Založ si blog

Depozitár kolosálnej hlúposti

V týchto dňoch píše státisícom občanov Slovenska podivuhodné duo podivuhodné oznamy. Pani Mgr. Baričiaková (riaditeľka úseku ekonomiky) a Ing. Miloš Peterka (riaditeľ úseku obchodno-prevádzkového) za inštitúciu zvanú Centrálny depozitár cenných papierov SR rozposielajú poukážky, aby vybrali akési „skladné“ za naše cenné papiere, ľudovo zvané akcie. Potiaľ všetko v poriadku, hoci nie je jasné akú námahu celý depozitár vynakladá na to, aby mali v jednom šanóne zápis o tých vašich akciách. Ale povedzme, že sa spotili, keď vypisovali tú poukážku a žiadajú si odmenu. V poriadku.
Čo nie je v poriadku, je fakt, že táto podarená dvojica si od desaťtisícov občanov Slovenska pýta „všimné“ za NEEXISTUJÚCE akcie! Inými slovami, vynucujú si poplatok za to, že skladujú niečo, čo nielenže nemá žiadnu hodnotu, ale už aj súdnymi rozhodnutiami prestalo byť nielen cenným papierom, ale už ani tým papierom! Je to absurdné.
Kuriozitou tejto výpalníckej kampane je to, že na žiadnom z piatich strán tejto výzvy nie je e-mailový kontakt a len na vrchu prvého listu je malilinkým písmom telefónny kontakt. Nesnažte sa ho využiť, je tam permanentne obsadené. Volajú zhrození občania zo všetkých kútov našej takto skúšanej vlasti. Sú prekvapení, zaskočení, zhrození. Kto by sa čudoval. Veď na ten Klausov blaf zvaný „kupónka“ naleteli milióny občanov vtedajšej ČSFR a samozrejme, že drvivá väčšina z nich nevedela, čo s takýmto „majetkom“. Navyše takíto „akcionári na povel“ nikdy v skutočnosti nekonali ako spolumajitelia podnikov a fabrík, na ktoré tie akcie boli vydané. Rýchlo sa ich teda zbavili. Drvivá väčšina však dala svoje akcie do rôznych fondov, ktoré potom ich majitelia rozkradli (a o jednej horde goríl si povieme už zajtra). A tu sme pri jadre veci.
Názorným príkladom absurdity výzvy pani Baričiakovej a pána Peterku desaťtisícom občanov Slovenska je privatizačný fond VÚB kupón. Predstavte si tú absurditu, že títo dvaja zástupcovia CDCP SR si vynucujú poplatok za skladovanie akcií fondu, ktorý pred ŠTRNÁSTIMI rokmi zanikol! A posielajú tie poukážky na zaplatenie poplatku dokonca aj tým, ktorí svoje akcie pred tými štrnástimi rokmi predali!
Tak si to zopakujme:
Fond už neexistuje.
Akcie sú nielen bezcenné, ale fakticky viac ako desať rokov neplatné.
A napriek tomu, si pani Baričiaková a pán Peterka pýtajú od nič netušiacich občanov Slovenska „na banány“, lebo veď plat nejaký snáď dostávajú, takže toto bude asi na prilepšenie?
Vy si poviete, čo keď o zániku fondu VÚB kupón tí dvaja nevedia? Omyl. Jednak to bol svojho času obrovský škandál (ale ututlaný), lebo to bol najväčší privatizačný fond s najcennejšími akciami, na ktorom sa nabalilo niekoľko dnešných miliardárov (o tom potom), takže to nemohli prehliadnuť (pravda, pani Baričiaková je len Mgr. a bohviečoho je pán Peterka inžinierom, ale nejakých skutočných odborníkov tam snáď majú?!). Naozaj to neprehliadli. Ja som sa totiž po veľkej námahe do CDCP SR dovolal a vyžiadal si ich vysvetlenie. Poslali mi promptne informáciu, kde hneď prvá veta znie:
„VÚB KUPÓN, investičný fond, a.s.(IČO 17 333 377), ktorý sa premenoval v roku 1997 na STRATÉGIA Invest, investičný fond, a.s. bol v roku 1997 zrušený bez likvidácie.“ (viac z tohto dokumentu tu)
A tak logická otázka znie: Ak CDCP SR vie, že desaťtisíce občanov Slovenska oslovuje, aby zaplatili za „skladovanie“ akcií pomaly už druhé desaťročie neexistujúceho fondu, PREČO nás zavaľuje takouto jalovou korešpondenciou? PREČO míňa nemalé prostriedky z daní nás všetkých, aby obrovské množstvo občanov dnes muselo riešiť takýto nezmysel? PREČO si dovoľujú títo nami platení štátni úradníci fabrikovať absurdnú kauzu so žiadosťou o poplatok za NIČ?
Túto otázku som im už položil, zatiaľ bez odpovede.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6302431x
Priemerná čítanosť článkov: 8610x

Autor blogu

Archív

Odkazy