Založ si blog

Keď pravdovravkovia konšpirujú

Hosp. klub

Hosp. klub

Už takmer štvrťstoročie existuje voľné združenie osobností nielen z ekonomického prostredia, ale aj iných vied, právnických, akademických a iných kruhov v tzv. Hospodárskom klube, vedenom Dr. Petrom Kasalovským.

Tieto osobnosti sa vo svojom voľnom čase zamýšľajú nad vývojom našej spoločnosti, upozorňujú na možné slepé uličky takéhoto vývoja a hľadajú riešenia.

Pravdoláskari hovoria takýmto voľným zoskupeniam význačných intelektuálov „think-tank“, ale evidentne len v prípade, kedy takíto „myšlienkoví tankisti“ myslia vo vyjazdených koľajach neo-liberlizmu.

Len čo niekto príde vo svojich úvahách k pochybnostiam o neo-liberálnych floskuliach (ako „politická korektnosť“ atď.), stáva sa podozrivým.

A tak v SME vyrazil do útoku istý Peter Kováč, ktorý si to zľahčil slovníkom tajných služieb, ktoré každý prejav logického a slobodného myslenia označujú za „konšpiračnú teóriu“.

Vyhlásenie Hospodárskeho klubu o migrácii nezodpovedá ani len tej tajnoslužobnej definícii o „konšpiračnej teórii“ a to ani formou, ani podpísanými osobnosťami a ani obsahom.

To však slniečkárskemu novinárovi Kováčovi nevadí, aby sa nezameral (podľa neho) na najzraniteľnejší cieľ – prezidenta PZ gen. PaedDr. Tibora Gašpara. Ten vraj dokonca: „podporuje zbrane namierené proti nám“.

Nakopať si plusové body na pseudo-kauze nezabudla ani ministerka Žitňanská absurdným tvrdením, že občianska angažovanosť prezidenta PZ gen. PaedDr. Tibora Gašpara podkopáva dôveryhodnosť celého Policajného zboru???

Na rozdiel od praktík týchto zaumných krasoľubov, ktorí komentujú len to, čo sa im zachce vytrhnúť z kontextu, ale celý text zatajujú (presne podľa príkladu komunistov a v duchu ich známej kampane prihlásenia sa k anti-Charte bez znalosti Charty 77), ponúkam vám celý text uvedeného Vyhlásenia. A podpisujem sa pod neho tiež:

 

Vyhlásenie o migrácii

skupiny členov združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub a jeho Medzinárodného mierového výboru 

 

 

Skutočne   sme sa všetci vďaka korporátnym médiám a tzv. „slniečkárom“ stali v úvodzovkách takými „ostýchavými“ a v podstate zbabelými, že sa zdráhame  jednoducho nazvať hlupáka – hlupákom, podliaka – podliakom, parazita – parazitom?  Asi nie. Stále  nám tu hrozia len islamizáciou, nebolo by načase povedať aj iné. Spisovateľ Ivan Jefremov, s poľutovaním v románe „Hodina býka“, konštatuje toto: „Bohužiaľ, hlavná náboženská kniha najviac technická a mocná z minulých civilizácií – biela – bola Biblia, naplnená zlom, zradou, kmeňovým nepriateľstvom a nekonečným vraždením….“

V danom prípade  však hovoríme nie o stáročných sporoch a vojnách, ani nie o tom, ktoré z „Písiem“ je tým pravým, ktorá viera ako jediná prináša svetu spásu.  Sú to žabomyšie spory v tom, že sa zabúda na podstatu náboženskej viery tj.  na pôsobenie jej pôvodných humanistických ideálov. Hovoríme tu o sporoch pri ktorých národoch stojí Boh,  dokonca o tom  „ktorý národ je vyvolený“. To všetko sú  „rečičky“, pričom vzhľadom na situáciu, je čas konečne dospieť k rozhodnutiu, aby sme sa vzájomne ako druh „homo“ nevyhubili.

Súčasná migrácia je precízne politicky a mediálne organizovaný stret s našou európskou civilizáciou. Ak vychádzame Huntingtonovej knihy „Stretu civilizácií“, autor stret civilizácií vnímal len ako potenciu v ďalekej budúcnosti. Diabol, ak máme veriť v jeho existenciu, tak určite niektorým politikom našepkal.

Ale prečo neurýchliť tento stret ?

Preto dnešný odchádzajúci „dolárový svet“ zorganizoval vojny v Afrike a na Strednom východe. Vďaka nositeľke nemeckej moci kancelárke A. Merkelovej, ktorá sa úspešne podieľa na importe  migrantov do EÚ, tu máme, čo máme. Takže, pani Merkelová, krátke poučenie len na základe vašich slov z čias, keď ste boli kancelárkou menej ako rok „že  rozhodovať budú ministerskí predsedovia“, malý odkaz.  Láska mínus zodpovednosť za dôsledky svojich činov nie je nič viac ako hlúpučká dobromyseľnosť. Len na okraj, na Slovensku hovoríme, že  „dobrými úmyslami je do pekla cesta dláždená“. Už dnes však pociťujú vaši občania peklo vašich rozhodnutí. Ale poďme ďalej, ako hovoril Viktor Hugo: „Na svete nie je nič mocnejšieho ako myšlienka, ktorá prišla včas“.  Len dúfam, že tieto naše myšlienky dorazia k vám včas.

Aj  na Slovensku sme svedkami, že nie všetky sociálne skupiny konajú vo verejnej politike otvorene. Niektoré z nich sa utajujú pred spoločnosťou, robiac zákulisnú politiku, alebo, zaoberajúc sa ňou,  snažia sa vytvoriť u okolia dojem, že sa zaoberajú nie politikou, ale niečím iným. Nuž, povedzme, naše združenie – náš klub bez akéhokoľvek ostýchania sa verejne zaoberá politikou. Nie preto, že by to bola jeho primárna úloha, ale vzťah ekonomika a politika je neoddiskutovateľný. Náš klub nevytvára nejaké sprisahania, ako sme svedkami u mnohých zahraničím platených mimovládnych organizácií. A keď sme už túto tému načali, treba povedať, že so sprisahaniami to nie je až tak jednoduché. V  každom skutočnom sprisahaní existuje vlastný „mozgový trust“,  ktorý zadáva, definuje ciele sprisahania, určuje cesty a prostriedky ich uskutočnenia, kontroluje priebeh vypĺňania plánov a  v prípade nevyhnutnosti plány koriguje. Popri tom existuje aj výkonná periféria dobrovoľných a niekedy aj platených užitočných hlupákov a tých veru nie je málo ani na Slovensku.

Vzhľadom na uvedené okolnosti, možno každý historický proces vždy presne opísať, lebo národy udržujú svoj rodný jazyk pomocou obsažných pojmov, nie ako médiá, ktoré zasadne používajú tie bezobsažné, teda ak neklamú doslovne v priamom prenose. V tom je výhoda spoločenskej pamäte, ktorá k výkladu histórie nepotrebuje rôzne propagandistické a jazykové ústavy.  Preto je úlohou nášho klubu, aby sme v otvorenej diskusii určovali smerovanie vývoja kultúry našich členov, životný štýl logiku vedenia nášho sociálneho správania.

Našim ekonomickým zameraním klubu nemôžeme dopustiť, aby ekonomická veda, vyučujúca objektívne javy celospoločenského spájania špecializovanej práce ako je integrácia, korporatizácia odvetví a procesy riadenia vo výrobe a distribúcii tovarov a služieb, redukovala len na akési zbožné  priania o ekonomickom prínose migrantov.

Ekonomický dopad migrácie je reálny jav a treba ho preskúmať. V prvom rade sa musíme zamerať na  štruktúru, o ktorej však nemáme žiadne poznatky, lebo nevieme ani koľko a akých migrantov došlo. To bude v budúcnosti zvyšovať tlak na nezamestnanosť aj na Slovensku. Základný súbor opatrení voči ekonomickým migrantom, zdôrazňujeme ekonomickým migrantom, by mal vyzerať nasledovne:

  1. Odporúčame vláde SR, štatisticky sledovať štruktúre a počty aspoň v týchto oblastiach:
  • nekvalifikovaní – ľudia so žiadnym alebo základným vzdelaním ( základná škola );
  • polokvalifikovaní – ľudia so stredným vzdelaním ( stredná škola );
  • kvalifikovaní – ľudia so vzdelaním prvého, resp. druhého stupňa ( vysoká škola s titulom napríklad Bc. – 1.stupeň, alebo s titulom napríklad Ing., Mgr., atď. – 2.stupeň );
  • vysoko kvalifikovaní – ľudia so vzdelaním tretieho stupňa (doktorandské štúdium – napríklad titul PhD.) a vyšších stupňov.

 

  1. V právnej oblasti riadne zadefinovať celú oblasť pracovných povolení v nadväznosti na získanie občianstva v členskej krajine EÚ – podľa zásady „lex domici“ – teda domáceho práva členskej krajiny.

 

  1. V oblasti financií odporúčame vláde sledovať remitenciu, ktorou označujeme financie, ktoré plynú do zahraničia pre rodinu migranta.  Je treba sledovať ich objem a zaviesť ich dôslednú štátnu reguláciu. Regulácia bude sekundárne pôsobiť na určovanie smeru pohybu migrácie. Sem zahrnúť aj náklady na ich integráciu do spoločnosti.

 

  1. V oblasti školstva dôsledne uplatňovať vymáhanie nákladov na jazykovú a inú prípravu takejto pracovnej sily.

 

Našťastie Slovensko nie je kolonizujúcou krajinou a tak je zbavené tlaku, ktorý napríklad vyvoláva inštitút občianstva v Británii, Francúzsku, Holandsku a podobne. Tieto krajiny v minulosti trvali na tom, že vo vlastných  kolóniách sa uplatňuje občianstvo domínia kolónie. Dnes sa čudujú, že im táto sociálna bomba vybuchla do tváre. Prichádzajú totiž ľudia, ktorí získali úplne legálne občianstvo týchto krajín a to  po rodičoch, hoci nikdy s daným domíniom nemali nič spoločného. O tomto sa zas taktne mlčí. Dnes sme dokonca svedkami ako sa Európania stávajú nevoľníkmi vo vlastnej krajine aj vďaka uplatňovaniu „ľudskoprávnemu imperializmu“ zo strany protinárodne orientovaných štruktúr. Aby sme tieto štruktúry identifikovali musíme poznať ich slovník. Tým sú eufemizmy ako je „politická korektnosť“, „humanitárne bombardovanie“, „obranná vojna na druhej pologuli“ , prípadne ďalší skvost „Zákerný nepriateľ napadol naše lietadlá, pokojne bombardujúce jeho dediny a mestá“.

 

V Bratislave, 15. – 18. januára 2017

 

Dr. Peter Kasalovský, zakladajúci člen NEF Hospodársky klub a jeho MMV

Ing. Peter Čatloš, PhD

Prof. JUDr. Vojtech Tkáč, DrSc.

Prof.  PhDr. Ing. Štefan Kassay, DrSc.

PhDr. Ing. Jan Campbell, Nemecko

Genmjr. Ing. Svetozár Naďovič

Ing. Miroslav Hrubý, Česká republika

Dr. Ján Šály

Prof. RNDr. Jozef Masarik, DrSc.

Ing. Ján Gabriel, spolupredseda výboru združenia NEF Hospodársky klub

Ing. Mikuláš Milko

Rudolf Young Mosny, spolupredseda výboru združenia NEF Hospodársky klub, USA

MUDr. Jozef Dolinský

Gen. PaedDr. Tibor Gašpar

Ing. Ján Blcháč, PhD

Ing. Ján Miškovský

Ing. Heidy Schwarczová, PhD

JUDr. Anton Blaha, CSc.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302114x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy