Založ si blog

Pavol Rusko zatknutý – niečo tu nesedí

A nie že by si nezaslúžil stáť pred súdom (viď jeho relatívne nový podvod s domom pre slobodné matky). Ale objednávka vraždy?

 

Cui bono?

   Takto sa pýtali (v preklade „Komu to prospeje“) už starí Rimania, keď chceli vedieť motív zločinu. V roku 1997 bol Rusko neobmedzeným vládcom Markízy. Do krízy, ktorú sám zapríčinili, chýbalo ešte viac ako pol roka. A až potom, teda v auguste 1998, začal hľadať cestičky k mafiánom, čo aj sám potvrdil slovami: „A čo som sa mal obrátiť na opozíciu? V tomto štáte sa musím dohodnúť s podsvetím. Nič iné mi neostáva.“

Lenže to už bol Černák dávno za mrežami! Takže Ruskovi už nemohol byť užitočný. Hoci vzťahy medzi nimi boli určite nadštandardné. Veď pri domovej prehliadke v roku 1997 po zadržaní Černáka sa v jeho trezore našiel zoznam jeho spolupracovníkov. A na prvých miestach bolo meno Pavla Ruska. Veď sa o tom mohol presvedči každý, keď si u Černáka šplhal známymi oslavnými reportážami na TV Markíza. No ale zavraždiť spolumajiteľku Volzovú uprostred číreho neba roku 1997? Načo? Rusko je všetko možné, ale nie krvilačná beštia ako Černák. Toto nemá logiku.

 

Kto to hovorí?

  Černák je hercom vo vlastnom filme. To povedala žena jedného zo zavraždených mafiánskych bossov. Černák je už viac ako pätnásť rokov na samotke, kde bežný smrteľník vydrží maximálne pár mesiacov. Ako je to možné? No práve preto, že je priam posadnutý publicitou. To ho dopuje. Preto mu nevadí samotka, lebo už desaťročia žije vo „verejnej samote“. A najhoršie pre neho je, keď sa o ňom nehovorí. To je asi aj jedna z príčin, prečo je teraz taký rečný. On, ktorý sa chválil, že „nikdy“ nevypovedal a odsudzoval tzv. „kajúcnikov“ ich teraz všetkých tromfuje. Keď sa nedávno priznal k vražde Poliaka Szymaneka (pričom sa roky zaprisahával o opaku nielen on, ale aj zástup jeho dobre platených mafiánskych advokátov), tak nedokázal zakryť potešenie, že to zaznamenali aj médiá. Tento najväčší, najcynickejší a najbrutálnejší vrah Slovenska sa považuje za „hviezdu“. A dlho už o ňom nebolo počuť – tak vypustil ďalšiu rozprávku. Tentoraz na to doplatil Rusko.

Černákove „priznania“ sú účelové. Je to v prípade Ruska tvrdenie bez dôkazov. U iných sa potreboval Černák pomstiť ta to, že ho pomohli usvedčiť (a mali pravdu!). Navyše vďaka zvrátenosti nášho súdneho systému on môže kydať beztrestne na kohokoľvek. Jemu to totiž nijako neuškodí. Absurdná súdna „logika“ totiž nepripúšťa, aby doživotne odsúdený bol ešte raz odsúdený, alebo mu bola aspoň zrušená možnosť predčasného prepustenia. A to je taktika relatívne nových advokátov Černáka (to už sú tí PR advokáti pochybných ambícií) – stavať sa do svetla „pomáhača spravodlivosti“ (ako vieme beztrestne), aby mohol potom žiadať o predčasné prepustenie práve na základe tých rozprávok.

Okrem Černáka má obvinenie Ruska potvrdiť aj jeho bývalý pobočník Kaštan. To vážne? Každý kto ich vzťah len trochu pozná, vie, že títo dvaja si nevedia prísť na meno už desaťročia. A na rozdiel od Černáka, takéto Kaštanovo svedectvo by viedlo k jeho ďalšiemu odsúdeniu. Bol by teda blázon, keby svedčil, ako si želá jeho úhlavný nepriateľ Černák.

Ďalším svedkom má byť mafiánsky boss Bališ, ktorý vďaka zvráteným zásahom pána Harabina (v rozpore s rozhodnutím Trestného kolégia, na ktoré ten kašle, keď sa mu nehodí) momentálne unikol dvojnásobnému odsúdeniu na doživotie. A on, ktorého obhajoba stojí na popieraní všetkých kontaktov s podsvetím, by urobil taký samovražedný čin a priznal sa k spolupráci na objednávke vraždy? Tak hlúpy nie je.

A žiadne iné svedectvá nie sú známe.

 

Rusko za mrežami?

   Keď si toto všetko uvedomíme, ostáva našincovi rozum stáť nad rozhodnutím sudcu uvaliť na Ruska väzbu – aby neovplyvňoval svedkov???? Čo môže byť absurdnejšie. Akých svedkov? Černáka, čo je za mrežami? Alebo tých dvoch, čo nemajú dôvod hrať Černákove hry?

Mimochodom, ich súčasťou je aj kalkulácia s tým, že väčšina jeho vrážd je už premlčaná. A to by odrazu na Ruska nemalo platiť?

Niekto sa v správach pozastavil nad tým, že o tomto obvinení Ruska sa vedelo už tri roky a nikto nekonal. Prečo by mal? Pri troche triezveho rozumu musel vyšetrovateľ aj prokurátor dospieť k záveru, že nemá zmysel nechať sa zatiahnuť do ďalšej Černákovej hry. S takým biednym svedectvom to každý normálny súd zmetie zo stola (ak, pravda, nezasiahne exhibicionista a najspolitizovanejší sudca Slovenska, Harabin).

Je to rovnaká absurdita, ako keď jediného zatiaľ obžalovaného v kauze Gorila si vyšetrovatelia vybrali práve Ruska, ktorý aktérom kauzy Gorila zavadzal a preto ho odstavili z kresla ministra. Nemohlo byť nič tak postavené na hlavu, ako ťahať Ruska do kauzy Gorila. A táto absurdita sa len opakuje takzvanou „zástupnou spravodlivosťou“. Áno, Rusko má stáť pred súdom, ale pre iné veci. Jeho súčasné obvinenie z objednávky vraždy je fraška…

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301853x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy