Založ si blog

Miloš Zeman – bábka lobistu s mafiánskymi praktikami?

Sledujúc predvolebné diskusie kandidátov na českého prezidenta, prekvapuje ma krátka pamäť politikov, ale hlavne voličov. To by nebolo také neobvyklé, keby sa tá strata pamäte neprejavovala aj v okamihu, kedy sú jednotliví kandidáti priam vyzývaní, aby protikandidátovi položili tú najťažšiu otázku. V priamom televíznom dueli tak bol Jan Fischer moderátorom ČT vyzvaný, aby takú otázku položil Miloslavovi Zemanovi. Predpokladal som, že to bude samozrejme otázka na Zemanovo nechvalné alter-ego, či horšiu časť dua Jekyll a Hyde, Miroslava Šloufa.

Fischer postavu Šloufa úplne opomenul a Zeman tak mohol ukončiť ich duel v štýle blazeovaného „Honzíčku, nezlob“.

Pritom Jana Klímová a Jaroslav Kmenta v MF-Dnes a článku „Kdo platí Zemanovu kampaň? Šloufovi kamarádi z byznysu“ úlohu Miroslava Šloufa v súčasnej prezidentskej kampani Zemana popísali dopodrobna. O tom, že Šlouf má ambíciu dostať Zemana na Hrad jasne vypovedá aj známy dokument ČT „Tady je Šloufovo…“ autorov Jakuba Slomianého a Jana Bělohlavého.

V tom dokumente sa popisuje, ako Miroslav Šlouf využil pozíciu hlavného poradcu vtedajšieho premiéra Zemana a ako sa v tej dobe dostala vrcholná česká politika na úroveň poklop od kanálu: diskriminačná kampaň proti Petře Buzkové pod názvom Olovo (o ktorej Zeman tvrdil, že si ju sama vymyslela?!! teda mlžil a mlžil v prospech politického prežitia svojho najbližšieho radcu Šloufa), Šloufova koketéria s kšeftami s diktátorom Husajnom a škandalózne účinkovanie Karla Srba ako šéfa kancelárie vtedajšieho ministra zahraničných vecí Kavana, ktorého Kavanovi odporučil práve Šlouf. Keď na to prišli novinári a Srba musel oficiálne odísť, neskončilo to. Nasledoval pokus o zavraždenie novinárky Sabiny Slonkovej, kde súd označil ako iniciátora práve Srba a odsúdil ho. To už je jednanie na úrovni mafiánskych praktík!

V uvedenom dokumente Šlouf priznal, že vďaka nemu na Úrad vlády chodil aj najväčší mafiánsky kmotor František Mrázek…

A Mrázkovi do telefónu (podľa knihy Jaroslava Kmentu „Kmotor Mrázek“, vyd. JKM, 2008) jeho kumpán hovorí o ich parťákovi v obrovských tunelárskych kšeftoch Baracovi Alonovi:

„Největší prdel by byla, kdyby se zjistilo, že MLHA (premiér Zeman) s ním (Barakem) dvakrát večeřel, že se pěkně ožrali… A ON (Zeman) mu říkal: Dám vám tohle a tohle…“

Mimochodom, podľa tej istej knihy stál Mrázek za financovaním prvej predvolebnej kampane Občanského fóra v júni 1990. Samozrejme, že si za to vybrali svoje späť. A dodnes nie je plne jasné, kde zobral Šlouf peniaze na povestnú Zemanovu kampaň s autobusom Zemák.

Isté je, že napriek tomu, ako ho niektorí vo vyššiezmienenom dokumente ČT posielali do dôchodku, čím by sa v Čechách podstatne vyčistila politická scéna od rôznych manipulácií komunistického štýlu, Šlouf chce byť blízko moci. Už spomínaná Sabina Slonková na to s kolegom upozorňovali pred poslednou voľbou Klausa, keď načapali práve Šloufa na stretnutí so šéfom Klausovej kancelárie Jiřím Weiglom. Z dokumentu vyplýva, že sa zrejme ponúkal ako sprostredkovateľ hlasov niektorých poslancov a senátorov ČSSD.

Podľa verejného prehlásenia Zemana „nezažil lepšího manažera sociální demokracie“ ako práve Šlouf. Do kresla prezidenta Českej republiky sa teda tlačí politik, ktorému Šloufove praktiky nielen nevadia, ale priam ich kryje.

Je naozaj možné, že by českí voliči boli voči tomuto všetkému slepí a hluchí? Nevidia, že za bodrým rozdávačom bonmotov tohto Dr. Jekylla je chladný kalkul Mr. Hyda?

Česká republika nám bola dlho vzorom. Po najneuveriteľnejších škandáloch na najvyššej úrovni (len perličkou bolo povalenie vlády uprostred českého prezidentstva EÚ, za ktoré sa hanbili aj českí diplomati v zahraničí) smeruje s duom Zeman – Šlouf ešte hlbšie, než sme si vôbec dokázali predstaviť…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301585x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy