Založ si blog

Streľba na školách – americká občianska vojna?

Keď po sebe strieľajú občania jednej krajiny s následkami masového vraždenia, je to podľa definície občianska vojna. Keď tá definícia pred desaťročiami vznikala, nikto netušil, že v americkej verzii to bude taká špecifická občianska vojna.

Amerika funguje už od II. svetovej vojny na vojnovej ekonomika, ktorá ako jediná stabilne prosperuje. Tradičné americké výrobné artikle ako Coca-cola, či McDonald už zahltili svet a stagnujú. Automobilový priemysel sa dostal na pokraj krachu. Jediné, čo spoľahlivo expanduje je vývoz smrti. Zbrojársky priemysel je najväčším kšeftom Ameriky, sú tam najväčšie zisky a preto aj najviac voľných prostriedkov na ovládanie politikov a tým aj celej politiky. Zbrojári majú stabilne pod palcom celú Republikánsku stranu, ktorej predstavitelia v Kongrese vytrvalo blokujú všetky pokusy o obmedzenie toho šialenstva.

Keď demokratický prezident Clinton prišiel v 90. rokoch na logickú myšlienku, že USA po skončení Studenej vojny nemajú s kým bojovať a preto môžu zrušiť svoje základne vo svete a obmedziť tie domáce, našili na neho orálny sex s Lewinskou, hoci všetkým predošlým prezidentom sa frajerky prepiekli. Aby sa zachránil v kresle prezidenta a upokojil všemocných zbrojárov, dal si „poradiť“ – a tak vzniklo to absurdné „humanitárne bombardovanie (vynález poskoka Havla) Kosova a Srbska. Podľa vzoru filmu „Vrtieť psom“, kde sa osobný problém prezidenta rieši práve takouto zástupnou vojničkou.

Keď sa demokratický prezident Obama dal počuť, že USA majú priveľa (viac ako dvadsať) tajných služieb a tie sa vymykajú kontrole (viď vražda demokratického prezidenta Kennedyho), predviedli mu tieto zložky bombový útok v Bostone aj s následným stanným právom, ktorý nevyhlásil, lebo nestihol. Len sa prizeral a pochopil. Takže o sľubované zatvorenie Guantanáma, hanby americkej demokracie, sa už ani nepokúsil.

Keď sa výnimočne republikánsky kandidát na prezidenta Trump (ktorého ale veľká časť republikánov nechcela) vyjadril, že vojenské napätie s Ruskom je umelo vyvolávané a on to ako prezident zruší, nastala hystéria obvinení, ktorej čelí dodnes. Každodenné útoky pre zmenu vedú hlavne veľké médiá pod kontrolou demokratov. Čo len dokazuje, že zbrojárska lobby vsadila na celú šírku politického spektra USA. Nechcú vojnu s Ruskom (to by naozaj bolelo), ale chcú to napätie. Rovnako umelo vyvolaná „Vojna proti terorizmu“ (podľa hesla „Páchame terorizmus, aby sme vyslali odkazy teroristom“ a „…vyslanie odkazov teroristom nefunguje a naopak vedie len k väčšej miere terorizmu“, cit. americký historik Howard Zinn) totiž amerických zbrojárov sklamala. Proti teroristom sa totiž nedajú nasadiť atómové ponorky, či medzikontinentálne strely s jadrovými hlavicami a tzv. neviditeľné bombardéry. A pokus dokázať užitočnosť americkej vojnovej základne na ostrove Diego García uprostred pustiny Indického oceánu vyslaním strategických bombardérov B-52, aby zhodili „matku všetkých bômb“ o váhe desať ton na jeden zákop Talibanu z výšky desiatich kilometrov – veď je to fraška. Potrebujú preto „veľkého nepriateľa“, aby mohli obnoviť výrobu strategických zbraní, lietadiel a tankov, kde sa najlepšie prihadzuje cena, ktorú nikto neskontroluje a americkí občania zaplatia. Zo ziskov následne zaplatiť politikov a tí potom vyvolajú kdekoľvek na svete zase jednu skúšobnú vojničku, aby sa hlavne minuli bomby a mohli vyrobiť nové. Tento kolotoč peňazí s následkom vývozu smrti ako najefektívnejšieho amerického exportu funguje. Lenže americkí zbrojári chcú zarábať aj doma. Tak je americký národ najvyzbrojenejší na svete a výsledkom je bumerangový efekt. Smrtonosné zbrane zabíjajú vlastných…

 

Samovražda Spojených štátov v priamom prenose

   Už minulý rok lámal rekordy v masovom vraždení v USA. A to nerátame streľbu Národnej gardy a polície do demonštrantov, ktorí protestovali proti zabíjaniu neozbrojených občanov policajtmi.

Ale ani najmasovejšia vražda jediným strelcom v Las Vegas neotriasla tak verejnou mienkou ako 17 mŕtvych študentov zavraždených na Floride ich bývalým spolužiakom, ktorý napriek evidentnej mentálnej úchylke a opakovaným vyhrážkam na sociálnych sieťach vlastnil legálne smrtonosný samopal. A strieľal práve na Valentína, ako symbol, že kšefty so zbraňami sú v USA prednejšie, než láska a právo na život.

Pritom vraždenie na školách nie je nič nového. Len za 18 mesiacov od konca roku 2012 po jún 2014 sa odohralo až 74 takýchto masakrov v školách po celých Spojených štátov. Smutným „rekordérom“ v streľbe na spolužiakov bol len 12-ročný žiak na strednej škole v meste Roswell, New Mexico.

Kovbojská mentalita a kultúra násilia šírená Hollywoodom, kde je zbraň aj súčasťou „vtipu“, je žiaľ rozšírená aj medzi navonok vzdelanými a kultivovanými Američanmi. Bol som hosťom jedného z nich, básnika, na jeho chate v Pennsylvánii. Mal celú zbierku zbraní od automatických až po tiché zabíjanie špeciálnou kušou. Takéto vyzbrojovanie je jedným zo základných článkov Ústavy a každé obmedzenie naráža na zúrivé vyhrážky a útoky zbrojárskej lobby. Súčasný prezident Trump, každodenne kritizovaný a okydávaný aj pod najabsurdnejšími zámienkami, sa poučil z lekcií, ktoré od krvavých zbrojárov dostali Clinton a Obama a tak presadzuje nie obmedzenie, ale naopak vyzbrojenie všetkých Američanov, ktorí sa vraj tak ľahšie ubránia šialeným strelcom. Treba totiž ešte pri všetkom tom zle zdôrazniť, že v USA si môže legálne kúpiť automatickú útočnú pušku aj mentálne postihnutý človek – biznis musí frčať bez obmedzení! A nenažranosť obchodníkov so smrťou je zrejme bezbrehá. Veď vrah študentov v škole na Floride sa naučil zabíjať v programe z grantu obávanej National Rifle Association, ktorá zúrivo presadzuje neobmedzený predaj zbraní. Aj vďaka tomu sa minulý rok prechádzal chlapík vyzbrojený samopalom po jednom z amerických letísk a zistilo sa, že neexistuje legálna cesta, ako ho od tohto odradiť, veď ho má na „sebaobranu“???

 

Ako to skončí?

   Po každej takejto masakre sa zdvihne vlna protestov a žiadostí o obmedzenie, ak už nie zastavenie, tohto šialenstva. Ozývajú sa študenti, čo masakru na Floride prežili. Rozhorčujú sa známe osobnosti, televízni moderátori v priamom prenose, spisujú petície. A republikáni len čakajú, kým si na fakticky už každodenné násilie občania USA zvyknú.

Takmer nikto si pri tom nevšíma, že týchto masakier sa ako vyšinutí strelci prakticky neúčastnia černosi, hispánci a moslimi. Rovnako ako ignorujú absurdné feministické kampane kriminalizujúce akéhokoľvek vzťahu bielych mužov a žien. Biela Amerika tak smeruje k feministickému ideálu homosexuálnych rodín bez detí, čím sa zdecimuje jej populácia. Tí, čo sa predsa narodia, padnú pod strelami šialencov z vlastných radov. Takto biela Amerika pracuje na strate svojej dominancie a vlastne záhube. Ostatné, na tejto absurdite nezúčastnené, populácie už potom rozpalcelujú bývalú veľmoc púhym hlasovaním…

Táto vízia sa volá dystópia. Dystópia je opak utópie. Mám v Spojených štátoch mnoho priateľov, ktorých rozhorčuje to, čo som tu popísal, a hľadajú riešenie. Ibaže roky márne. Ja tiež iné nevidím, vy áno?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278235x
Priemerná čítanosť článkov: 8577x

Autor blogu

Archív

Odkazy