Založ si blog

Hrozí vlna teroru? Ak, tak policajného!

S odstupom niekoľkých dní po udalostiach v Nórsku je snáď čas aj na poučenie. To sa ponúkalo už dávno, len nebol záujem. Obecné predstavy o súčasnom terorizme sa scvrkli na trápny „bonmot“ Miloša Zemana, že síce „nie všetci Arabi sú teroristi, zato všetci teroristi sú Arabi“. Samozrejme, že je to nezmysel. Veď si stačí spomenúť na tých írskych, baskických, korzických, filipínskych, tamilských a dokonca aj amerických teroristov. Veď to bol bývalý americký vojak z Iraku Timothy Mc Veigh, ktorý spáchal najkrvavejší bombový útok v Oklahome v novodobej americkej histórii! Nezabúdajme ani na údajných čečenských teroristov, z ktorých sa nakoniec vykľuli agenti ruskej tajnej služby FSB, ktorí cynickým vyhadzovaním domov vlastných občanov výbušninou RSB v Moskve, Volgodonsku a Riazani pripravili pôdu pre nástup „záchrancu Putina“ za nového cára Ruska. A ešte ich pri tom v Riazani aj prichytili!

Ale pri podrobnejšom skúmaní histórie zistíme, že prvou vo svete známou teroristickou skupinou boli zelóti počas rímskej okupácie ešte v biblických dobách. Arabom teda nemôžeme pripísať ani len „vynález“ terorizmu. Ten sa naučili od druhých.

Pozor na Spišiaka!

Výtlačok denníka SME som si 27.5. kúpil, aby som sa uprostred dovolenkovej idylky dozvedel, čo sa to vlastne v tom Nórsku stalo. Ale najväčší šok ma čakal na štvrtej strane vo vyhlásení policajného prezidenta Spišiaka, že „Každému občanovi môže niečo ublížiť v mysli a ide a strieľa.“ Každému? Deťom, starcom, ženám, telesne postihnutým, chorým, nevládnym, ale aj zdravým, normálnym a slušným občanom? My VŠETCI sme potenciálni vrahovia a teroristi?! Pán Spišiak je už nechvalne preslávený svojimi výrokmi na úrovni drevenej bábky Buratina, ale toto je príliš. A pritom to vôbec nie je vzdialené najhlúpejšej pravičiackej ideológii týchto dní – „bushizmu“. Ten sa vyznačuje tým, že z extrémneho, teda ojedinelo brutálneho činu chcú urobiť pravidlo, podľa ktorého aj nôž je potenciálna teroristická zbraň preto by mali byť milióny nožov na celom svete evidované. Je to naschvál prehnané prirovnanie, aby sme si uvedomili absurdnosť bushistickej „vojny s terorizmom“. V konečnom dôsledku sú totiž najmasovejšími teroristami tí, čo nás pred „potenciálnym“ a často imaginárnym terorizmom akože chránia. Riešia si tým vlastné mocenské ambície a kšefty. Krátko po Nežnej revolúcii som napísal úvahu „Demokracia nikdy nezvíťazí, tobôž nie diktatúra“. Politické elitárske skupiny stále láka šanca podriadiť si „demokraticky“ všetkých občanov a dostať ich pod kontrolu systémom Veľkého Brata, ktorý „pre ich dobro“ všetko sleduje a každého kádruje. V Spojených štátoch už Veľký Brat v podobe neprehľadnej siete navzájom sa v „bdelosti“ predbiehajúcich tajných služieb prenasleduje vlastných občanov do absurdna. Na to aby ich skúmal až pod kožu celotelovými detektormi (a príslušné firmy na ich výrobe zarobili) stačil aj komický príklad „trenírkového teroristu“, čo bol zrejme veľmi nevydarený trik jednej z tých služieb, ktoré sa akurát nudili a hlavne báli, že ich Obama oprávnene zruší. Sila Veľkého Brata je už taká, že ani škandalózne, hanebné, po vzoru komunistických gulagov založené väzenie neobvinených a neusvedčených „teroristov“ v Guantanáme nedokázal Obama odsúdiť a zrušiť.

Ak sa v tých dňoch máme čoho báť, tak je to snaživý Malý Brat, ktorý sa veľmi bude chcieť podobať tomu veľkému…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6292709x
Priemerná čítanosť článkov: 8597x

Autor blogu

Archív

Odkazy