Založ si blog

WHO ako obetný baránok?

Trumpovu zvrátenú kovbojskú „logiku“ najlepšie charakterizuje jeho najnovší útok na Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), a len pripomeňme, že z UNESCO odišiel už dávnejšie, lebo na kultúru a jej svetové dedičstvo zvysoka kašle. Dôvod by nevymyslel snáď ani Goebels, taký je absurdný. Vlastne, má to svoje jadro, ale skryté. Trump obvinil Čínu, že nezodpovedne informovala o začiatku pandémie koronavírusu a je vlastne zodpovedná za jej rozšírenie vo svete. Toto je zbierka takých nezmyslov v jedinom tvrdení, že stojí za rozvahu:

Trump by teda rád pokračoval vo svojom konfrontačnom úsilí zvrátiť ekonomickú prevahu Číny. Najnovšie sa mu na to hodí aj koronavírus, za ktorého pandémiu by rád Čínu „pokutoval“. Pritom Čína naopak urobila najdrastickejšie opatrenia na úkor vlastných občanov, čím sa práve snažila ochrániť svetové spoločenstvo. Táto obeť by mala byť vyzdvihovaná, nie svojvoľne prehliadaná niekým ako Trump, čo sa napcháva preventívne antimalarikom hydroxychlorochínom, ktorého účinnosť proti koronavírusu je pochybná.

Obálka knihy

Obálka knihy

Obvykle zdvorilí a vo svojich vyjadreniach skôr umiernení čínski predstavitelia, ako prví upozornili na to, že vírus do Wu-hanu zrejme zavliekli americkí vojaci pri celosvetových športových hrách! Následne vyšetrovanie amerického Kongresu potvrdilo jeho výskyt v USA skôr, než sa zjavil tak fatálne vo Wu-hane. A vrcholom je prezradenie tajných amerických vojenských výskumov, kde sa, aj podľa svedectva dr. Mikovitzovej, robili pokusy s kombináciou vírusu chrípkového typu, aby prenášal inak na človeka neprenosné ochorenie SARS! Takéto experimenty demokratický prezident Obama zakázal, tak to vojenská kamarila Pentagonu v prepojení na Deep State obišla „vývozom“ týchto experimentov do viacerých laboratórií najmä post-sovietskych krajín, ale aj do čínskeho Wu-hanu! A nositeľ Nobelovej ceny a objaviteľ HIV-vírusu profesor Montaigner potvrdil, že súčasný Covid-19 je zrejme umelý konštrukt, čo sa akosi dostal z tajných laboratórií. Takže „vynález skazy“ za doláre a pre záujmy globalizačnej kliky z USA!

Toto všetko Trump poľahky ignoruje a keďže Čína postupovala v boji proti korona-pandémii v súlade s pokynmi WHO, obvinil túto uznávanú svetovú zdravotnícku organizáciu z toho, že konala „proti americkým záujmom“!!! Takže, len pre tých, čo si myslia, že zle čítajú: akákoľvek svetová organizácia buď bude skákať, ako pán Trump píska, alebo čelí jeho nevôli. Tá sa prejavila v tom, že od polovice apríla zastavil príspevky USA tejto organizácii a hrozí vystúpením z WHO, pokiaľ podľa jeho pokynov nebudú nespravodlivo osočovať Čínu?!!

Ak by si niekto myslel, že Trump je šialenec (ako to začala fabulovať západná tlač o Hitlerovi, keď sa ukázalo, že kalkulácie Západu s ním, ako likvidátorom Sovietskeho zväzu, nevyšli), mýli sa. Všetky tieto absurdity majú veľmi racionálne jadro. Washingtonu akosi ušlo, že Čína si za posledné roky vybudovala také silné ekonomické aktíva priamo v americkom bankovom a burzovom systéme, že keby čínske vedenie chcelo, položí americkú ekonomiku do mesiaca na lopatky. Preto sa už dávnejšie ozývali hlasy, ako Čínu pripraviť o tieto aktíva legálne, či nie! A pre aspoň akési zdanie tej legálnosti teraz prišli Trumpovi našepkávači s „geniálnou“ myšlienkou penalizovať Čínu za to, že USA majú najväčšie obete prírodnej katastrofy v podobe korona-pandémie (veď aj Príroda má zmysel pre iróniu a vírus sa vrátil tam, odkiaľ prišiel?). A „penalizovalo“ by sa ľahko, lebo by si Washington jednoducho privlastnil finančné aktíva Číny v amerických bankách. Bola by to lúpež tisícročia, ale v amerických očiach „oprávnená“! To by boli hneď tri muchy jednou ranou: USA by sa zbavili dominancie čínskych aktív vo vlastnom finančnom systéme, odškodnili by na cudzí úkor vlastných občanov (veď z cudzieho krv netečie) a zasadili by silný úder samotnej čínskej ekonomike. Na toto je každá, sebeabsurdnejšia, zámienka dobrá. Zatiaľ je len skúšajú, kam až nová americká arogancia môže zájsť. Pretože takýto útok na Čínu by mohol spustiť už naozajstnú vojnu z nepredvídateľnými následkami…

 

(Výňatok z článku publikovaného v „Zem a vek“, 7.6.2020)

Ukážka z knihy Koronavírus ako terorizmus, vydanej v limitovanom náklade v spolupráci s internetovým rádiom InfoVojna.sk.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296996x
Priemerná čítanosť článkov: 8602x

Autor blogu

Archív

Odkazy