Založ si blog

Petardy v primátorovej hlave

Silvestrovský ohňostroj

Silvestrovský ohňostroj

Rozumný „decízor“ (ten čo má o niečom rozhodovať) nevydáva zákazy, ktoré nie je schopný vynútiť a dokonca ani kontrolovať.

To nie je prípad primátora Nesrovnala. Mne jeho vyhlásenie zákazu hlučnej pyrotechniky počas Silvestra pripadá ako typické prázdne gesto, aby bol za pekného a populárneho.

Prázdne gestá a reči mu nakoniec aj vyniesli kreslo primátora. Na našu škodu.

Do funkcie vletel bez znalosti problematiky, narobil tam chaos a pokiaľ viem všetci starostovia mestských častí ho označili už v októbri minulého roku za neschopného bežného výkonu jeho funkcie.

Predviedol to na silvestrovských petardách. Vyhlásil ich zákaz asi ako decko, keď trucuje. Samozrejme, že sa na neho delobuchovia vykašľali a mali sme tu Verdun, ako každý rok.

Pri troche triezvej mysle musí totiž byť každému jasné, že mestská polícia nemôže personálne ani technicky taký zákaz zabezpečiť.

A štátni policajti sa vedia vykašľať aj na závažnejšie veci.

Iné by bolo, keby bol zakázaný predaj pyrotechniky, ale to by si ho zase naši „milovaní“ silvestrovskí delostrelci kupovali v prvom meste mimo Blavy.

Výsledok? Nesroval na vyhlásil za ušľachtilého a splodil jeden z ďalších zákazov na figu. Práve preto to nikde inde na Slovensku nikto takto hlúpo nevybubnoval.

Dá sa to vyjadriť aj jediným slovom: hochšatpler.

To nám ten NR 2017 pekne začína…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278547x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy