Založ si blog

Všetko je nezdravé, nielen mäso!

V posledných dňoch naše hlavné médiá sa, zrejme zo zúfalého nedostatku tém, vrhli na mäso, ako škodcu nášho zdravia.

Je až neuveriteľné, ako sa dá spustiť lavína „závažných úvah“ na základe povrchne prečítanej správy od absolútne nehodnoverného zdroja.

Za ten, čo som po veľkom hľadaní našiel, a ktorý ako najčerstvejší, je zrejme zdrojom celého tohto „mediálneho bľabotu“, by som nedal ani cent. Pochádza totiž od fanatickej vegánky a ešte aj političky, to je naozaj smrteľná kombinácia – pre zdravý rozum. Horšie je, koľko celkom serióznych rozhlasových, televíznych a iných pracovníkov médií je u nás (ale aj v Čechách) ochotných takýto blud zobrať vážne a rozbabrávať ad absurdum.

Túto tématiku, ako vedec zameriavajúci sa aj na dlhovekosť, sledujem už roky.

A verte mi, keby sme mali brať vážne všetky takéto varovania a odporúčania, zahynieme hladom. Neexistuje jediná potravina, na ktorej by ktosi nenašiel niečo škodlivé.

Našiel som pred rokmi štúdiu, kde ešte aj zemiaky boli „otravinou“.

Len si letmo zrekapitulujme všetky tie „rady“ vďaka ukážke z mojej knihy „Návod na dlhovekosť“:

 

Najskôr: Denne jedno vajce!

Potom:   Vajcia sú cholesterolové bomby. A cholesterol zabíja!

Najskôr: Ani kvapku alkoholu. Zabije vás to!

Potom:   Len si nakvapkajte. Zachráni vás to!

Najskôr: Jedzte špenát, obsahuje veľa železa.

Potom:   Sorry, poplietli sme sa o desatinnú čiarku.

Najskôr: Sója je ten zázrak, čo vás postaví na nohy.

Potom:   Sója? Objemové krmivo pre dobytok…

Najskôr: Jedzte vnútornosti, sú zdravé.

Potom:   Nejedzte vnútornosti, sú stokou odpadových produktov zvieracieho metabolizmu.

Najskôr: Jedzte hovädzie, je zdravé.

Potom:   Nejedzte hovädzie, zošaliete!

 

Tí aspoň trochu súdnejší nedosudzovali všetko mäso, ale to údené. Logicky vychádzajú, že sa údi dymom a ten je škodlivý.

Ja to vidím inak – normálne, klasicky spracované údeniny nám nemajú ako a prečo škodiť. Ale bál by som sa najnovšieho vynálezu – syry sa totiž „údia“ v špeciálnom roztoku! Teda sa chemicky „ochucujú“, aby vyvolali dojem údenia!

Sledujem to už dlhší čas a naozaj si neviem spomenúť na jednu jedinú základnú potravinu, o ktorej by aspoň jeden odborník nevyhlásil, že je životu nebezpečná. Čo teda jesť?

Riešenie: Herečka, pani Květa Fialová, známa svojím optimistickým postojom k starnutiu, mi v rozhovore odpovedala jednoducho: „Povedali mi, že mám jesť veľa rýb a zeleniny a aj to robím, je mi to príjemné.“

Málokto je však taký spokojný s radami, ktoré sa stále menia. Tu je rada čitateľa Ondra: „Chutné môžu byť aj ´zvyšky´. Konkrétne tie po odšťavení mrkvy sa dajú vmiešať s troškou cibuľky do sójového jogurtu. So soľou a korením si pripravíte vynikajúcu diétnu prílohu, alebo nátierku na chlieb.“

Najlepšie teda bude, ak dáme na rady tých, ktorí nám svoje dobré recepty hovoria z vlastnej, osvedčenej skúsenosti. S profesionálmi to totiž môže dopadnúť aj tak ako pri rozhlasovom rozhovore s jedným pánom docentom trávenia. Toľko ospevoval nutnosť, aby sme mysleli na to, čo jeme, že sa ho na záver redaktorka opýtala, čo mal včera na obed. A ostalo ticho…

 

P.S. Celkom by som zabudol na to, že tá politička citovala „varovanie WHO“. Táto organizácia, platená aj z našich peňazí, je medzi vedcami „preslávená“ svojimi celosvetovými štatistikami: podľa nich má každý štvrtý z nás tuberu, každý tretí AIDS, každý druhý je obézny, ale zároveň každý štvrtý umiera od hladu, každý siedmy má maláriu, každý ôsmy… dosaďte si, čo len chcete. Lebo keby sme to všetko, čo tvrdia „odborníci z WHO“ mali brať vážne, tak je polovina z nás už po smrti a druhá na ňu čaká v najbližšej nemocnici. WHO je organizácia, ktorá názorne dokazuje, že „štatistika je presný súčet nepresných čísiel“. Jedno je ale isté, pri všetkých tých „varovaniach“ jediní „odborníci z WHO“ nás svojou globálnou hlúposťou prežijú!

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6292691x
Priemerná čítanosť článkov: 8597x

Autor blogu

Archív

Odkazy