Založ si blog

Masaker v Paríži – čoho sa chytia politici, menia na frašku

Aj vy ste videli masový pochod v Paríži?

Aj vám bolo čudné, čo tam robia izraelský premiér (veď vláda Natanjahua padla) a palestínsky prezident (ktorého polovica Palestínčanov neuznáva), keď celý problém je práve problémom ich neschopnosti (alebo nemožnosti?) sa dohodnúť?

Lebo, keby sa konečne dohodli (a nehádali ako Palestínci medzi sebou, či neboli skorumpovaní ako Arafat, ale tiež neboli neznášanliví ako ortodoxné izraelské strany), tak by nebol terorizmus, neboli by karikatúry a nebol by masaker!

Tú podivuhodnosť odhalili práve izraelské noviny (bravo!) a prevzala agentúra AFP. Keď som si prečítal, čo bolo v pozadí, verte, zdvihol sa mi žalúdok.

Tí dvaja totiž pôvodne neboli vôbec pozvaní!

Toto píše Ben Caspit v novinách Maariv: „Je zahanbujúce, ak nie hanebné, vidieť izraelského premiéra, ako sa snaží natlačiť do autobusu, kde nemal čo hľadať, vystrkujúc sa z druhého radu (kde bol umiestnený) do prvého radu vedúcich politikov (aby ešte aj nad nich pretŕčal), správajúc sa na smútočnom pochode, ako by to bola volebná kampaň.“

Tu je anglický preklad: „It was embarrassing, not to say disgraceful, to see Israel’s prime minister yesterday trying to push his way onto a bus that he was not supposed to board, making his way determinedly from the second row (where he was placed) to the row of leaders walking in front (which he took over), behaving in a mourning parade as in an election rally,“ Ben Caspit wrote in the rightwing Maariv newspaper.

Kvôli takýmto malicherným politickým sebestrednostiam jednotlivcov nakoniec v dlhej reťazi následností umierajú nevinní a keď si tých nevinných chcú uctiť ostatní, všetko začína odznova bez elementárnej hanby. Premeniť pietu na politickú strkanicu kto bude v prvom rade???

Nemám viac slov, veď posúďte sami.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6292641x
Priemerná čítanosť článkov: 8597x

Autor blogu

Archív

Odkazy