Založ si blog

Matovičov mafiánsky štát

Mafiáni predbiehajú zákony. Tie existujúce a tak štát urýchlene prijíma nové, aby sa bránil. Preto sa rozhľadenejší mafiánski bossovia vždy pokúšali zaviazať si politikov, aby tie zákony mohli ovplyvňovať. Matovičova zločinná klika to prekonala – oni si tie zákony prispôsobujú tak, aby ich zlé činy boli perfektne kryté. Veď zákonodarnému zboru šéfuje Matovičov verný líbling s mafiánskymi návykmi z mladosti.

Matovičova kamarila naplnila mafiánsky sen. Vyhlasovali, že treba odpolitizovať Políciu, prokuratúru a súdy. Urobili pravý opak. A rozklad právneho štátu v ich réžii pokračuje.

Skončil minulý rok, kedy sa chopili za výdatnej pomoci žltej tlače, „revolučných“ hercov a mimovládok moci. Tak im vystavme účet.

 

Začalo to plagiátorstvom

   Matovičova kamarila sa dostala k moci aj vďaka takmer polročnej umelo vyvolanej a živenej kampani o rigoróznej práci Danka. Dnes už je jasné, že skutočnými plagiátormi sú Matovič, Kollár, Gröhling, Pčolinský, Krištúfková a ďalší exponenti tohto zločinného režimu. A výsledok? Prijali zákony, ktoré ani omylom neohrozili napríklad „vidiecku fabriku na tituly“, kde sa k takému dostal Kollár, ani Krčméryho „fabriku na profesorské tituly“, kde sa takto „vzdelal“ napríklad našepkávač pandemických absurdít Jarčuška. V prípade Danka sa búrila akademická obec, organizovala petície a protestné pochody. Na našej Prírodovedeckej fakulte UK patril k najagilnejším aktivistom istý profesor Nosek, Keď v týchto dňoch Matovič arogantne odbil Študentskú radu, ktorá mu pripomenula, že sa mienil svojho podvodného titulu vzdať, slušne som sa opýtal pána Noseka, aké protesty mieni iniciovať on sám, či s inými plagiátorstvom pobúrenými akademikmi. Ani mi neodpovedal…

 

Kultúra na odstrel

  Umelci boli vždy prví na tribúnach v roku 1989, za Mečiarovského režimu a aj v Kuciakovských demonštráciách. Na demonštráciách proti zvrhlostiam Matovičovej zločinnej vlády ich nevidieť. No dobre, povedzme, že sa ich to netýka. Ale v týchto dňoch už konečne vyšlo najavo, že zakladateľka konského divadla a Matovičova exponentka v kresle ministerky kultúry totálne zlyhala. Organizovala akýsi absurdný elektronický súpis umelcov, hoci na radu jej predchodkyne, Ľubice Laššákovej, stačilo osloviť umelecké organizácie a fondy a mala by zoznam aktívnych umelcov do dvoch dní. Milanová namiesto toho rozdala almužny a sľuby. Teraz už ale vieme aj to, že na kultúru nebol pri protipandemických kompenzáciách vyčlenený ani cent! Z jej iniciatívy bol jediný efektívny neštátny zdroj podpory kultúry – umelecké fondy – zbavený financovania garantovaného zákonom. A vrchol cynizmu je, že táto fungujúca záchranná sieť, ktorá ešte v prvej polovici minulého roka významne pomohla umelcom, prekladateľom, aj vedcom bola v týchto dňoch obvinená, že si neplní svoje povinnosti a preto je nutná ich reforma – rozumej, likvidácia. Kultúra zahynie postojačky. To je výsledok Matovičovej selfie-vlády. A ja sa pýtam, kde sú dnes tí odvážne a tak nahlas protestujúci herci – Richard Stanke, Kemka a celá tá ich kamarila? Prečo nie sú na tribúnach, prečo držia hubu?

 

Samosprávy – slúžky Matovičovho režimu?

   Na chaotické a absurdné Matovičove nápady, najmä jeho bizarnú testomániu, doplatili hlavne samosprávy. Matovič jedného dňa vytresne, že každý zdravotník dostane horibilné sumy, keď sa zúčastní testovacích manévrov, ale zabudol už povedať odkiaľ tie peniaze vlastne chce vziať a ako ich chce doručiť tým pravým. Veľmi sa prsil, ako vyplatí „hrdinov prvej línie“. Dodnes sa niektorí tých peňazí nedočkali.

A tak testomániu zatiahli samosprávy z ich biednych rozpočtov znížených o pandemické výpadky príjmov. Tak sa niektorí starostovia vzbúrili (pamätám si na starostku Karlovej Vsi, ale bolo ich viac nielen v Bratislave), ale fakticky nič neurobili, nič nedosiahli a dnes držia svorne a vzorne hubu. Keď jeden z najagilnejším komplicov Matovičovej zločinnej vlády, minister obrany a arogancie Naď, vyhlásil, že samosprávy ovládne armáda – už ani nepípli. Možno mali pred očami starostu bratislavského Nového Mesta, Kusého, ktorý si myslel, že môže odporovať novým oligarchom a developerským magnátom. Tak ho nechali zavrieť NAKA do Cely predbežného zadržania za ochotnej asistencie žltej a bulvárnej tlače (vždy náhodou po ruke). Vyvliekli ho podriadení Kovaříka ako zločinca v putách! Už len povestná helikoptéra chýbala. Kusý môže hovoriť o šťastí, že v jeho prípade sa ešte nejaký sudca vzoprel a nedal ho do väzby. Ale zážitok z CPZ s nespláchnuteľným hovnom v záchodovej mise ho poučil. V bratislavskom Novom Meste novým oligarchom a developerským magnátom už nikto nestojí v ceste (on sám sa ešte z cely svojho práva starostu vzdal). A súčasné absurdné štafetové testovacie manévre organizujú už všetky samosprávy vzorne na čele s Hattasom, ktorému sa zdarne podarilo vyhlásiť pre Nitru a okolie stav apokalypsy. Takže tromfol aj Katastrofiča a ten sa podľa tejto inšpirácie pustil do celoslovenskej apokalypsy.

Toto je len malá ukážka toho, ako dokázala Matovičova kamarila demontovať na Slovensku právny štát a aj najmenší odpor oprávnenej kritiky, ba čo i len námietok. Kto nesúhlasí (vrátane odborníkov a vedcov) je podľa Palgiátoroviča „hlupák“. Ak nie rovno „vlastizradca“. Jeho vlastný minister je podľa Igora Hrozného Potemkina vraj zodpovedný za 4 300 obetí pandémie, ale ministruje pokojne ďalej?!

Matovičova ministerka spravodlivosti kryje justičnú vraždu a ešte sa jej vysmieva v sranda-relácii RTVS a ministruje ďalej?! Hoci mala odstúpiť už po tej vražde (aj keby bola údajne „samo“).

A bude horšie. Matovičov mafiánsky štát sa ešte len buduje. A budujú si ho nadlho…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301415x
Priemerná čítanosť článkov: 8608x

Autor blogu

Archív

Odkazy