Založ si blog

Diktátor Obama proti diktátorovi Assadovi?

 

  Nikdy som nemal žiadne ilúzie o sýrskom prezidentovi Assadovi. Ale od začiatku som mal (asi spolu s mnohými) veľké ilúzie o americkom prezidentovi Obamovi.

  A teraz sa z amerických médií dozvedám jeho vyhlásenie, že on NEPOTREBUJE schválenie Kongresu na to, aby hádzal bomby, kde  si zmyslí???

  Kongres vraj požiadal o súhlas len ako výzvu, aby volení zástupci amerického ľudu „nesedeli bokom a nerobili záškodníkov“ (pre istotu prikladám originálny výrok: „President Barack Obama bluntly told lawmakers on Wednesday that he does not need their permission to strike Syria, but he challenged Congress to do more than „sit on the sidelines (and) snipe.“). Mám dojem, že by sa o amerických zákonodarcoch nevyjadroval tak urážlivo, keby si bol istý, že ho v jeho šialenom bombardovacom pláne podporia. Zjavne asi nie…

  A ja som si myslel, že tento pán je demokrat nielen podľa názvu strany, ktorá ho na najvyšší post superveľmoci USA nominovala.

  Obama pri tom vo svojej predvolebnej kampani tvrdil, že jeho predchodcovia chybili, keď sa v takej vážnej veci ako je v podstate vojenský útok na iný suverénny štát neobracali na Kongres a on to napraví! Dnes popiera aj svoje slová z 20. augusta 2013, že použitie chemických zbraní v Sýrii je „červenou čiarou“, na ktorú musí osobne reagovať. Teda už nejde o fakty, ale jeho osobnú prestíž?!

  Veď to je porušenie elementárnych demokratických zásad kolektívneho rozhodovania! Aký je potom rozdiel medzi ním a Assadom, keď obaja rozhodujú autokraticky?

  Už východiská k rozhodnutiu o bombovom útoku proti Sýrii sú pochybné, priam v rozpore so záujmami bezpečnosti USA, ako som o tom už písal. A iní opisujú, že stopy predsa len vedú k fanatickým rebelom. Napriek všetkým týmto faktom, spomenutým napríklad aj v britskom Parlamente, sa deje niečo neslýchané:

  Americký rezident Obama ignoruje najvyšší orgán medzinárodného práva OSN.

  Ignoruje najvyšší demokratický orgán rozhodovania vlastnej krajiny.

  Ignoruje rezervované, či celkom odmietavé postoje svojich najbližších spojencov – Británie, Nemecka a Francúzska.

  Ignoruje negatívne ohlasy mnohých ďalších krajín sveta a ich občanov.

  Ignoruje protesty na Blízkom východe, teda tých, ktorí sú konfliktu najbližšie a vedia o ňom najlepšie.

  Ignoruje protesty vlastných občanov (viď. tu pri vystúpení ministra zahraničných vecí Kerryho pred zahraničným výborom Kongresu).

  Znásilňuje medzinárodné právo.

  Neguje demokratické princípy vedenia najdemokratickejšieho štátu sveta, ktorý tú demokraciu už desaťročia vyváža do celého sveta.

  Ignoruje ne-vôľu vlastných voličov (viď. ich komentáre k tomuto jeho najnovšiemu výroku).

  Ale prečo, preboha?

  Niečo tu nesedí…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6305360x
Priemerná čítanosť článkov: 8614x

Autor blogu

Archív

Odkazy