Založ si blog

Exoti piatej kolóny

Byť príslušníkom Piatej kolóny, to už teda chce extra-charakter. A tak si Globalizačná klika nemôže veľmi vyberať (viď Kiska, ktorý ako prezident konečne priznal: „Ľudské práva nesmú byť nadradené obchodným záujmom.“), pričom nepochybujme, že tak ako za boľševika, aj tu sa nájdu oduševnení dobrovoľníci. Najmä, ak boli oduševnení už za toho boľševika.

 

Vzorný prezliekač kabátov

Skutočne bizarnou postavičkou našej politiky je Ondrej Dostál. Nad tým, čo je on ochotný urobiť pre to, aby dostával poslanecký plat, ostáva rozum stáť. Najnovšie má za nejakú obskúrnu straničku, ktorú by nikdy nikto nezvolil, zachraňovať razantne upadajúcu stranu SaS, kde občania konečne pochopili Sulíkove radikálne proti-sociálne zameranie. A hneď, aby si Dostál šplhol, udal kolegu v NR SR z použitia suveníru s kosákom a kladivom? Ten istý Dostál, ktorý sa v článku „Prečo sme pasívni?“ (Nové slovo 38/22. 9. 1988, str. 14) domáhal za komunistickej vlády väčšieho nadšenia mládeže pod hlavičkou komunistami práve preto zriadeného Socialistického zväzu mládeže???

Ale tým premeny proto-boľševika Ondreja Dostála nekončia. Keď zistil, že jeho komunistické ideály (a z toho plynúca kariéra) už „nefrčia“, dal si ostentatívne na hruď židovskú hviezdu! Aby sa popýšil, že je niečo viac, než my ostatní, vrátane príslušníkov židovského národa, čo o takéto okázalé gestá nemajú záujem?

Ale tým premeny Ondreja Dostála nekončia. V apríli 2016 sa v parlamente zapísal ako poslanec rómskej národnosti!! A nemyslel to ako aprílový žart. On si proste všetkých Rómov na Slovensku adoptoval (čím poprel svoju predošlú židovskú identitu a tou zase tú proto-boľševickú). Ani sa ich na to nepýtal, veď by im aj tak v ich jazyku nerozumel.

No a perla na záver: Ondrej Dostál sa pri akejsi obskúrnej príležitosti na verejnosti prezliekol aj za ženu! Asi chce byť prvou poslankyňou mužského pohlavia za židovských Rómov?!

 

Zhavranený utečený teológ

Aj Michal Havran priam zvliekol svoju kožu a jeho premena je šokujúca. Poznám ho možno aj dvadsať rokov pôvodne ako kultivovaného a rozhľadeného intelektuála, ktorý nikdy nemal takýto zúrivý, nenávistný slovník, ako v poslednom období. Tu je príklad: „Iba medzi Slováčikmi majú šancu vládnuť svine a šmejdi (pritom výraz „šmejdi“ pochádza z Čiech a týka sa najmä tam rozšírených praktík ohlupovania dôchodcov)… Krajina, kde v kampani vystupujú vrahovia a svedkovia vrahov, kde sa vrahovia púšťajú do duchovných otcov iných vrahov, kde discoboy z Bystrice žije v lofte za mega s výhľadom na Dunaj, ale túži po zemľanke na Kráľovej holi, ďaleko od skazeného mesta, ďaleko od cudzincov, medzi svojimi, v gumákoch, ako tá pani vtedy, to tiež bolo, od čias Mečiara sme také nevideli.“ Rozumiete o čom to tento tvor točí? Veď splieta piate cez deviate a do toho sa mu pripletie akási pani zaviaznutá len v jeho pomätenej pamäti?
A čo tie Havranove neuveriteľne urážlivé a ničím nepodložené generalizácie ako: „Takto sme dobojovali, Slováčikovia, takto dnes vyzeráme, ako krajina, ktorá sa roky nepozerala do seba a na seba, ale ohovárala susedov, žobrala peniaze, vynucovala si pozornosť.“ Týmto ohováraním Slovenska si pán Havran vynucuje pozornosť a iste nepohrdne takto vyžobranými peniazmi.

Mimochodom, vy týmto jeho slovným chrchľom rozumiete? Ja si trúfam tvrdiť, že našu politickú scénu a spoločenský vývoj krajiny sledujem dosť pozorne, ale tu mám dojem, že ten pán nie je úplne pri zmysloch. Dalo by sa povedať, že pod vplyvom. Pod vplyvom čoho? Bezbrehej nenávisti, ktorá mu zmätočne vyplavuje v mozgu akési útržky čohosi, čo dokopy nedáva iný zmysel, len ten chrcheľ zloby?

Havran sa ako zo štúdií zbehlý teológ asi inšpiruje cirkevnou inkvizíciou. Takže mu nerobí problémy úplne popierať demokraciu, aj slobodu slova, či prezumpciu neviny a právny štát. Byť po jeho, už zrejme opäť horia hranice s „kacírmi“ (ktorých by on určil). Žalobca, sudca aj kat v jednej osobe. A, naozaj, jeho verejné žaloby pripomínajú náboženské blúznenie! Toto píše o poslancovi Blahovi: „Ale si im naložil, čo? Kurvám liberálnym, slniečkárskym buzerantom, protislovenským prostitútkam, sopliakom prokurátorom! Potľapkáte sa v bufete pri treske, poviete si, aspoň niekto to vykričí na plnú hubu. Náš Ľuboš, Potkan kráľ, ako sa on vyzná! Prezidentka je suka, čo velebí homošov. A prokurátor, čo si to vôbec dovoľuje obviniť trojnásobného premiéra? To nič, že o Rómoch hovorí ako posledný paholok. Zase si nám to naložil, Ľuboško, a určite sa tešíš, myslíš si, že to je akési hrdinstvo…“. Ja už len čakám, kedy sa Havran zabudne a zopakuje dávny komunistický pľuvanec na demokraticky zmýšľajúcich občanov „Psovi psiu smrť“…

Havran predvádza názorne tie nenávistné prejavy, o ktorých hovorila prezidentka s predstaviteľmi cirkví, ale asi by sa tvárila prekvapene, keby sme práve jej pripomenuli tohto zbesneného novinára. A tento zjav, ktorý podlieza už aj beztak nízku latku žlťáckej tlače, je chránenou zverou RTVS??? V diskusnom programe, ktorý má byť z podstaty verejnoprávnosti vyvážený, ale kam si už roky Havran vodí svojich kamošov a pritakávačov? Ktorý údajne vyhlásil, že „Štúr bol antisemita a Vajanský iba zaprdený hlupák”???
Takto si vo verejnoprávnej televízii pestujú z našich koncesionárskych poplatkov spotvoreninu novinára, čo RTVS zneužíva dokonca aj na jednostrannú proti-ruskú propagandu? Osobu, ktorá je za svoje nenávistné prejavy vyšetrovaná NAKA a aj súdená? Pýtam sa, čo tam ešte robí?

 

Propagandista z dovozu

   Z komunistického ideológa až fanatický propagandista Globalizačnej kliky? Tiež pekný kotrmelec. Tento k nám prišiel z ruského mesta Oriol, aby sa 1981 zamestnal v Ústave marxizmu-leninizmu Univerzity Komenského v Bratislave. Grigorij Mesežnikov po roku 1989 pochopil odkiaľ vietor fúka a na ktorej strane to lepšie sype, k čomu napomohol jeho dočasný švagor a tiež bývalý marxista (pardon, bakuninista) Miloš Žiak a jeho vtedajší pobratimovia Milan Šimečka a ďalší zbehlý komunista Ján Štrasser.

Zaujímavé, že kvalifikácia zamestnanca Ústavu marxizmu-leninizmu vyhovovala americkej Národnej nadácii pre demokraciu (NED), kde dokonca ocenili akési jeho marxistické zásluhy „…že sa zúčastnil v boji za demokraciu na Slovensku a na porážke mečiarizmu“ (?!). Tam sa naučil, čo chlebodarcovia potrebujú počuť a zdokonalil sa v tom študijným pobytom vo Washingtone, D.C., kde študoval, „ako ovplyvňovať politický proces vo vyspelej demokracii“ (?!). Keď mohol ako školený marxista tvrdiť, že čierne je biele, pre potreby Globalizačnej kliky je naozaj tým pravým.

Takto vyškolený sa zamestnal ako analytik v Inštitúte pre verejné otázky, ktorému momentálne šéfuje. Typické pre neho je, že si z marxizmu priniesol nezmieriteľnú nenávisť k triednemu nepriateľovi a u nás sa špecializuje na ohováranie rodnej Rusy na sto spôsobov. V skutočnosti sú ale jeho „analýzy“ s vopred jasným výsledkom, takže je záhada, prečo sa ho ešte vôbec niekto verejne niečo pýta, keď odpoveď je dávno vopred známa.

Vrcholom ale opäť je, že tento proti-ruský propagandista dostáva nepochopiteľne veľký priestor v RTVS, kde komentuje čokoľvek takmer denne, čo mu spätne pridáva body u jeho chlebodarcov a tým aj zvyšuje finančnú podporu. To naozaj nemáme vlastných politológov, čo by komentovali politické dianie vyvážene a teda spĺňali povinnosť RTVS voči nám občanom-koncesionárom? Kto si tam v televíznej časti RTVS drží tohto propagandistu v zjavnom rozpore s poslaním RTVS? A dokedy si za naše koncesionárske poplatky bude robiť z propagandy v záujme Globalizačnej kliky alias Deep State svoj biznis?

 

Hitparáda slniečkárov z povolania

   O ostatných exotoch Piatej kolóny stačí len uviesť niektoré ich citáty, ktoré zľudoveli tak, že kolujú po internete.

Štefan Hríb (ako nie veľmi rozumný, ani dobrý človek vraj vyhlásil): „Keď niekto povie: ´Som hrdý, že som Slovák´, naskakuje mi husia koža.“ (Sám sa vraj považuje za amerického vlastenca?!)
Juraj Kemka: „Jediný anjel, ktorý tu je, je Andrej Kiska.“
Iveta Radičová: „Slovensko prinieslo korupciu do Európskej únie.“ (Sama k tomu prispela svojím poradcom?!?)

Jakub Filo (zabudol, že v jeho vzore, USA, sú pedofili registrovaní a povinne sa musia hlásiť pri zmene bydliska): „Aj pedofil má právo na život bez predsudkov a odsudzovania.“

Arpád Soltész: „Keby nás aj ostatné národy mali radi, akože nemajú, lebo sme ko*oti, tak my by sme si to tu aj tak doj*bali sami, lebo sme ko*oti.“ (mnohých platených slniečkárov charakterizuje tento ich „slušný“ slovník, podľa knihy tohto pána navyše vznikol film „Sviňa“ plný konšpiračných skratiek ako plochá predvolebná agitka, ktorú preto česká kritika ani nevolá filmom; je to len doplnok precedensu v podobe rozprávky o Zuzanke od ďalšej neoliberálne pro-režimnej autorky Borušovičovej)

Juraj Smatana: „Agresivita proti Líbyi je mi milšia ako opustenie východného krídla NATO.“ (zbehlý učiteľ odborníkom na vraždenie?!?)

Peter Schutz: „Kto vidí partnera v Rusku, je padnutý na hlavu alebo agent Kremľa.“ (vo svojej zaslepenosti prehliadol, že Rusko je v rokovaniach rovnocenným partnerom USA a iných krajín)

Zuzana Čaputová, prezidentka: „Úplne sa stotožňujem so sankciami voči Rusku a som za ich zotrvanie. NIE návratu kompetencií národným štátom, som zástancom ďalšej integrácie.“ (to nepotrebuje komentár, to by zvládol aj papagáj kŕmený za podstatne menej peňazí Globalizačnou klikou)

Koniec-koncov výber predstaviteľov Piatej kolóny pozvala Čaputová na druhé výročie smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej do prezidentského paláca. Vrana k vrane sadá…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6279070x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy