Založ si blog

Ako sa fabrikuje kauza – sterilizácie rómskych žien

Nijako sa nešpecializujem práve na túto problematiku. Ale ako publicista a vedec som o nej pri svojej popularizačnej práci počul veľa od samotných lekárov a to dôležitejšie je, že ako autor viac ako 3600 článkov a aj pedagóg v oblasti masmediálnej komunikácie, som dostatočne vzdelaný na odhaľovanie zámernej mediálnej manipulácie verejnosti. Uvážte spolu so mnou, či to nie je práve prípad sterilizácie rómskych žien.

 

Stále rovnaké triky

   Sterilizácie rómskych žien v ďalekej minulosti (v 80. a 90. rokoch, a vraj ešte aj pred šestnástimi rokmi ?!!!) je klasický príklad metód mimovládok, ktoré z takýchto káuz žijú.

Je to tiež klasický spôsob ako Slovensko vykresľovať v zahraničí ako štát priam stredovekých manierov (nechýba ani prirovnanie k nacistickému Nemecku ?!). O to ľahšie sa potom natŕča ruka na Západ – pomôôôôôžte nám, vzorrrovia naši! Takéto triky používala aj pani Pietruchová v zámerne lživej feministickej kampani o vymyslených státisícoch týraných žien na Slovensku. Stačí len namaľovať falošný obraz krvilačných lekárov, ktorí za komunistickej vlády z roztopaše sterilizovali rómske ženy.

Pritom pri každej sterilizácii bola lekárska správa a nález, ktorý takýto zákrok zdôvodňoval. Mali sme špičkové zdravotníctvo, kde fungovali kontrolné mechanizmy. Takže to nerobili paušálne, ako to chce vykresľovať pani Ombudsmanka, Mária Patakyová. Môžem, vďaka tomu, že naša mama bola pôrodná asistentka, uviesť presne opačný príklad hydrocefalickej ženy v bratislavskej štvrti Krasňany. Táto osoba mdlého rozumu „dávala“ za pivo chlapom v miestnej krčme. Následkom toho porodila až osem detí, ktoré išli všetky rovno do ústavu pre deti neschopné samostatného života pre vážne duševné a telesné postihnutie. Ale táto nezodpovedná (to je slabé slovo!) osoba nebola napriek všetkému sterilizovaná, lebo k tomu nedala súhlas! To znamená, že uvedené rómske ženy so sterilizáciou súhlasili! Preto profesionálni škandalisti a ani pani Patakyová nemohli uspieť u žiadneho normálneho súdu. Tak išli na euro-súd, ESĽS, ktorý tieto konkrétne prípady neskúmal! Ale zbavil sa ich tvrdením, že vraj konkrétnym ženám nebola sterilizácia dostatočne vysvetlená. To myslia vážne? Veď takýmto právnym relativizmom sa dá spochybniť každý súhlas! Uveďme príklad dlžníka: „Viete, ja som síce podpísal súhlas s pôžičkou, peniaze som dostal, aj som ich minul, ale oni mi dostatočne nevysvetlili, že ich mám aj vrátiť…“ Kto by uveril takejto výhovorke? Ale v prípade „ľudských práv“ sa aj takáto vytáčka hodí. Preto tiež euro-súdy zanášajú do právneho systému členských štátov EÚ úplné absurdity (viď „slávne“ rozhodnutie o pezinskej skládke). Ale vráťme sa k „poškodeným“ rómskym ženám. Keď samotná a už medzičasom aj odškodnená žena prizná, že ju v nemocnici upozornili, že ak by došlo k pôrodu, tak je ohrozený život jej alebo dieťaťa, čo ešte k tomu treba vysvetľovať? Snáď nie odborný výklad u žien, ktoré majú na 99% ledva základné vzdelanie? A nezabúdajme, že tá spomínaná hydrocefalická žena mala IQ na úrovni debility a aj tak súhlas nedala a ten bol rešpektovaný! No a na druhej strane nielen rómske ženy veľmi dobre rozumejú, keď im niekto sľúbi peniaze. A keď príde vhodný našepkávač v prevleku euro-záchrancu, ktorý navyše zabezpečí, že ich tie právne ťahanice nič nebudú stáť, prečo by sa na to nedali? Veď, čo môžu stratiť…

 

Ako obísť právo, keď „my sme spravodliví dosť“

   Pokiaľ viem, tak žiadny náš súd nezákonnosť týchto sterilizácií neuznal (detto to bolo s pezinskou skládkou až do vágneho rozhodnutia euro-súdu, ktorý rozhodol typicky „šalamúnsky„). Veď ani nemohol, lebo vychádzal z listinných dôkazov a odborných posudkov. Práve preto chce takýto zákonný postup Obmudsmanka najnovšie obísť tzv. boľševickým riešením, že „správna vec“ nepotrebuje zákonný postup. Mimovládka, ktorá z tejto kauzy žije, tvrdí (pri piatich cez ESĽS riešených prípadoch?), že vraj postihnutých sú tisíce?!!! Tvrdí to len tak, baj očko, a netvrdí to náhodou. Veď koho by vo svete zaujímali tri-štyri prípady? Treba z toho urobiť masovku!!! Veď majú vzor v pani Pietruchovej, čo vyfabrikovala tarabovskú kampaň o „každej piatej žene týranej“ na Slovensku. Samozrejme, dokázať niečo také doslova absurdné je nemožné – tak preto pani Patakyová potrebuje boľševickú skratku mimo súdov. A to cez poslancov, ktorí sú ľahšie ovplyvniteľní a daný problém nebudú riešiť odborne, ale politicky. Takže sa dočkáme inzerátu, že kto chce na tejto kauze zarobiť, prihláste sa? Môže byť niečo absurdnejšie, než návrh pani Patakyovej (ktorú platí tento štát, teda my) na to, aby z tohto štátu vydojila mimo-právnou cestou čím viac peňazí? Kde toto skončí?

Výzvy, aby konkrétne a jednotlivé prípady riešili naše súdy sa týmto lepšo-ľuďom nepáčia. Ukázali by sa tam totiž ich vágne argumenty, alebo neprípustné paušalizácie zverejňované v zahraničí, že „stovky rómskych žien podstúpili proti svojej vôli sterilizáciu“. Nehovoriac už o tom, že v každom civilizovanom štáte existuje inštitút premlčania, lebo po desiatkach rokov nie je možné zabezpečiť spravodlivý súd, keďže ten nemôže disponovať potrebnými svedectvami a dokumentami (tie sa bežne skartúvajú po desiatich rokoch!). Takže Ombudsmanka-band varí z vody, ale zato ju privádza svojimi tvrdeniami o „stovkách, až tisícoch poškodených“ zámerne do varu. Vyriešil by to ľahko súd, na ktorom by sa tento štát proti takémuto zavádzaniu verejnosti bránil. Lenže on sa nebráni! To je tá neoliberálna finta – malá skupinka „revolucionárov z povolania“ vytvára tlak, aby sa politici radšej takejto konfrontácii vyhli, pretože ich inak označia sa rasistov, fašistov a ešte aj vegetariánskych požieračov detí. Veď sa len pozrime akého netvora žlťácka tlač urobila z Róberta Fica za to, že si trúfal postaviť sa migrantským kvótam (a uspel!), dvojitej kvalite potravín (a uspel!), či Istanbulskému protokolu a ďalším neoliberálnym schválnostiam.

Mimochodom, Robert Fico v rozhovore pre Plus 7 dní v roku 2000, teda dva roky pred prvými voľbami, ktoré so stranou Smer vyhral, na tému Rómov povedal: „O desať rokov tu bude milión Rómov a z nich bude osemsto tisíc na sociálnej podpore. Existujúci sociálny systém totiž podporuje ich nezodpovedné správanie. Čo robíme teraz? Zo strachu pred akoukoľvek reakciou Európskej únie sme ticho a pcháme hlavu do piesku. Ale bude vyhovovať EÚ, keď tu o desať rokov taká situácia nastane? Pán Wiersma bol na Slovensku pár dní a tváril sa ako expert na rómsku problematiku. Žiadne riešenie ale neponúkol…“

Rohovor s Ficom, ukážka

Rohovor s Ficom, ukážka

 

Osvedčená konšpiračná teória

   Pre neoliberálnych boľševikov nie je ničím neobvyklým opisovať v duchu goebelsovskej propagandy domnelé „obete“ ako beloskvúce mučeníčky a naopak odborný zdravotný personál, ako krvilačnú bandu frankeštajnov. To slúži jedinému účelu – vyfabrikovať paušálne odsúdeniahodnú kauzu, ktorá by ich živila a priviedla k odmenám (ako je aj kreslo súčasnej skládkovej prezidentky). Na konkrétne fakty sa neprihliada, čo sa nehodí, o tom mlčia.

Zámerne sa tak pred zahraničnými „záchrancami“ (na takú sa hrala aj Killary Clintonová pri svojich už dávnejších návštevách Slovenska v rokoch 1996 a 1999 – čiže túto tému živia neúspešne už 20 rokov!!, ale už sa pani Clintonovej nepýtali na nedobrovoľné sterilizácie mentálne postihnutých, epileptikov a väzňov čoby nositeľov defektných a nežiaducich dedičných znakov v USA medzi rokmi 1902 1964 v približne 63 000 prípadoch!) zatajuje, že Rómky vo veľkom rodia ako neplnoleté.

Zámerne sa tak pred zahraničnými „záchrancami“ zatajuje, že ide často o rodinné incesty.

Zámerne sa tak pred zahraničnými „záchrancami“ zatajuje, že mnohé mladé Rómky odrodia pri všetkej snahe zdravotníckeho personálu, a pri prvej príležitosti od vlastného kojenca ujdú!

Zámerne sa tak pred zahraničnými „záchrancami“ zatajuje, že až do zákonnej úpravy pred niekoľkými rokmi (vďaka iniciatíve strany Smer), bolo plodenie detí pre mnohé rómske rodiny „zárobkovou činnosťou“ na sociálnych dávkach.

A môžem pridať svedectvo vodiča sanitky z Levoče, ktorý v dobe údajných „masových“ sterilizácií zažil, že v rómskej osade naložil rodičku a viezol ju k pôrodu, ale do sanitky sa mu natrepal ešte aj jej muž, ktorý si po ceste na nej vynucoval sex!!!

Ale máme aj štatistiky, tieto sú z Českého statistického ůřadu:

„30 % manželství v některých romských skupinách uzavírají příbuzní

6 % romských žen poprvé rodí mezi 14 až 16 lety

19 % romských žen poprvé rodí v 16 letech, až 4 interrupce v průměru připadají na jednu romskou
ženu

60 % dětí umístěných v dětských domovech je romské národnosti

Mladá Romka většinou uvede jako otce novorozeňátka nejstaršího člena rodiny.

Růst romské populace:
rok 1945 – 10 000 Romů
rok 1959 – 20 000 Romů
rok 1973 – 40 000 Romů
rok 1987 – 80 000 Romů
rok 2001 – 160 000 Romů
rok 2015 – 320 000 Romů
Každých 14 let se počet Romů zdvojnásobí !!!!

Toto všetko pani Ombudsmanka nechce počuť, pri jej účelovej hluchote a slepote je kauza krištáľovo čistá a ona je tá cnostná záchrankyňa!

Takže pri všetkých tých schválnostiach už pre túto pani nie je problém dospieť k záveru (ak som správne pochopil jej vyjadrenia v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko z dňa 29.5.2019), že sa nemajú skúmať konkrétne prípady na základe dostupnej dokumentácie, ale sa cez parlamentný zvláštny výbor má pripraviť paušálne odškodnenie všetkých rómskych žien, čo boli nedokázateľne a len údajne neoprávnene sterilizované a to mimosúdne??!! Čo môže byť absurdnejšie?

 

Je to vážnejšie

   Absurdity neoliberalizmu z nás urobili flagelantskú (seba-bičujúca) civilizáciu. Smerujeme tak k priam samovražedným tendenciám celej spoločnosti. Pre zvrátenosti neoliberalizmu totiž platí, že marginalizuje zdravé a vzdelané mladé rodiny (tie za komunistickej vlády mali úžasnú podporu v mladomanželskej pôžičke, ako to, že ju nemajú pri dnešnej prosperite?). Táto perspektíva zdravej budúcej populácie je teda ignorovaná, ale neoliberalizmus naopak sústreďuje pozornosť hlavne na naozaj marginálne postihnuté potomstvo a ich rodiny. Lebo tým sa dá ľahšie citovo vydierať a téma je atraktívna aj pre médiá, ktoré neznášajú „normálnosť“. Vôbec sa nehovorí napríklad o tom, že niektoré mladé páry u nás prenatálnu diagnostiku buď odmietajú úplne, alebo ignorujú jej varovania, takže sa za extrémnej záťaže zdravotníctva rodia deti s vopred mizivou šancou na plnohodnotný život. Nedávno jeden veľký týždenník u nás publikoval „príbeh“ rodiny, ktorá je dedične zaťažená (následky v nesamostatnosti má minimálne jeden zo súrodencov), a napriek varovaniu lekárov žena v nebezpečne vysokom veku trvala na pôrode (nakoniec bol rizikový) dieťaťa, o ktorom vopred vedeli, že pre tzv. Edwardsov syndróm nedožije viac ako rok?!! Takže rok to dieťa pri enormnom nasadení všetkých prostriedkov našej spoločnosti vegetovalo na hrane života a nakoniec naozaj zomrelo! Lebo takýmto rodičom sa to (nerešpektujúc právo dieťaťa na zdravý život) proste zachcelo? A táto amorálnosť sa u nás dáva za nasledovaniahodný „príklad“?

Navyše niektoré mimovládky a občianske združenia, nepochybne v dobrom úmysle, organizujú stretnutia dedične postihnutých, ktorí si tak prirodzene nachádzajú rovnako postihnutých partnerov. To vedie k rovnako postihnutému potomstvu, ktoré vďaka pokroku medicíny chce plodiť ďalšie postihnuté potomstvo.

Mimochodom, aj rómska populácia u nás trpí unikátnou, incestom medzi nimi šírenou, očnou chorobou, citujem: „Svetové štatistiky hovoria, že sa s vrodeným glaukómom narodí jedno zo štrnásťtisíc detí. Na Slovensku je toto číslo vyššie. Spôsobuje to veľký počet ochorení u rómskej populácie. Tu pripadá jeden postihnutý na osemsto narodených. ´Bratanec a sesternica prvého stupňa majú podobné genetické zloženie, čiže môžu prenášať aj podobné choroby,´ hovorí profesor Gerinec. ´Ak sa zoberú, je vysoké riziko, že sa narodí postihnuté dieťa. Rómovia už stáročia uzatvárajú manželstvá medzi sebou. Molekulárni genetici zistili, že poruchu, ktorá sa prejavuje hneď po narodení, spôsobuje mutácia génu na druhom chromozóme. Spolu s tímom docenta Vladimíra Feráka sme identifikovali tento gén a vypracovali test, vďaka ktorému sa dá narodeniu ťažko zrakovo postihnutého dieťaťa predísť´.“ A ako príklad úplnej zvrátenosti môžeme uviesť v zahraničí prípad páru hluchých feministiek, ktoré si „objednali“ od darcu spermií hluché deti?!! A keďže sa z takýchto absurdít stáva (niektorými mimovládkami podporovaný) trend, tým táto záťaž v populácii geometricky rastie.

Súčasne sa do našej Európy infiltrovali milióny moslimských rodín, ktorým neoliberálne zvrátenosti tolerujú viacero manželiek a dokonca aj neplnoletých, a tí kašlú na neoliberálne tančeky a množia sa, množia sa a množia sa. A raz sa namnožia v takom rozmere, že sa demokraticky dostanú k moci, vďačne nakopú neoliberálov do pozadia a budeme tu mať šaríu. Toto naozaj chceme?

 

Eugenika áno či nie?

   Máme tu teda dilemu, kedy nám neoliberáli v našej populácii marginalizujú zdravé rodiny a naopak preferujú novú populáciu s už vopred jasnou malou šancou zdravého prežitia. Zároveň tí istí neoliberáli sem nanucujú ako vítaných migrantov milióny moslimských rodín, ktoré na všetky neoliberálne tančeky kašlú a pomaly prevalcovávajú pôvodnú európsku populáciu. A o tomto sa nesmie nahlas hovoriť?

Áno, už sme v Európe zažili extrém nacistickej verzie eugeniky, ako metódy „čistej rasy“. Tadeto cesta nevedie. Tu ide o to nájsť optimálne riešenie v prospech racionálne plánovanej populačnej politiky. Ako som už v úvode napísal, nie som odborník-špecialista na túto problematiku, ale viem, že „lepšo-ľudia“ v rámci „politickej korektnosti“ bránia riešeniu racionálnou celospoločenskou diskusiou tým, že to do čoho nás vlečú, vydávajú za tabu, o ktorom sa nemá hovoriť. Naopak sa, ako pani Patakyová, zameriavajú na pseudo-kauzy riešené boľševickými praktikami. Zbohom, zdravý rozum!

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296779x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy