Založ si blog

Hanba na koľajniciach – sauna na kolesách a iné lahôdky

   Nedávno som cestoval vlakom z Bratislavy do Košíc a späť, na čo asi nikdy nezabudnem. Najskôr ma zarazil fakt, že do Košíc ide nočný vlak s lôžkami a lehátkami jedenásť hodín. Je to aj tým, že kdesi stojí zbytočne štyri hodiny. To je choré! Nemohli sme ho tým pádom použiť, lebo sme museli byť v Košiciach minimálne o siedmej ráno. Koľko ľudí, čo má takúto povinnosť, by rado využilo nočný vlak (to nehovorím v akom stave sú tie lôžkové vagóny v porovnaní s novými v Čechách) a ešte aj ušetrilo za ubytovanie, keby ten vlak nešiel tak nezmyselne?

1.       otázka: To v ŽSSK nikomu nenapadlo, že ten vlak by mohol prísť do Košíc aj o tretej ráno a nech tam potom stojí štyri hodiny, za ktoré sa cestujúci v pohode zobudia a odídu?

  Hoci bola nedeľa, vlak bol preplnený.

2.       otázka: To ŽSSK nevedia pristaviť dosť vagónov, veď si to tí ľudia platia a ŽSSK z toho žijú (ale asi je ľahšie kašľať na cestujúcich a drankať dotácie od štátu)?

  Urobil som tú chybu, že som chcel našej dcére predviesť výhody cestovania vlakom a zobral ju do reštauračného vozňa. Tam spočiatku panovala dobrá nálada, ktorá po čase upadávala na bod mrazu aj bez klimatizácie (o tom potom). Na našu objednávku nebol schopný kuchár dodať jedlo viac ako hodinu a pol! Pani pri našom stole nepriniesli objednávku dva hodiny! Čašník sa snažil, ale čo zmohol, keď už aj my sme videli, že kuchár je ožratý a jediná jeho činnosť bola, že chodil okolo nás niekam fajčiť (alebo slopať)?!

3.       otázka: Niečo tak absurdné si pamätám len za komunistického režimu. Znamená to, že vo Wagon Slovakia panuje ožranský komunizmus aj štvrťstoročie po jeho páde?

  Po ceste naspäť sme dostali ďalšiu lekciu – hlavne naša dcéra, ktorú už na „služby“ ŽSSK asi ťažko nahovorím.Vlak bol v pondelok poobede (vyrážali sme okolo druhej) opäť preplnený na prasknutie!

4.       otázka: Rovná sa druhej s dodatkom – vy „manažéri“ ŽSSK si naozaj myslíte, že cestujúci sú dobytok?

Blíži sa leto a my sme mali na vlastnej koži zažiť, čo čaká desaťtisíce cestujúcich ŽSSK – neklimatizované vagóny. Ten v ktorom sme sedeli my, ani nemal dosť prieduchov na nejakú klimatizáciu. A skúste sedieť hodiny pri otvorenom okne! Neurochirurgovia vám potom povedia, od čoho máte odrovnané plece a chrbticu. To je predsa masové zinvalidnenie cestujúcich! Jediný vagón, kde bola slušná klíma bol ten nový IC-čkový bez kupé. Zato v reštauračnom bola najväčšia sauna, lebo nemal žiadnu klímu! Tak tam potom jedzte (ak už máte to šťastie, že kuchár nie je na mol)!

5.       otázka: Páni „manažéri“ ŽSSK, vy vo svojich pracovniach máte iste klímu, že?

A aby to nebolo málo, v tom úpeku meškal vlak „len“ 45 minút. Viete si predstaviť, ako tí ľudia vyzerali a čo si mysleli po takejto sedem hodinovej „túre“?

  Posledná otázka „manažérom“ ŽSSK: začo beriete tie svoje tučné platy, načo ste tam?!

  Nedúfam v odpovede, len to píšem, aby ste aj vy, čo to risknete, vedeli, čo vás pri jazde vlakmi ŽSSK čaká. A prečo jej dobre platené vedene tak urputne bojuje proti súkromným železniciam a nakoniec si vždy vyškemrajú ešte aj dotáciu od nás všetkých cez štátnu kasu. Je to hanba!

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6278949x
Priemerná čítanosť článkov: 8578x

Autor blogu

Archív

Odkazy