Založ si blog

Záplava od juhu a čo chcú Gréci?

Globalizácia aj bolí. Radi prijímame nepreberný výber tovaru z celého sveta, ale nepripúšťame si, že by sa k nám dostavili aj ich producenti. Najmä, ak už nemajú čo produkovať.

Utečenci ante portas!

V hrôze kedysi Rimania kričali, že Hannibal je pred bránami ich večného mesta. A my máme pred bránami našej malej krajiny hrozby, o akých sa nám ani nesnívalo. Pred pár týždňami sa k nám pohla lavína Kosovčanov. Utekajú z ich „vysnívanej slobodnej“ krajiny, ktorú sme našťastie oprávnene neuznali, lebo v ich Američanmi vykonštruovanej krajinke sa zjavne americký sen nekoná. Kosovo ako umelý útvar vyprodukovaný porušením všetkých základných medzinárodných pravidiel ako zázemie najväčšej americkej vojenskej základne v Európe vyvrhuje svoje vlastné obyvateľstvo do okolitých štátov. Ako by aj mohol tento pseudo-štát fungovať, keď vznikol podvodom a vedie ho za podpory Západu banda mafiózov? Čo si môžeme myslieť o Američanmi podporovanom predsedovi vlády banánovej krajiny, ktorý je obvinený z obchodovania s ľudskými orgánmi? A toto všetko spôsobuje, že na nás sa valí vlna biedy a zákonitej kriminality. Veď to boli kosovskí Albánci, ktorí tu v 90. rokoch zaviedli tzv. balkánsku drogovú cestu! Taliani už roky volajú o pomoc, lebo sú zaplavovaní už nie desiatkami tisíc, ale státisícmi nelegálnych migrantov z Afriky. A Európska komisia mlčí??! Tak im to pred pár dňami povedal jasne grécky minister, kde sa s tým už tiež potýkajú roky – ak nám nepomôžete zastaviť tú lavínu, vydáme všetkým ilegálnym migrantom grécke pasy a pošleme ich k vám. A má pravdu! Z čoho prosperovala západná Európa v 16. a 17. storočí? Aj z toho, že Slovensko bolo hranicou tureckých vpádov a plienení. A to isté teraz chystajú pre nás s Kosovčanmi, utečencami zo Sýrie a Afriky, všetkých tých problematickým miest, ktoré vyrobili problematickými ich politici na čele s americkými? Mimochodom, v USA sa vôbec nerozpakujú stavať čínsky múr proti migrantom z Mexika. A keď sa aj nejakí dostanú oficiálne na cestu do utečeneckých záchytných centier, protestujúci ich zavrátia späť. Len my čakáme, kedy nás tá vlna zaplaví? Rozumiem gréckemu ministrovi, a až budú tie státisíce migrantov klopať na nemecké a francúzske dvere, to budú mať v Bruseli hneď pohotovosť. A na nás, Maďaroch, Talianoch a Grékoch im nezáleží?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6295599x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy