Založ si blog

Ako funguje Deep State

Motto: Zlo sa neviaže na žiadnu konkrétnu ideológiu. Adaptuje si ktorúkoľvek, ak umožňuje nositeľom zla klaňať sa Zlatému teľaťu, Molochovi alias Mamonu.

 

Trump je neriadená strela. Ale jedine niekto ako on mohol nahlas a verejne svojim voličom v USA povedať, že Deep State nie je žiadna „konšpiračná teória“, ale zakonšpirovaná americká tieňová vláda. Vláda vojnových zločincov, ktorí si zo smrti urobili biznis a Spojené štáty americké premenili na Spojené štáty zločinu. Ako mohli tak hlboko klesnúť ozrejmuje americký dokument TU. Opäť ten Mamon…

 

Ako sa financuje Perpetuum zla

Toto by mi ani vo sne nenapadlo a iste tiež ani drvivej väčšine z nás, pretože existencia tohto Perpetua je u nás dôsledne utajovaná.

Upozornil ma na to jeden starší britský novinár, ktorého som stretol na jednej z PEN konferencií a on sa mi predstavil ako odborník na Blízky východ. Logicky som sa ho teda opýtal, kedy tam konečne po desaťročiach skončí to etnické napätie a masívne porušovanie ľudských práv (vrátane zabíjania aj amerických mierových aktivistov izraelskými ozbrojenými silami). S údivom sa na mňa pozrel a povedal: „Neskončí, kým to bude skvelý kšeft“.

Tomu som naozaj nerozumel a tak mi vysvetlil, že vynálezcom tohto „perpetua“ bol (istými kruhmi práve preto tak oslavovaný) Henry Kissinger, ktorému sa podarilo urobiť z prosperujúceho amerického národa „dojnú kravu“. Je to jednoduché. Pod zámienkou, že štát Izrael (ktorý si sám zrušil príliš obmedzujúci názov „republika“) je jedinou demokraciou na Blízkom východe a tá je v permanentnom ohrození, presadil významnú každoročnú finančnú injekciu, ktorá prúdi automaticky z USA do Izraela. Pochopiteľne je určená na nákup amerických zbraní, čím sa zároveň podporujú magnáti amerického zbrojného priemyslu, hlavní sponzori Deep State. Tí tak ovládajú americký Kongres a tým aj „nekonečno“ tohto „peňazotoku“. Podľa toho britského novinára ide totiž o klasický trik mafiánskeho typu ako dostať štátne peniaze do súkromných rúk. Veď taký obrovský objem peňazí (jedna miliarda USD!) taká malá krajina, ako je Izrael, ani nemôže rozumne spotrebovať len na zbrane. Tak sa tá „pomoc demokracii“ už ľahko delí na menšie, ale stále ešte veľmi zaujímavé čiastky, ktoré podľa toho britského novinára následne putujú späť a Deep State (ja to nazývam Globalizačná klika) ich v USA distribuuje vyvoleným senátorom a kongresmanom (bez ohľadu na stranícku príslušnosť, veď rozhoduje poslušnosť). A tí potom o to ochotnejšie hlasujú za ďalšiu miliardu dolárov správnym smerom. A aby to mali čímsi aj podložené, treba to napätie a násilie na Blízkom východe doslova „pestovať“ v duchu „udržateľnosti“.

Táto u nás neznáma teória ma zaujala. Poskytuje totiž možné vysvetlenie, ako bolo možné, že židovský extrémista zavraždil v apríli 1995 izraelského premiéra Jischaka Rabina, keď tohto premiéra obklopovala americkými inštruktormi vycvičená ochranka. Neskôr sa vyhovárali, že vraj netušili, že útok môže prísť aj zozadu a od židovského útočníka?!! Rabin totiž veľmi úspešne naštartoval mierový proces, historicky ako prvý podpísal s Palestínčanmi mierovú dohodu a zavraždený bol práve na masovej manifestácii za mierové spolunažívanie medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi. Ak by sa jeho plán uskutočnil, vyschol by automaticky miliardový „peňazotok“ a z čoho by potom Deep State podplácal poslušných senátorov a kongresmanov?

Isteže, prevážať také sumy v kufríku späť do USA je riskantné a mohli by na to prísť novinári. Preto v Deep State domysleli aj túto fázu „perpetua“ a výsledok je v masívnej korupcii politických volebných kampaní (ale aj kampaní na sudcov!), ktorú umožňujú dve zásadné rozhodnutia piatich republikánskych sudcov Najvyššieho súdu z rokov 2010 a 2014. V nich sa totiž rušia akékoľvek limity financovania politických kampaní zo zahraničia!!! A isteže sa tým nemyslí Rusko, ani Čína, ani India, ani… skrátka, keď vylúčite všetky krajiny tohto sveta ostane vám tá jediná, kam Deep State cez svojich senátorov a kongresmanov posiela každý rok miliardu dolárov, aby sa aj takto vracali späť do tých „správnych“ rúk. Podľa ex-prezidenta Cartera tým skončila demokracia v USA (HuffPost, 3.8.2015): „Porušuje to podstatu toho, čo urobilo z Ameriky veľkú krajinu v jej politickom systéme. Teraz je to len oligarchia s neobmedzeným politickým podplácaním, ktoré je podstatou získavania nominácií na prezidenta alebo zvolenie prezidenta. To isté platí pre guvernérov, senátorov a členov Kongresu. Teraz sme práve videli, ako sa náš politický systém rozvracia ako spätná platba pre hlavných prispievateľov-sponzorov, ktorí chcú, očakávajú a niekedy dostanú výhody pre seba po skončení volieb… V súčasnosti sa etablovaní predstavitelia, demokrati a republikáni, dívajú na tieto neobmedzené peniaze ako na veľký benefit pre nich. Niekto, kto je už v Kongrese, môže tak predať oveľa viac. “

Je to tak do očí bijúce, že prezident Obama sa pokúsil tento peňazotok zastaviť. Dôvodom malo byť konštatovanie jeho ministra zahraničných vecí Kerryho, že sa tým podporuje možný izraelský apartheid. Vtedy Deep State potvrdil svoju existenciu mobilizáciou všetkých zúčastnených, ktorým sa podarilo vyvolať obrovskú hystériu. Išlo to tak ďaleko, že vtedy po prvý krát USA v OSN izraelská delegácia nepodporila (pritom boli napríklad jediní, čo podporili USA v jeho absurdnom embargu Kuby, oproti 191 hlasom ostatných krajín zastúpených v OSN). Tým to neskončilo a okrem urážlivých výrokov Netanyahua, podozrievaného izraelskou prokuratúrou z korupcie, ponižovanie Obamu vyvrcholilo, keď ho Netanyahu ignoroval pri návšteve USA, kam bol pozvaný natruc vybranou skupinou v Kongrese. A po jeho reči, ktorou prezidenta Spojených štátov Netanyahu beztrestne urážal, sme mohli vidieť, ako sa okolo neho, ako okolo materinského cecku, tlačia určití senátori a kongresmani, aby bolo jasne vidieť, že si aj na budúce tie obálky zaslúžia. Práve oni boli pripravení Kerryho okamžite z postu ministra zahraničia s veľkou hanbou odvolať. A Obama, ako údajne všemocný prezident USA, bol bezmocný. Musel urýchlene zaradiť spiatočku a nielenže sa jeho minister zahraničných vecí Kerry musel ísť ospravedlniť na izraelskú ambasádu (?!), ale spolu vzápätí aj sľúbili zvýšiť „peňazovod“ z jednej miliardy až na päť!!! K tomu sa však už, našťastie pre amerických daňových poplatníkov, nedostali. Zato obrazom Obamovej bezmocnosti bolo aj to, že zakázal predávať delostrelecké náboje izraelskej armáde, ktorá ňou masakrovala civilistov, ale Pentagon ich aj tak predal. Deep State zvíťazil…

 

O demokraciu nejde ani omylom

   Článok na aktuality.sk z 15.3.2014 dokumentuje až „35 krajín, kde USA podporovali extrémistov, teroristov a ďalších zločincov”. To ešte toto médium nepatrilo k „žltej tlači“.

   Znie to neuveriteľne, ale vo svojej veľmocenskej logike podporovali aj ultra-komunistických Červených Kmérov, aktérov masívneho vyvražďovania Kambodžanov. A to len preto, že sa cez nich mstili Vietnamcom za to, že oni porazili svetovládnu americkú armádu.

A bola to vláda Busha Jr., ovládaného vojnovými zločincami Rumsfeldom a Cheneym, ktorá svojou agresiou voči Iraku a brutálne necitlivou okupáciou spojenou s terorizovaním obyvateľstva (to ich pôvodne vítalo!), stvorila „Islamský štát“. A ak sa dnes chvália, že zabili jeho vodcu (aj s tromi jeho deťmi), tak len, ako konštatovali predstavitelia Iránu, „zabili svoj vlastný výtvor“.

Dôkazom, že americká zahraničná politika pod kuratelou Deep State nemá nič spoločné s obranou demokracie a ľudských práv, je ich „nerozborné bratstvo“ s ďalšou krajinou Blízkeho východu, kde sú ľudské práva na srandu králikom – Saudskou Arábiou. Stačí pripomenúť brutálnu vraždu ich novinára priamo na ich konzuláte v Turecku, ktorému za živa odrezali hlavu a telo rozštvrtili. A ešte aj inak spurný Trump drží, ako prezident USA, „hubu a krok“.

Prečo je Deep State taký mocný? Nie je to nič nové. Pred ním len pod iným názvom „vojensko-priemyselný komplex“ varoval už prezident Eisenhower. Uvedomoval si, že práve kapitálom nahromadeným z vraždenia sa Deep State dostáva do pozície „Deus ex machina“, teda mocného hráča v úzadí.

To, ako sa globalizačná klika pod názvom Deep State sformovala po II. svetovej vojne a vďaka následnej Studenej vojne zmocnela, som stručne opísal vo svojej laureátskej reči pri príležitosti udelenia prestížneho titulu Humanista roka 2018. Stačí si uvedomiť, že marža na zbrane presahuje všetky iné produkty, keďže sa o nej principiálne nediskutuje. A potom, čo v USA skolaboval vlastnou nadprodukciou automobilový priemysel, ich najúspešnejším vývozom je do týchto dní smrť a zabíjanie…

Každému odporúčam návštevu Múzea vojny v Ho Či Minhovom meste. Presvedčíte sa na vlastné oči, že na masové vojnové zločiny použitím zakázaných chemických bojových látok dodnes trpia a umierajú deti vo Vietname. Tie zločiny sú zdokumentované a treba ich odsúdiť. Rovnako ako americké agresie posledných rokov spojené s vraždením civilistov v Afganistane, Iraku a Sýrii. A ďalšie sa chystajú ako dosvedčuje jeden z najuznávanejších amerických generálov Wesley Clark v prejave nazvanom „Sedem krajín v piatich rokoch“.

Za terče boli po páde Dvojičiek v roku 2001 vybrané: Irak, Sýria, Libanon, Líbya, Somálsko, Sudán a nakoniec Irán. Súvis s Dvojičkami a terorizmom je tu bizarná. O Iraku a jeho údajných zbraniach hromadného ničenia (ktoré neexistovali) Bushova vláda klamala viac ako dvestokrát a to dokonca aj na pôde OSN. A sami si ten zoznam plánovaných agresií porovnajte s tým, čo sa deje až do týchto dní.

Mimochodom, dobrá otázka znie „prečo Bush zasahoval v Iraku, keď za financovaním terorizmu stála predovšetkým Saudská Arábia“? Tak sa pýta autor štúdie, ktorú vrelo odporúčam.

Nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, Harold Pinter, varoval vo svojom prejave ľudstvo pred americkou kovbojskou politikou (upozornil na až 702 vojenských základní v 132 krajinách sveta, ale hlavne 8 000 nukleárnych bojových hlavíc v plnej pohotovosti) slovami: „Vieme, že toto infantilné šialenstvo – držba a hrozba použitia jadrových zbraní – je v centre súčasnej americkej politickej filozofie. Musíme si pripomenúť, že Spojené štáty predstavujú stálu vojenskú hrozbu a nevykazujú žiadne známky toho, že by sa to zmiernilo…“

To je Deep State…

 

Blahoslavená Studená vojna

   Ako som opísal v zmienenej slávnostnej reči, umelo vyvolaná „Vojna proti terorizmus“ sa Deep State neosvedčila, pretože na ňu netreba atómové ponorky, neviditeľné lietadlá a strategické bombardéry. A na tých sa robia najväčšie kšefty. Tak si spomenuli, ako skvelo zarábali na pretekoch v zbrojení za Studenej vojny a pritom nepadol ani jeden americký vojak. Radi by to zopakovali a tak teraz doslova fabrikujú napätie s Ruskom a Čínou. Zatiaľ na to doplatili „len“ Ukrajinci, kam USA nasypali v záujme tohto strategického plánu Deep State až päť miliárd dolárov. A namiesto prosperity uviazli Ukrajinci v bratovražednej občianskej vojne. Na provokáciu Ruska sú im dobré aj tie chudery exhibicionistky z Pussy Riot – v USA by nevrieskali v žiadnom kostole viac ako päť minút a už by ich nejaký šerif viedol, kam patria. V prípade Ruska sú to ale „hrdinky“. Sú to však hlavne bezškrupulózne propagandisticky využité „pussy“ (preložte si sami). Deep State sa však nespolieha len na takéto sprosté provokácie a cielene školia v našich krajinách rozvracačov legitímnych vlád. Majú s tým bohaté skúsenosti po celom svete (Čile, Honduras, Irán v CIA operácii Ajax a desiatky iných za posledné polstoročie).

Vrelo vám odporúčam knihu „Denník z Guantanáma“ môjho priateľa z PEN International, Larryho Siemsa, ktorú aj u nás dostať v slovenskom preklade. Opisuje koncentračný tábor Guantanámo. Nehovoriac o tajných väzniciach CIA po celom svete a mučení často omylom, či v zlom úmysle obvinených nevinných spôsobom, za ktorý by sa nemuselo hanbiť Gestapo, ani KGB. To všetko vraj na „obranu demokracie“.

Od týchto svojich zločinov odpútava Deep State pozornosť najnovšie podporou slabomyseľnej Gréty prostredníctvom nimi ovládaných médií, mylne označovaných za mainstreamové.

Keď sa spojená Európa začala zmáhať tak, že bola vážnym konkurentom ich ekonomickej hegemónie, vďačne prispeli šírením neoliberálnych absurdít k invázii migrantov na Starý kontinent.

Viac o vojnových zločinoch americkej armády nahuckanej Deep State sa dozvedáme už roky vďaka statočným „whistblowerom“ ako je Snowden a Julian Assange. Preto sa Deep State a jeho lokálni nohsledi tak boja sociálnych sietí – posledného útočiska demokracie, posledného útočiska slobody slova. Preto tak útočia na Facebook a YouTube, lebo sa boja. Obyčajného slova…

Preto nesmieme mlčať.

 

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296397x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy