Založ si blog

Extrémizmus z exportu

Každá paušalizácia zavádza. A súčasná debata o utečencoch je zo strany obhajcov utečencov plná paušalizácií. „Politicky korektné“, „správnonázorové“ médiá vytrvalo označujú odpor k najnovšej vlne agresívnych utečencov za extrém. Extrém??? Aj podľa oficiálnych prieskumov verejnej mienky je proti tomuto nájazdu ekonomických kobyliek 70 – 80 % populácie nielen u nás. Vedú ich k tomu racionálne, nie extrémistické názory. Lenže keby toto uznali „správnonázoristi“, stratili by agendu. Mimovládky by nemohli z našich peňazí žiť a popri tom živiť kohokoľvek, kto si zmyslí, že nájde krajinu, kde pečené holuby lietajú rovno… tam…

Extrémistov je v populácii približne 1 – 2 % a ich činy sú pod akoukoľvek nálepkou odporné a odsúdeniahodné. Ich zlo-činy nemajú racionálny základ, ale je to fyziologický pud, ako u pubertiakov, vybiť sa v akomkoľvek proteste. Predviedli to názorne pri nedávno v Bratislave. Príkladom ich chorých myslí bol nezmyselný útok na športové podujatie. Nepleťme ich s normálnou populáciou.

Tiež by som si vyprosil nálepkovanie Slovákov ako rasistov, ako to predviedla pred rokmi zmanipulovaným „prieskumom“ jedna mimovládka. Tej vyšlo, že deviati z desiatich Slovakov sú rasisti??? Čo je to za choré tvrdenie na objednávku?! Táto krajina bola odjakživa útočiskom pre „núdznych“. Sem utiekli husitskí „sirotci“ po porážke ich hnutia, sem prišli Habáni, sem sa stiahli prenasledovaní z celej Európy. Žijú tu v pohode Chorváti, Bulhari, do spoločnosti zapadli vietnamské komunity, aj Indovia a Palestínci. Nikdy tu neboli žiadne pogromy, ako v Poľsku a iných krajinách okolo. Sme historicky najtolerantnejšia krajina regiónu. Len si spomeňme, ako sme tu stáročia bez odporu trpeli maďarských prišelcov. A odmenili sa nám po tom všetkom urážlivými nálepkami „Buta Tóthov“ a pokusom násilne nás pomaďarčiť. S touto historickou skúsenosťou, celkom logicky väčšina odmieta prílivovú vlnu utečencov, ktorí až sa od dobroty premnožia, budú nám po maďarskom vzore vnucovať ten svoj vzor – islam a šaríu.

Nepaušalizujme teda utečencov a nedávajme rovnítko medzi politickými utečencami z vtedajšej komunistickej východnej Európy a ekonomickými utečencami tejto vlny z Afriky. Ževraj chudáci? Ako je potom možné, že taký africký chudák zoženie 4-5 tisíc dolárov pre prevádzačov?! Veď by za to mohol spokojne žiť roky. Nie, toto nie je spontánna vlna, čo sa vrhla na Európu. Je organizovaná nielen pašerákmi ľudí, ale zrejme aj Islamským štátom, ktorý zľahka zaplatí svoju piatu kolónu, ktorá má predpripraviť pokojnú Európu na nájazd islamského extrémizmu. A tomuto máme my pomáhať kvótami a túto nepriateľskú enklávu ešte živiť? Zbláznili ste sa, „správnonázoristi“?! Vy chcete umlčiavať protesty zdravého rozumu proti tejto invázii? Môže byť niečo zvrhlejšie?

Takmer nikto nekomentoval fakt, že najagresívnejšie jadro extrémistických „bojůvek“ (my takýto český výraz ani nemáme!) k nám prišlo z Čiech. Naši českí bratia vždy boli extrémisti, od mantinelu k mantinelu. Najskôr milión Pražanov prišlo chrániť republiku pred Hitlerom, potom sa ich milión prišlo lúčiť s „katem česého lidu“ Heydrichom, potom ich milión vítalo ruských osloboditeľov a vytrvalo chodili na prvý máj, aby ten istý milión privítal Nežnou revoluci a niektorí z nich sa potom ruským osloboditeľom vysmiali pomaľovaním symbolu oslobodenia na ružovo… To české bandy chodili po roku 1989 na Slovensko vykrádať orlie hniezda a treba hneď dodať, že im v tom prišli dobrovoľne brániť tiež českí aktivisti. My nie sme extrémisti a diplomati, s ktorými som v častom kontakte oceňujú pokoj, aký tu máme, akoby bolo Slovensko okom uragánu, čo zúri takmer všade okolo nás.

A do tretice, politický komentátor Baránek v nedávnej rozhlasovej debate na túto tému správne vyzýval, aby sme riešili príčiny a nie následky. Výborne. Tak si pozrime, kto k nám (okrem ekonomických migrantov z Afriky uteká) – sú to skutočne zúfalí ľudia v ohrození umelo vyvolanými konfliktami v Afganistane, Iraku, Sýrii, Líbyii… To všetko sú pôvodne fungujúce štáty, napadnuté USA s pomocou kariéry-chtivých generálov NATO. Aby prekvital americký zbrojársky priemysel smrti, aby si vyskúšali zbrane na živých terčoch, aby sa zahrali na vojačikov a rozdali si medaily. Odporné od základu. Lživé zámienky (ako nielen v Iraku) na cynické vojnové a svetovládne hry. Francúzsky prezident Sarkózy sa predsa s Kaddáfim bratal (a nielen on), veď od Kaddáfiho vraj vymodlikal peniaze na svoju ďalšiu volebnú kampaň, a potom poslal bombardéry do „bezletovej zóny“ v Líbyi, čo bol výsmech toho pojmu? Na čo siahli, tam rozosiali nešťastie, ľudské tragédie a zanechali štáty v ruinách. Vojnoví zločinci ako Bush Jr., Rumsfeld, Cheney a dnes ich nasledovník McCain. Škoda, že v deň extrémistických útokov sa nenašiel pokojný protest proti návšteve v Bratislave tohto vojnového štváča a protežanta zbrojárskych kšeftov. Pán Baránek má pravdu, agresívne útoky USA a NATO po svete podľa ich ľubovôle vedú k opačnému efektu, kedy sa ľudia v nezmyselne napadnutých krajinách (pri porušovaní všetkých medzinárodných zmlúv a pravidiel ako pri bombardovaní Bosny, aj Kosova) buď dajú zo vzdoru k radikálom, alebo na útek. Dnes majú odporné „bojůvky“ Islamského štátu kompletné vybavenie americkými zbraňami, ktoré zanechali Američania hlavne v Iraku. A tí, čo proti radikálom bojujú, ich majú paradoxne nedostatok. USA a NATO podporujú umelo konflikt na Ukrajine a konfrontáciu z Ruskom. Mimochodom, každé ráno si dávam k raňajkám mlieko zo šálky s nápisom „Bush – Putin Summit, Bratislava, February 24th, 2005“. Veď aj Saddáma Husajna Západ nechával krvavo vládnuť, ústretovo s ním komunikovali a dokonca mu predávali zbrane, kým sa im nehodil za ľahký terč! Toto sú príčiny trápenia súčasnej Európy, len kto to šialenstvo zastaví?

To čo môžeme my urobiť, je pomenovávať problémy pravým menom. Keď v tomto smere zlyhajú oficiálni politici, tak sa masa obyvateľov obráti k tým, čo nebudú klamať. A pôjde to v hierarchii spoločnosti stále nižšie, až do suterénu extrémizmu. Dnes naše médiá varujú pred neonacistami? Ale veď Hitler by nikdy nebol taký populárny a nikdy nedosiahol takú moc, keby nebol jediný, čo pomenoval vtedajšiu biedu Nemcov jasnými slovami! Reparácie po I. svetovej vojne boli proste neznesiteľné. To bolo poučenie, ktoré musel Európe po II. svetovej vojne priniesť Roosevelt a Američania svojím Marshallovým plánom. Vďakabohu a im za to!

V tomto smere pomenúvania skutočného zla je pozoruhodne bezzubá a „vajatavá“ naša oficiálna opozícia. Naopak premiér Fico, nech sa to niekomu páči alebo nie, ako jeden z mála hľadá racionálne riešenia. Sklamal som vás, že sa nepridávam k obľúbenej vlne opľúvania každého, kto u nás vládne? A Američanov paušálne? A pri kritike Američanov a NATO automatickej adorácii Ruska a Putina? Som proti paušalizácii, pretože (ako sme si už povedali) každá paušalizácia zavádza.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302693x
Priemerná čítanosť článkov: 8610x

Autor blogu

Archív

Odkazy