slepá. Ako môže s takým handicapom pracovať v RTVS?!

   Vyšetrovanie policajnej inšpekcie ohľadom manipulácií s výpoveďami tzv. kajúcnikov (na ktoré opakovane poukazujú aj statoční sudcovia ako JUDr. Šamko, pozri jeden z monhých jeho článkov a vyjadrení) bolo politickým zásahom zmarené, za čo musel Kovařík odísť z funkcie prezidenta PZ SR a dodnes je proti nemu vedené vyšetrovanie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa (na podnet Mikulca, ten na podnet Hegera a ten na podnet Matoviča?). Toto nemohla pani Jančkárová prehliadnuť! A ak sa chcela za plat, na ktorý sa jej všetci skladáme, profesionálne k veci vyjadrovať, mohla si naštudovať hneď dve knihy publicistu Ľudovíta Števka (Byť kajúcnikom sa oplatí, R Free Press, 2021 a Súmrak právneho štátu, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2022) a do tretice bude mať príležitosť v mojej chystanej knihe „Slovensko – raj kajúcnikov, Spravodlivosť podľa Matoviča“.

Za túto nadprácu redaktorky Jančkárovej v prospech nezákonných praktík „koalície zloby“ sme zaplatili a naďalej platíme my všetci občania Slovenskej republiky z našich koncesionárskych poplatkov…