Založ si blog

Bude Tretia svetová?

Je hrozné vidieť blížiacu sa svetovú katastrofu a vedieť, že napriek všetkým dobre mysleným varovaniam nám ostáva len bezmocne sa prizerať. Aj intelektuáli z Východného pobrežia práve sa rodiacich Spojených štátov rozpoznali brutálnu genocídu domorodých Indiánov vlnami osadníkov z Európy (je na neuverenie, ale nejaký známy herec v Českej televízii to dal za príklad prečo sú vlny utečencov z Ukrajiny prínosom pre Česko???) a žiadny dobre mienený pokus tomu zabrániť nepomohol. História sa opakuje, preto je možné z nej sa, žiaľ, nie poučiť, ale predvídať aktuálne deje.

 

Pohľad do histórie

    Cynizmus washingtonskej svetovládnej kliky by nás nemal prekvapovať. Keď sa im to hodilo, podporovali Hitlera, ale ten sa im vymkol spod kontroly.

Podporovali aj bin Ládina a stalo sa to isté.

Tajne nahuckali Saddáma, aby napadol Kuvajt a keď to urobil, v následnej Perzskej vojne ho „len“ porazili, ale nedorazili, naopak, nechali jeho Republikánsku gardu prejsť ich líniami, aby zmasakrovali povstalcov v Basre, Nadžáfe a Kerbale, ktorí povstali na výzvu Busha Staršieho! Rovnako vyprovokovali vzburu irackých Kurdov a potom ich nechali Saddámovej pomste napospas.

Podporili aj genocídny režim Pol Pota, len aby sa pomstili Vietnamcom za porážku.

S Kaddáfím sa ku koncu jeho diktátorskej kariéry bratríčkovali, jeho syna prijala „Killary“ Clintonová, ako americká ministerka zahraničných vecí. Francúzsky prezident Sarkózy z neho ťahal peniaze na svoju novú kampaň, a potom sa jedného dňa rozhodli, že ho nechajú padnúť a zabiť. A aj zabili!

Obetovali dokonca aj svojho spojenca iránskeho šacha.

Obetovali aj svojho ďalšieho dlhoročného spojenca Mubaraka v Egypte. Dokonca mu k pádu dopomohli „farebnou revolúciou“ podľa ich scenára.

Podrazili všetkých spojencov, keď sa za ich chrbtom dohodli s brutálnymi teroristami z Talibanu a dokonca ich dodatočne aj vyzbrojili tam zanechanou ohromnou kopou zbraní a výstroja.

Gruzínsky Saakašvili boli ich „Saša“ a len čo splnil svoje špinavé úlohy so zákerným a nezmyselným útokom na Osetsko (ako provokácia proti Rusku!) a dodaním odstreľovačov na Euro-majdan, nechali ho padnúť – teraz hnije v base.

Podobný osud čaká arménskeho Pašinjana, ale ešte si ho držia v zálohe.

A TOTO VŠETKO Zelenský nevie, alebo nechápe, že scenár, čo mu podstrčili, má aj svoj koniec – a pre neho, ale hlavne pre Ukrajinu, bude nezmyselne krutý? Už teraz je jej časť v ruinách, lebo mu bránia, aby vyjednával čo i len o prímerí. Zato ho kŕmia falošnými víziami „víťazstva“, ktoré nemá ako dosiahnuť. Veď keď sa aj najfanatickejšia ukrajinská neonacistická jednotka, batalión Azov, terorizujúca osem rokov obyvateľov Mariupolu, pred ruskými vojskami rozpŕchla a až viac ako 2 000 z nich sa, aj so západnými inštruktormi z NATO, plne vyzbrojení schovali do podzemných bunkrov, aby tam čakali na Zelenským sľubovaný zázrak, ktorý neprišiel  – kto bude ešte bojovať? Napriek Zelenského zákazu prvá z Ukrajiny ušla jeho rodina, nasledovaná oligarchami a tisíckami bojaschopných mladých mužov, ktorí prešli cez hranice za úplatky (tie narástli z pôvodnej taxy 500 eur na dnešné tisíce). Ostatní sa schovávajú po lesoch. Veď ich od Euro-majdanu ušlo z najskorumpovanejšej krajiny Európy (čo naštartovalo 5 miliárd dolárov od washingtonskej kliky, ktoré sa nedostali k jednoduchým Ukrajincom, ale oligarchom, ktorí si za to platili vlastné súkromné armády a teraz ich vidí na úteku celá Európa) ešte pred touto vojnou 12 miliónov!!! Záporožskí kozáci odmietajú bojovať za Zelenského šialenú víziu boja do posledného Ukrajinca a prechádzajú na ruskú stranu. A Zelenský, zrejme nie celkom s čistou mysľou, deklamuje dokola a dokola absurdný scenár, ako ukrajinský Dávid porazí ruského Goliáša. Ten biblický mal ďalekonosný prak, ten ukrajinský len sľuby Západu na čele s vojnovými jastrabmi spoza oceánu.

A k tomu si prirátajme celé tie zástupy politických trpajzlíkov u nás, v Čechách, Poľsku a vôbec po celej Európe na čele s Lajnovej klikou v Bruseli, ktorí tej tragédii Ukrajiny na pokyn spoza oceánu ešte podkurujú…

 

Tak ako bude?

   Všetkých tých vojnových štváčov samotný Pápež napomenul, že sa nechali zlákať washingtonskou klikou, aby cez nezmyselne agresívne rozšírenie „obranného spoločenstva“ NATO „štekali pred dverami Ruska“. Nepomohlo, hneď ho aj žltá tlač u nás zavrhla.

Aj v USA sa čoraz hlasnejšie ozývajú hlasy expertov, ako Patricka Portera, profesora na univerzite v Birminghame, Benjamina Friedmana, riaditeľa politických záležitostí v americkom think-tanku „Defense Priorities“ a Justina Logana, analytika z „Cato Institute“, podľa ktorých: „…stratégie Spojených štátov a spojencov NATO v súvislosti s krízou okolo Ukrajiny predstavuje pre Kyjev hrozbu… Vytvárajú nebezpečenstvo, že dajú Ukrajine falošnú nádej a oddialia riešenie krízy. Naše prirodzené sympatie k Ukrajine by sa nemali zamieňať s úplnou zhodou záujmov… Vyjadrenia západných predstaviteľov o úplnej zhode záujmov takto len živia ´sny Ukrajincov o víťazstve´… Ak Kyjev verí, že podpora Západu je nekonečná alebo sa stane významnejšou, môže to skončiť tak, že odmietne ponúknutú dohodu a bude kvôli tomu trpieť, keď podpora, s ktorou rátal, nepríde.“

Varovanie o falošných sľuboch potvrdzuje dokonca inak tak vzorne kolaborujúci Washington Post! Podľa tohto vplyvného denníka sa tak vychvaľovaní dobrovoľníci z USA, aj iných krajín, vracajú už domov rozčarovaní.

Na úprimné zdesenie účastníkov nedávneho glabalizačného fóra v Davose, sa k týmto varovným hlasom pridal aj dlhoročný minister zahraničných vecí Kissinger! Jasne povedal, že ukrajinská vláda musí akceptovať výmenu „územie za mier“, ak nechce, aby ich krajina skončila v ruinách. Považuje za samozrejmé, že ruskojazyčné oblasti východu Ukrajiny sa dobrovoľne a rady pripoja k doterajším odštepeneckým republikám v Donecku a Luhansku. Len pripomeňme, že tie až osem rokov Rusko odmietalo uznať v nádeji, že sa po vzniku autentickej federácie Ukrajiny vrátia pod ukrajinskú vládu! Pripomeňme, že Euro-majdan nemal skončiť krvavo, lebo mierové riešenie v predčasných voľbách garantovali zmluvne Nemecko a Francúzsko, ale washingtonskej klike sa to nehodilo, tak dohodou okamžite zmarili krvavou streľbou do oboch strán – protestujúcich, aj polície (na to dodal ich miláčik Saakašvili tých odstreľovačov, ktorých usvedčila pôvodne ukrajinská hrdinka a poslankyňa Savčenková, ktorú za to svedectvo posadili pod vykonštruovanou zámienkou za mreže!). Pripomeňme, že obe Minské dohody garantovali opäť Nemecko a Francúzsko, ale washingtonskej klike sa to nehodilo, tak dohody zmarili nahuckaním najskôr Porošenka a potom Zelenského na neikoľkoročné ostreľovanie civilných objektov v Donecku a Luhansku a zabíjanie miestnych civilistov. Zelenský dokonca začiatkom tohto roku vyhlásil, že jeho armáda je pripravená dobyť späť tieto územia. Až to zalarmovalo Rusov!

Najnovšie sa na OSN obrátil aj diktátor Lukašenko a varoval, že washingtonská klika smeruje eskaláciou ozbrojeného konfliktu na Ukrajine k Tretej svetovej vojne.

Myslíte si, že všetky tieto varovania zastavia huckanie Zelenského washingtonskou klikou a ten sa jedného dňa ráno zobudí náhodou nie pod vplyvom a zhrozí sa nad tým, čo jeho krajinu (ale aj nás okolo!) čaká?

Pritom víziu totálneho rozpadu Ukrajiny (kde mu na mape ukazujú už len odrobinky pôvodne druhej najväčej európskej krajiny, kde ukrajinské je len Kyjev a jeho okolie) on sám ukázal v seriáli „Sluha národa“, kde hral hlavnú úlohu! Sám ten katastrofálny rozpad predohral! Myslíte si, že si na to teraz spomenie?

Neverte na duchy.

Washingtonská svetovládna klika (označovaná Trumpom ako „Deep State“) sa na túto svetovú konfrontáciu dlhodobo pripravovala.

Odrazu dáva logiku absurdná kampaň MeeToo, keď vypustili z uzdy besné feministky, aby napadli kohokoľvek si zmysleli bizarnými obvineniami za údajné „harašenia“ desaťročia staré a nedokázateľné! Došlo aj na niekoľko samovrážd známych hereckých osobností, niektorí sú za mrežami v obskúrnych procesoch, mnohých kariéra je v ruinách. Prečo? No aby zastrašili známe herecké osobnosti a umelcov vôbec, ktorí by sa iste verejne postavili šialeným vojnovým plánom a už aj činom washingtonskej kliky. Len osamelý Oliver Stone odoláva a odmieta to vojnové štvanie, ale to je málo. Svedomie Ameriky mlčí…

A pozor! Tie isté feministky sa ozvali, keď si washingtonská klika vybrala za prezidenta známeho rusofóba Bidena (ktorý sa chválil, že v Kongrese presadil barbarské bombardovanie Belehradu, ale aj Kosova a ktorý je dnes už v stave bdelej kómy, takže plní všetky úlohy od washingtonskej kliky ako robot). Biden bol totiž roky známy „molester“ žien a hlavne mladých dievčatiek, čo dokazujú desiatky známych fotografií. A odrazu sa tieto protesty nehodili?!! Na dôkaz svojej mediálnej všemocnosti washingtonská klika dovtedy všemocné feministky proste „vypla“. Odvtedy držia hubu a Biden bol za podozrivých okolností zvolený prezidentom. Vytiahli ich ako zajaca z klobúka, aby ako užitočné idiotky predviedli číslo podľa kúzelníkových inštrukcii a vrátili ich do klobúka. Tak ako Hitlera, bin Ládina, Saddáma, Kadáfího, iránskeho šacha, Mubaraka, Saakašviliho i Pašinjana. Ibaže zo Zelenským sme v tom klobúku už aj my!

A nezabúdajme, washingtonská klika rozohráva overtúru k Tretej svetovej na pôde Európy. Oni aj tú obetujú, keďže predpokladajú, že sami budú pekne v bezpečí tisíce kilometrov za oceánom. Kto toto zastaví???

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6296073x
Priemerná čítanosť článkov: 8601x

Autor blogu

Archív

Odkazy