Založ si blog

Prezident ako pučista?

Práve som sa vrátil zo série besied v Starej Turej, Senici a Trenčíne. Hovoril som so študentmi aj dospelákmi a musím povedať, že diverzná činnosť prezidenta na diaľkové ovládanie prináša svoje neblahé ovocie. Ale keďže na takých besedách je dosť času na debatu aj argumentáciu, mnohí sa nestačia čudovať aké farizejstvo nám tu pán Kiska predvádza. Sám umelo vyvolal krízu a začal útok na vládu. Pripravil pôdu pre majdanský scenár. A teraz sa tvári, že ide „upokojovať“ situáciu? To má byť zlý vtip?

Tak ako tento celý týždeň konal v rozpore s Ústavou a skutočnou situáciou, aj najnovšie Kiskovo „Memorandum“ je absurdné. Načo majú traja ústavní činitelia deklarovať podporu Polícii, keď je to samozrejmosť? Polícia má zabezpečovať verejný poriadok, bodka. Lenže to sa do majdanského scenára nehodí. Preto pán Kiska takýmto „Memorandom“ podsúva verejnosti kriminalizáciu Polície. Veď o to na ukrajinskom Majdane aj išlo. Na jednej strane nátlak, aby Polícia nezasahovala a len sa prizerala, na druhej vopred vycvičené a vystrojené „bojůvky“ radikálov z oboch strán extrémistického spektra. Je pozoruhodné, že fašisti aj AntiFa sú rovnako agresívni. A keďže u nás nemajú napriek jačaniu slniečkárov žiadne väčšie zázemie, budú podľa osvedčeného scenára zrejme na dnešný deň dovezení. A hotely sa nimi vraj už plnia? Budú mať helmy, masky, palice a doslova si tú brutalitu a teror v uliciach budú užívať. Veď to nie je po prvý krát. Ibaže po prvý krát k tomu pripravuje pôdu prezident suverénnej krajiny?!!! V takejto chvíli plní prezident na kľúčik pučistický plán dať voľný priechod násiliu v našich uliciach, zrejme aj útoku na Úrad vlády a možno lynčovaniu premiéra? Vláda má prebrať zodpovednosť za činnosť Polície a nesmie ju riadiť?! Čo iné by sledoval svojím absurdným „Memorandom“? Preto bolo aj oprávnene predsedom parlamentu a predsedom vlády odmietnuté.

Už dávno nejde o Kuciaka a jeho snúbenicu. Veď na vyšetrenie ich vraždy treba pokoj a podporu vyšetrovateľom, kým opozičníci po nich priam poľujú a veľmi ich škrie, že do vyšetrovania nemôžu zasahovať, aby vynášali von čokoľvek, čo by mohli škandalizovať. A toto podporuje prezident Kiska? Je ešte vôbec prezidentom nás všetkých? Veď sa mu už darí totálne polarizovať túto spoločnosť. Hádajú sa príslušníci rodín, dlhoroční priatelia, kolegovia na pracovisku. Lebo to je výsledok aktivít pána Kisku – rozdúchavať umelo vyvolanú krízu. Veď má na to vraj aj rodinné páky a prepojenia.

Ďalšie farizejstvo – Kiska ide bojovať proti mafii tým, že do Prezidentského paláca si ako prvého povoláva kamaráta mafiánov a podozrivého, škandalózneho, arogantného zbohatlíka z čias, kedy sa najľahšie zarábalo z mafiánskej kriminality? A veľmi si Kiska s mafošom notujú?

Ďalšie farizejstvo – na pohľad nezmyselné zvolávanie výhradne opozície na porady s androidným prezidentom, ktorého hlas znie ako z nahrávky, už začína mať logiku. Veď oni si zrejme rozdávali trafiky? A náš spoločný prezident proti vôli väčšiny občanov tohto štátu vyjadrenej vo voľbách s nimi dohadoval scenár puču? Tak preto majú tak krvavé oči, už sa vidia pri korýtkach! Veď im ich sľúbil či nie? A viete so predstaviť že o ministrovi vnútra a prezidentovi Policajného zboru bude rozhodovať mafoš, Kočnerov pobratim, či neúspešná novinárska? Ja teda nie!

Ďalšie farizejstvo – Nicholsonová najskôr škandalizovala vládu a neodpovedala na maslo na halve vlastnej strany, potom si rýchlo vypýtala ochranu ale teraz volá po násilnom prevrate a to tak, že Polícia nás ostatných nemá chrániť? Takže má chrániť ju, nech tára ako tára, a nás a našu vládu nie? Tomuto sa prizerá pán Kiska a vôbec mu to nie je čudné? Či dokonca sa to hodí do scenára jeho inštruktorov? Varovania prichádzajú aj zo zahraničia, oni to vidia a pán Kiska je hluchý a slepý k varovným signálom?

Ďalšie farizejstvo – ministra Maďariča som uznával a vždy pri osobnom stretnutí nezabudol pochváliť za to ako vedie taký zverinec, ako je kultúra. A preto som vedel, že odísť z kresla ministra chcel už rok. Preto načasovanie a zdôvodnenie jeho odstúpenia považujem nielen za nešťastné, ale provokačne zlomyseľné. A to by nebol náš splátkový Kiska, aby sa toho nechytil! A už naozaj nevie, ako inak útočiť na legálne zvolenú vládu, tak si nahlas pred novinármi povzdychne, že už celý týždeň nemá za Mareka Maďariča náhradu?!! A kde by ju chcel vyštrachať, keď na taký post musí byť koaličná dohoda a pán Bugár akurátne teraz dovolenkuje?

Ďalšie farizejstvo – podľa Kiskovho „Memoranda“ sa prevrat nesmie volať prevrat. Tak to volám puč. A vidím, že je najvyšší čas sa tomu postaviť. A už je tu aj iniciatíva, ktorá zvoláva na dnes protest proti tomuto palácovému puču. Slušní ľudia by sa mali ozvať tak, aby pán Kiska počul aj niekoho iného, nielen svojich inštruktorov. Proti zneužitiu protestov sa vyjadril aj predseda Konferencie biskupov, arcibiskup Zvolenský. Konečne sú tu Trestné oznámenia na opozičníkov, ktorí chcú rozvrátiť tento štát, aby ho mohli ľahšie ovládnuť a odovzdať do rúk globálnym monopolom hospodárskym aj politickým. Ale mám ešte nápad. Neviem nakoľko naša Ústava počíta s impíčmentom pučistu, ak sa ocitne v prezidentskom paláci. Ale za pokus by to rozhodne stálo..

 

P.S. Dystópia je opak utópie. Ako literárny žáner (využiteľný aj na tomto mieste) je opisom najhoršieho možného scenára blízkej budúcnosti ako varovanie s nádejou, že sa nenaplní. Som rád, že sa tentoraz moja dystópia nenaplnila, ale trvám na tom, že tento prezident urobil všetko preto, aby sme sa mali čoho báť.

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301934x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy