Založ si blog

Zavraždenie Ernesta Valka – ďalšia falošná stopa?

V polovici mája priniesla Pravda nečakane otvorené vyjadrenia odchádzajúceho policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka a nastupujúceho staro-nového ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Kaliňák urobil to isté, čo už Spišiak raz zažil v roku 2006. Po svojom nástupe ho odvolal, a tak Spišiak opäť odchádza aj zo služieb polície. Obaja však mali pocit, že by pochybnosti o kompetentnosti vyšetrovania vraždy advokáta Valka mali vyvrátiť aspoň v posledný deň účinkovania Spišiaka vo funkcii. Ich spoločné vyhlásenie vzbudilo skôr rozpaky.

„Nebolo to vykonané tak, že vrah čakal s úmyslom ho zavraždiť,“ povedal Spišiak. Podľa Spišiaka sa Valko bránil. Minister ochotne dodal: „Modus operandi vykazuje znaky lúpeže.“

V tejto veci zrejme Úrad boja proti organizovanej kriminalite v marci 2012 predvolal údajného bossa sýkoriek Ladislava B., ktorý prišiel podať vysvetlenie z prerušenej dovolenky v Thajsku.

Keďže na mieste činu boli vďaka médiám aj nezávislí odborníci s dlhoročnou praxou vo vyšetrovaní kriminálnych činov, a aj podľa zdravého úsudku, je táto verzia prinajmenšom ťažko uveriteľná. Ja osobne som ju počul už týždeň po vražde, ale dodnes o tomto motíve pochybujem. Veď:

– Na mieste činu neboli žiadne stopy zápasu.

– Valko trénoval karate, žiadny zlodej nie je u nás taký trénovaný, aby sa proti nemu postavil.

– Pri zápase by sa Valko snažil dostať k vlastnej zbrani na gauči. O tej zlodej nemohol vedieť, pretože keby o nej vedel, do miestnosti by ani nevstúpil.

– Zlodeji nechodia do luxusných víl sami a snažia sa ich obyvateľom vyhýbať. Valko nebol celý deň doma, prečo by mal osamelý lupič byť až taký somár, že príde akurát vtedy, keď prišiel Valko?

– Po zlodejoch, ktorí sa ponáhľajú, a zvlášť po vražde, ostáva v domácnosti doslova spúšť. Zlodeji v rýchlosti vytrhávajú zásuvky zo skriní a vysýpajú ich obsah. Valkova domácnosť bola bez známok takéhoto hľadania. Veď aj polícia s rodinou našli kľúče od trezoru a zbraň až v nasledujúcich dňoch.

– Zlodeji nechodia ozbrojení, a aj keby, tak nemajú najmenší dôvod zabíjať.

Celú konštrukciu o osamelom lupičovi, čo náhodne zabíja, spochybnil aj v tejto veci najpovolanejší dozorujúci prokurátor, riaditeľ odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry, Peter Šufliarsky: „Pri takých závažných trestných činoch málokedy dôjde k takému následku, ako nastal, náhodou.“

Vzácna súhra odchádzajúceho policajného prezidenta a ministra, ktorý ho odvoláva, naznačuje skôr iné. Rozchádzajú sa v dobrom po tom, čo nasmerovali pozornosť verejnosti tam, kam to ktosi chcel a potreboval.

Viac o tomto prípade sa dočítate v mojej najnovšej knihe „Gorily v podsvetí – Mafia.sk“, alebo aj tu.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6310494x
Priemerná čítanosť článkov: 8621x

Autor blogu

Archív

Odkazy