Založ si blog

Rukojemníci komunálnych politikov

 

Poznáme to všetci, čo vlastníme autá. Vo väčších slovenských mestách je umenie zaparkovať. Najťažšie je to pred vlastným domom, ak bývate na sídlisku. Jednoducho, nie sú voľné plochy.

Poznáme to všetci, čo sledujeme politiku. Najväčšie kšefty urobia komunálni politici práve na predaji našej spoločnej pôdy. Teda podľa nich „pôdy nikoho“, kde ryžujú ako na Klondajku.

Toto je príklad, do akých absurdností to zachádza.

 

Podnikavci v akcii

Ak si chcete vybrať na Slovensku pôvodne vzorové sídlisku, neurobíte chybu, keď ukážete na sídlisko Krasňany v Bratislave. Pôvodne totiž stavané v 50. rokoch ako záhradné mestečko!

Stavitelia Krasňan nemohli tušiť, že automobilizácia dosiahne také rozmery, že dlhoroční obyvatelia sídliska nebudú mať po príchode z práce, kde zaparkovať a tak krúžia ulicami, aby našli aspoň voľný kúsok pri smetiakoch.

Staviteľom Krasňan sa nemohlo ani snívať, že pýcha tohto sídliska, zelené plochy, budú raz obeťou nenažranosti podnikavcov v súzvuku s nenažranými komunálnymi politikmi. Tí prví lákajú nových obyvateľov do nových domov v zeleni, ktorú ale tou výstavbou likvidujú!

Stavitelia Krasňan by sa zhrozili, keby zistili, že o ich diele od roku 1989 rozhodujú kreatúry zakuklené za komunálnych politikov, ktorí tú absurditu zástavby zelených plôch za peniaze do vlastných vrecák dopustia.

Keď sčítame tie tri elementy, nešťastie je hotové.

 

Názorný príklad absurdity

Verím, že žiadny obyvateľ slovenského sídliska netuší, komu patrí parkovisko pred ich domom. Verí, že obci a že tá obec sa postará, aby autá obyvateľov sídliska mali kde stáť. Chybička nastane, keď sa podnikavec a komunálny politik dohodnú, že by bola škoda nechať „ladom“ takéto ryžovisko.

Na danej ulici už jednu zelenú plochu takto zašantročili. To bola ešte práca starostu Bielika. Samozrejme s prísľubom, že ten tzv. Slnečný dom (ľudovo nazývaný Kanárikový, čo pochopíte z letmého pohľadu na prvú fotografiu pod titulkom) bude mať parkovanie vyriešené podzemnými garážami. Skutočnosť je taká, že časť jeho obyvateľov parkuje svoje vozidlá na už beztak zaplnenom pôvodnom parkovisku.

A do toho sa CELÁ parkovacia plocha na opačnej strane (viď. spodný obrázok) ocitla v rukách neznámych podnikavcov. Takže pozemok vedený pôvodne ako smetisko-močarisko, prerobený v 50.rokoch na parkovisko a priľahlý parčík medzi domami v roku 2010 za bašovania starostu Zvonára v Mestskej časti Rača (ten bol dokonca aj poslancom NR SR) a primátora Ďurkovského bola pekne potichu predaná. Obyvatelia sa to dozvedeli, až keď sa podnikavec rozhodol stavať ďaľší veľkodom a aj to so šťastím, pretože je len vzácnosť, aby sa nejaký obyvateľ šiel pozrieť na vývesku na Miestnom úrade, že či mu náhodou niekto v kúpeľni nepostaví mrakodrap. Lebo tak absurdné to bolo a je.

Doba však pokročila a tak sa obyvatelia zmobilizovali. Už nie prosbopismi, či petíciami, ale riadnymi úradnými podaniami a odvolaniami spracovanými advokátkou. Projekt stavby bol totiž schválený na Krajskom stavebnom úrade napriek takmer 20-tim závažným pochybeniam.

Takže sa síce nestavia, ale vedie papierová vojna s neistým koncom.

Podnikavec našiel skratku: keď ma budete otravovať, ukážem vám, kto je tu pánom!

Pred pár dňami postavil na parkovisku, ktoré funguje viac ako polstoročie vývesky, že je to súkromný pozemok a každý kto tam parkuje, nech vypadne. Ale nepodpísal sa a tak tomu nikto tomu ani nechcel veriť.

Výsledok: podnikavec povolal robotníkov a nechal urobiť plot okolo daného parkoviska aj s autami, ktoré tam stáli. Stalisa jeho rukojemníkmi! Tu je záznam vďaka náhodnej prítomnosti štábu TV Bratislava.

Absurdita na počkanie.

 

Čo s tým?

Úprimne ma nadchýna ako v Českej republike najnovšie berú na zodpovednosť komunálnych aj parlamentných politikov za tie svinstvá, ktoré napáchali na občanoch daného štátu svojimi kšeftami.

Na našom príklade vidíme, že si niekto namastil vrecká už pred rokmi, už ani nie je v politike (viď. Zvonár a Ďurkovský) a na občanoch je aby rozpletali paragrafy a bojovali doslova už takmer na prahu vlastného bytu a kúsok miesta na normálny život. Tí politickí sviniari sa smejú vo svojich vilách za nakradnuté peniaze z rozpredaja nášho spoločného majetku a my sa tu máme nerváčiť a držať za krky s nejakým „developerom“, ktorý bol vlastne tiež podvedený, lebo mu bolo podstrčené niečo, čo nemôže v normálnej spoločnosti obstáť?!

V tomto prípade sa ktosi naštval a ten „plot“ (ktorý zrejme bol beztak postavený na čierno, lebo ten pozemok nie je stále schválenou stavbou) v rámci nedeľnej rozcvičky rozmontoval a zložil na kopu.

Poznáte iné riešenie?

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278692x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy