Fico a Kaliňák: Kto seje vietor. . .

25. apríla 2022, gumurin, Úvahy o politike

NAKA zatkla Kaliňáka? Hm, zaujímavé. Veď ju založil.

Špeciálny/Špecializovaný súd bude rozhodovať o prípadnej väzbe Roberta Fica. Hm, zaujímavé. Veď ho založil.

České príslovie hovorí: „Čím kto zachází, tím i schází“.

Že to obaja zakladatelia mysleli inak?

No, tak sa na to pozrime.

 

Patlámo, patlámo…

   Takú patlaninu, akú stvoril nejaký Vereščák, to by jemu samému nikdy nenapadlo kmochtiť, nebyť politickej objednávky.

Jeho výtvor má vročenie 2021?!!

Spatlané v Košiciach?! V Košiciach? Čo to má spoločné s bydliskom obvinených, prípadne ich činmi? No, nič, takže to pripomína obdobu vyšetrovateľov Stredoslovákov za Mečiara, ktorý potreboval zakryť účasť SIS riadenej jeho líblingom Lexom na zavlečení syna prezidenta Kováča. Tiež mu bratislavskí vyšetrovatelia nevoňali.

A kto iný by takýto právny paškvil odobril, než pán Lipšic, ktorý je podozrivý, že na dosiahnutie titulu JUDr. nesplnil všetky zákonnom predpísané podmienky. A ktorý sa stal špeciálnym prokurátorom za totálneho znásilnenia správnych právnych postupov v demokratickom štáte, takže v iných štátoch jeho nápady na stíhanie a zatykače vzbudzujú oprávnený údiv, či dokonca odpor súdov (viď kauza Kaľavský).

A okrem politickej objednávky tejto selfie-vlády plagiátorov bez zábran, keďže plagiátori ani nevedia, že nejaké existujú, a to ani morálne, tu máme podozrenie z osobnej pomsty pána Lipšica, na ktorú upozornil aj generálny prokurátor Žilinka. Veď na podnet Roberta Fica je proti Lipšicovi vedené trestné stíhanie…

A na takúto patlaninu sa zmohli až teraz, lebo hoci ju plánovali už koncom roku 2020, ale násilná smrť generála Lučanského ich zarazila.

Medzičasom si dokonalo osvojili Orwellow double-speak, keďže údajný „trestný čin“, že Kaliňák s Ficom chceli „predĺžiť vládu Smeru za každú cenu“ perfektne sedí na Matovičovu bandu. Veď týmto spatlaným obvinením sa teraz vládnuci  výplach politickej žumpy pokúša zastrašiť opozíciu a tým sa udržať pri moci ešte chvíľu, než sa nad nimi tá žumpa zavrie.

A nevadí, že skutok sa nestal, pretože odovzdanie moci od vlády Roberta Fica prebehlo bez meškania, čo i len minúty?

Ale absurditu tejto politickej pomsty Matovičovej kamarily, čo už dávno stratila mandát tu vládnuť, odhaliliopakovane povolanejší.

Tento pláovaný politický proces tvrdo skritizovala dokonca aj euro-poslankyňa Beňová?!

Mňa skôr zaujíma, ako si sami Roóbertovia vykopali túto pascu.

 

Brutalita zatýkania, ignorácia práva

   Je absurdné, že Kaliňáka priviedli kukláči v putách. Ale veď on ich v tom sám kedysi nechal vycvičiť! A nijako sa nepozastavoval nad tým, že pánovi Rostasovi vtrhli ráno pred očami detí zámerným terorom do domu, ako keby išli po drogovom dílerovi. A pritom išlo o udanie akéhosi Pavla Sibylu za publicistický čin starý už niekoľko mesiacov! Tak, nech sa pán Kaliňák nečuduje, že aj jemu sa ušlo, čo iným nachystal.

Je škandalózne, že advokáti zastupujúci Kaliňáka a Fica mali na tú patlaninu v rozsahu 107 strán len hodinu pred výsluchom. Ale, veď také zvlčilé praktiky vyšetrovateľov začali za oboch dnes prenasledovaných pánov, veď som o to písal už v roku 2016!

Robert Fico sa rozčuľuje, že ho chcú zbaviť poslaneckej imunity? Ale veď to za jeho vlády sa stala tá neslýchaná vec, že si priamo do parlamentu prišli kukláči pre poslanca Mizíka. Mne môže byť nejaký Mizík ukradnutý, ale posvätná pôda parlamentu teda nie! A kto ju prvý takto porušil, nech sa nesťažuje, že sa to iní od neho naučili.

A bola to vôbec bizarnosť. Mizíka nakoniec zbavili obvinenia, ale za tú potupu absurdého vyvlečenia z parlamentu sa ho už nikto nepokúšal odškodniť, alebo aspoň sa ospravedlniť a poučiť, kde sú hranice kukláčstva! No a neprešla dlhá doba a za podobnú propagáciu nacistického symbolu Matoviča, ako premiéra (?!) sa ani len neobťažovali obviniť! No a náš bratislavský komsomolec Vallo sa tiež vyznamenal, keď vyvesil hitlerovskú vlajku, hoci preškrtnutú. Ten vôbec kašle na povinnosti vyvesiť na radnici štátnu vlajku a vlajku EÚ. Minule tam visela len osamotená ukrajinská, ako keby sme už boli ich gubernia a pán Vallo ukrajinský gubernátor.

 

Vláda politických mimovládok

   Porovnajme si dvoch rovesníkov, ktorí si v politike tak dobre rozumeli. Veď aj vďaka nim dvom slovensko-maďarské vzťahy prestali byť šancou na rozoštvávanie oboch národov. Jeden, Robert Fico, čelí politickému procesu zinscenovanému vládou nímandov a plagiátorov, čo sa ho boja. Druhý nedávno suverénne vyhral domáce voľby. Áno, hovoríme o pánovi Orbánovi. Nech si neo-liberálna klaka (a zopár poturčených herečiek) jačia koľko len chcú, nech sa pán Gregor-Papuček snažil roky očierniť tohto suverénneho politika – vyhral! A vyhral suverénne.

Prečo? Pretože mal gule a nebál sa doslova vyhádzať Sorošovskú piatu kolónu z Maďarska, kde bola nasadená (ako všade na svete), aby zabezpečila, že si tam Maďari už vládnuť nebudú. Alebo si snáď niekto myslí, že táto banda pajácov, čo tu dnes máme (na čele so Sorošovou Barbie) obhajuje záujmy občanov tohto štátu? No, to ani omylom. Už nás predali…

Keby Robert Fico nasledoval príklad svojho kolegu Orbána, nemali by sme štát a demokraciu v rozklade, ako je tomu dnes. Ale pán Fico si myslel, že s novodobými boľševikmi sa dá dohodnúť. Cez ministra Lajčáka kŕmili nenásytné parazitické mimovládky celé roky. Keď sem v roku 2014 mali prísť (ten podmienečný výraz je nutný!) utečenci, tak vláda pána Fica doslova rozhádzala pol milióna eur neznámych „chlapcom z ulice“, ktorý si z nich za deň (za jediný deň!) rozchytali viac ako 300 tisíc eur! Len tak, z ručky do ručky. Nezabudol sa nabaliť aj pán Krčméry. A utečenci neprišli! To už ale nikoho nezaujímalo, ani pána Fica nie?!

Aj hniezdo tých najodpornejších vojnových štváčov, Globsec, financovala z veľkej časti vláda Roberta Fica! A tak si pán Korchok (tak ho asi poznajú jeho americkí inštruktori) a jeho spoluštváči mohli dovoliť pozvať toho najväčšieho z vojnových štváčov, senátora McCaina, ktorý na Silvestra 2016 nacistickému bataliónu Azov za prítomnosti ukrajinského prezidenta Porošenka (ktorý podpísal Minské dohody garantované Nemeckom a Francúzskom, ale ich dodržiavanie mu washingtonská klika vyhovorila!) sľuboval tým hrdlorezom, že útok na Rusko začne už v roku 2017!!! No, nezačal a keď ho konečne nachystali, tak ich Rusi predbehli. A je tu odporná vojna, v ktorej cez istého herca s asi nie celkom čistou mysľou, teraz Američania bojujú s Rusmi do posledného Ukrajinca. Tí sa nepoučili, že na rovnaký scenár už doplatili Gruzínci a nie tak dávno aj Arméni.

Ale vráťme sa k našim mimovládkam, z ktorých ma zaujal najmä istý Nič. To je meno. Bol som pri tom kedy sa úpenlivo dral k tomu rohu hojnosti od vlády Roberta Fica (cez ministra Lajčáka a tým cez istého „otca všetkých mimovládok“), aby nás tu pán Nič učil demokracii. A teraz, keď je tu demokracia už druhý rok demontovaná, čo je z toho jeho školenia? Nič!

A tak sa tie mimovládky vykŕmili a vyškolili, že nám potom predviedli neskutočnú Kuciakiádu, kde dodnes nie je jasné, kto si tú absurdne brutálnu dvojnásobnú vraždu objednal. Ktovieako prišiel ten, čo z nej ani nebol obvinený, na to, že sa k nej prizná, hoci jeho popis udalosti odporoval faktom. Medzičasom sa priznal k ďalším aj pokusom o vraždy a keď chvíľu počkáme, prizná asi aj to, že zavraždil prezidenta Kennedyho. Veď keď taký Makó dnes ako „univerzálny kajúcnik“ svedčí v 86-tich prípadoch, kde by sa Čurillovci pod patronátom Harmana, Mikulca a hlavne super-hejtera Matoviča zastavili?!

Pred tou hroznou dvojnásobnou vraždou dvoch nevinných ľudí, nám sem bol naoktrojovaný aj taký zjav, ako Kiska, ktorý mal predstavovať „americký sen“ z upratovača na americkej benzínke po slovenského prezidenta. Ibaže celý ten scenár štátneho prevratu tak celkom nevyšiel. Takže sa pán Kiska neosvedčil a už je tam kam patria služobníci zla – na hnojisku dejín. A, ako som napísal vo svojej knihe „Mafia v Poprade“, má toho na rováši naozaj dosť, ako dosvedčuje aj najnovší súd s ním…

Pripomeňme si, že pred odpornou dvojnásobnou vraždou bol Robert Fico najpopulárnejším politikom s nespochybniteľnými zásluhami o tento štát, s veľkorysou sociálnou politikou, prosperujúcou ekonomikou a rešpektom na medzinárodnom poli. On dokonca inicioval ukončenie dvojakej kvality potravín na európskom trhu – kvalitných pre západné krajiny a za rovnakú cenu náhražiek pre nás ostatných. A veľmi tým naštval bruselských papalášov. Tak ako Orbán. Ibaže Orbán si uvedomil brutálnu moc žltej tlače a dokázal si proti nej zabezpečiť vlastný mediálny priestor. Robert Fico nie. A tak sa znovu a znovu domáhal niečoho, čo bolo vopred beznádejné – právo vyjadriť názor. V žltej tlači? Zabudnite! Tí majú vlastný šlabikár, čo sa smie a čo určite nie. Došlo to tak ďaleko, že odmietli pokrývať tlačovky predsedu vlády! Robert Fico bol opakovane varovaný, že tu sa žiadnej spravodlivosti nedočká. Ignoroval to a tak sa dožil mediálneho atentátu, kedy brutálna dvojnásobná vražda bola žltou tlačou v podozrivej zhode nasmerovaná tzv. „kalábrijskou stopou“ proti jeho vláde! Ibaže im to nevyšlo, ukázalo sa, že to bola falošná stopa. Farebná revolúcia sa zmenila na štátny prevrat a ani ten poriadne nevyšiel. Tak mal Robert Fico ešte dva roky na to, aby svoje podcenenie mediálnych útokov napravil a pripravil si vlastné mediálne zázemie. Tak ako Orbán. Neurobil to. A tak je ten druhý dnes nespochybniteľným politickým vodcom občanov Maďarska a o Robertovi Ficovi sa žltej tlači už ani písať nechce. Odpísali ho. Veď o žiadny súd a ani usvedčenie nejde, lebo takú patlaninu žiadny triezvy sudca (s výnimkou jednej veľmi špeciálnej sudkyne) nemôže brať vážne. Tu ide o umlčanie vedúcej osobnosti najväčšej opozičnej strany, jeho zavlečenie do väzby a zlomenie metódou, akú skúšali na generálovi Lučanskom. A márne sa sťažuje, veď na túto búrku politickej pomsty zasiali vietor policajných schválností sami dvaja s Kaliňákom. Že to zašlo priďaleko? Nemali tejto zberbe ukázať cestu…

 

Všetko zlé je vraj na niečo dobré

   Opakovane som tu poukazoval na to, že sa nám v špirále času vrátila umelo spoza oceánu vyvolaná Studená vojna (ako predzvesť tej opäť nimi umelo vyprovokovanej horúcej vojny na Ukrajine) a s ňou prišli noví boľševici. Za tých starých boľševikov bolo najlepšou prípravkou pre prezidentov väzenie. Robert Fico chcel byť prezidentom a ak platí, že sa história opakuje, možno je toto jeho cesta do prezidentského paláca. Tak, smelo „smer“ vpred?

 

P.S. Tento zúfalec Vereščák je len ďalší pikolík k Čurillovej bande, ktorá sa podľa kľúčového svedka Kaľavského sama nazvala „Apači“ a jej mená aj odhalil: Čurilla, Ďurko, Staša, Magula a Dunčka. K tomu politickí prokurátori ako Kysel, či Repa a Šúrek. A tiež absolventka Strednej školy potravinárskej a kamoška vykrádačky živých vyšetrovacích spisov Tódovej, momentálne špeciálna sudkyňa Záleská. Tí všetci sa nepoučili z minulosti, keď tí, čo sa nechali politikmi, či komunistickými funkcionármi nahovoriť na ohýbanie práva a marenie spravodlivosti boli „po použití“ obetovaní. Veď české príslovie už stáročia varuje „Nechoď Janku s pány na led“. Mohli by mať pred očami spomedzi nich prvého obetovaného – Kovaříka. Ale oni na históriu kašlú, tak si ju budú musieť zopakovať na súdoch, vo väzniciach, či pred najhorším sudcom – pred vlastným svedomím. Len u Lipšica to nie je isté. Na ambasáde, čo riadi túto zaoceánsku guberniu, majú aj plán B. Je to pán Pellegrini, ktorý opakovane verejne signalizuje, že ak ho pustia k moci, tak zaručuje beztrestnosť celej súčasnej vládnej zločinnej zberbe. Uvidíme…