Založ si blog

Utečenci – kam zmizne pol milióna eur?

Nad reakciami čelných predstaviteľov Európy na utečeneckú inváziu ostáva rozum stáť.

Povzbudzovanie utečencov Merkelovou, len aby prišli, hoci dotknuté krajiny pod ich náporom kolabujú, sa zdá byť činom pomätenca.

Európska komisia namiesto ráznych krokov na zastavenie tejto prílivovej vlny, naopak ju chce rozšíriť aj do nezasiahnutých častí EÚ.

Uprostred tohto šialenstva sa zdalo konanie našej vlády vedenej Róbertom Ficom ako jedno z mála racionálnych.

Ale dať „schránkovej mimovládke“ bez minulosti, bez akéhokoľvek potvrdenia spôsobilosti, s neznámymi ľuďmi pol milióna len tak?

Veď to sa nezrovnáva so zdravým rozumom.

A vrcholná perla od jedného z týchto „krasoduchov“ zaznela priamo na televízne kamery – oni už rozdali za deň z toho pol milióna až 350 tisíc eur!!!

Tak si to zopakujme:

Neznámi „krasoduchovia“ zverejnili Výzvu k ľudskosti. Takých výziev odznie denne dvadsať. Ale akurát predstaviteľov tejto si povolal na osobný pohovor premiér tejto krajiny.

Nevieme o čom sa rozprávali, ale už o pár týždňov na podnet premiéra vláda odsúhlasila tejto dovtedy neexistujúcej, teda schránkovej, „mimovládke“ obrovský balík peňazí.

Naše ministerstvá už roky zlyhávajú, aby minuli počestne takéto sumy z EÚ, lebo to pri dôslednej kontrole a výbere realizátorov proste za pár mesiacov nejde.

Tu máme „záchrancov“ utečeneckej krízy bez praxe, neznámych, ale odrazu schopných „absorbovať“ obrovské prostriedky za pár dní, či hodín?

A kam tak asi tie peniaze môžu ísť?

Veď u nás nie je žiadna utečenecká vlna, tá nás obchádza.

Lenže peniaze sú na utečencov.

Takže sa preleje pol milióna eur – kam?

No asi kdesi v zahraničí, pričom ich skutočné využitie nikto nikdy neskontroluje!

Alebo snáď bude každý utečenec podpisovať príjem páru teplých ponožiek, keď oni nie sú ochotní sa ani len zaregistrovať?

Ľuďom, ktorí sa zámerne odmietajú identifikovať, ktorí ničia svoje doklady, budú „krasoduchovia“ predkladať faktúru o príjme detských plienok?

Vieme, že utečenci aj normálne poskytnutú balenú vodu, či jedlo rozdávané maďarskými policajtami a policajtkami ostentatívne vyhadzovali na koľaje.

Tak aká je tu záruka, že si tých povedzme milión fliaš minerálky (keby „krasoduchovia“ rozdávali len tú), niekto naozaj prevezme a zužitkuje?

Načo by to robili, keď všetko dostávajú v krajinách, ktorými prechádzajú?

Mne nad tým všetkým ostáva rozum stáť.

Prečo tie peniaze nedala vláda Róberta Fica zavedenej mimovládke, ktorá je zárukou kontroly využitia takého ohromujúceho množstva peňazí?

Prečo to dali ako „sprostredkovateľom“ neskúseným, neznámym, nečitateľným „vyzývačom“?

No, ak má mať každé konanie logiku, tak mne z toho vychádza jediné – blížia sa voľby a tieto peniaze nikto neskontroluje. A každý cent sa komusi zíde.

A aj ako predvolebné gesto to zabrať môže.

Alebo vám napadá iné zmysluplné využitie?

 

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301348x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy