Smrť generála Lučanského – odmeny namiesto trestov?

3. apríla 2023, gumurin, Smrť generála Lučanského

JUDr. Miroslav Radačovský dosiahol mimoriadnym dovolaním obnovenie vyšetrovania násilnej smrti generála Milana Lučanského. Aká je však šanca, že toto vyšetrovanie dospeje ku skutočnej príčine i vinníkom, keď sú stále pri moci tí, čo za tú smrť nesú minimálne politickú zodpovednosť? Veď medzičasom ovládli NAKA, ktorá aj podľa opakovaných nálezov Ústavného súdu a ďalších súdov porušuje elementárne práva občanov v politických procesoch práve na zákazku svojich politických tútorov. Súpis ich zlyhaní je v mojej najnovšej knihe: „Slovensko – raj kajúcnikov, spravodlivosť podľa Matoviča“.

Ak je to obecne s právnym štátom u nás z vôle ešte stále sa zuby-nechty pri moci držiacej „koalície zloby“, kam môže viesť vyšetrovanie v tak citlivej kauze, ako stále je smrť generála polície, zaslúžilého bojovníka proti mafii a bývalého prezidenta PZ SR v ich rukách? Ako píšem v II. rozšírenom a aktualizovanom vydaní knihy „Smrť generála Lučanského“:

Smrť generála Lučanského II., obálka

Ani oficiálne uzavretie vyšetrovania násilnej smrti generála Lučanského nezbavuje politikov zodpovednosti za ňu, veď práve ňou oni začali novodobé politické procesy, ktoré vyprovokovali a zo svojich pozícií aj kryli. V civilizovaných krajinách po takejto šokujúcej udalosti zúčastnení vládni politici okamžite odstupujú nielen preto, že berú zodpovednosť za to čo sa stalo, ale aj preto, aby vo svojich funkciách v najbližšej budúcnosti nezahladzovali stopy svojich pochybení, ak nie rovno zločinov.

Faktom totiž ostáva, že nech by bola príčina smrti tak významnej osobnosti so zásluhami o bezpečnosť tohto štátu akákoľvek, automaticky v demokratickom štáte končí šéf tej väznice a jeho za skutok zodpovední podriadení a ako samozrejmosť ministerka, ktorá má politickú zodpovednosť za túto nehoráznosť! Pretože, tak či onak sú to oni, kto majú zodpovednosť za túto politickú vraždu (veď aj samo-vražda je vražda), nech už k nej smerovalo čokoľvek. U nás sa však stal priam opak.

A politicky zodpovední, či kryjúci násilnú smrť generála Lučanského v ich rukách – Matovič, Kolíková, Mikulec, Naď, Remišová, aj Budaj – naďalej strašia v slovenskej politike a tvária sa, že sa ich násilná smrť generála v ich rukách netýka. Počítajú zrejme s tým, že občania časom zabudnú, ale to sa mýlia.

Práve preto, aby sa tak nestalo vyšlo už II. rozšírené a aktualizované vydanie knihy „Smrť generála Lučanského“, ktoré sme len nedávno „pokrstili“ v kruhu spriatelených čitateľov. Bola to milá slávnosť