Založ si blog

Voľby – koho zaujímajú dôchodcovia?

V súčasnej predvolebnej kampani sa nám vrece roztrhlo so záchrancami Slovenska. A sú to pričasto priam komické výstupy! Mňa by ale skôr zaujímali praktické kroky – ako chcú riešiť situáciu dôchodcov?

Od roku 1989, napriek rôznym rokom a mesiacom medzinárodne venovaným seniorom, sú u nás dôchodcovia skryto odsúvaní na okraj spoločnosti, sú jej „odpadom“.

Môžeme to vidieť aj na „pozornosti“ Slovenského rozhlasu, kde pre nich a o nich nie je na hlavnom kanáli ani zmienka. Nehodia sa do kšeftov rôznych rozhlasáckych hip-hoperov, ktorí do obrátenej pyramídy dohopkali z komerčných rádií,

kde sú dôchodcovia priam „škodná“.

Za zmienku stoja, len keď sa prevalí, že oni sú najväčšími výkupcami potravín v zľavových akciách, teda fakticky odpadu z trhu po záruke. A to nie je len naša špecialita, to je ich záchrana a vášeň aj v takom Dánsku.

Paradoxne ale štátna ekonomika s nimi počíta, ako s výhodnou pracovnou silou, ktorú treba žmýkať až do konca ich síl. A, samozrejme, najviac sa z toho teší večne pažravá Sociálna poisťovňa.

Odtiaľ tie bizarné nápady, že vek odchodu do dôchodku sa má zvyšovať?

Čo je to za nezmysel – je predsa jasné, že so stúpajúcim vekom ich výkonnosť klesá a zaberajú navyše miesto mladým, ktorí sa trápia po ukončení školy, lebo nemajú kam nastúpiť.

V Poľsku prišli s opačným prístupom, znižujú vek odchodu do dôchodku! Je to odvážne (dokonca proti srsti byrokratom z Bruselu), ale sympatické a vyargumentované.

Neviete sa rozhodnúť, koho voliť? Tak si všimnite, kto sa vo svojom programe zaujíma o dôchodcov. Je to aj vaša budúcnosť!

 

 

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6295870x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy