Založ si blog

Obchody so strachom

Dnes a denne sme masírovaní médiami. Ani si neuvedomujeme ich moc. Už vieme, že klamú (viď. nekonečná kampaň niektorých SME-jákov proti Literárnemu fondu) a že dokážu stvoriť stranu na jedno použitie (TV Markíza a dnes zabudnutá SOP). A čo ich úloha vo vyvolávaní paniky? Veď už celé mesiace nepočujeme iné, než slová kríza, kríza, kríza. V ekonomike sa nevyznám, ale mal by som niečo vedieť o médiách. Tu sú príklady, ako globalizované médiá dokážu pandémiu absurdných poplašných správ premeniť na zlato pre nadnárodné farmaceutické firmy a iné skryté kšefty:

 

VTÁČIA CHRÍPKA? KAŠLAŤ NA ŇU!

Žijeme v dobe, ktorá dala globálnym médiám obrovskú moc a ktorá zároveň vynašla tzv. virtuálnu realitu. To je taká, ktorá neexistuje, ale zdá sa reálna. A presne toto je prípad vtáčej chrípky.

V roku 2005 nás globálne a hneď aj lokálne médiá celé týždne denne masírovali správami o hroznej pandémii, ktorá vypukne – možno! Novinové články začínali pozoruhodným tvrdením, že „mnohí odborníci sa zhodujú“, ale v podstate sme sa nedozvedeli, ktorí mnohí, okrem tých, čo zasadali v Ženeve a dohodli sa na pozorovaní celého problému. Tie články tiež prinášali zvestovanie záchrany vďaka lieku, ktorý je už po ruke. Málokto si všimne, že v záplave oslavných ód sa obvykle len raz spomenie, že zachráni – vraj! Tak si teda zoberme fakty.

Prvou „virtuálnou pravdou“ (teda lžou) je tvrdenie, že vtáčou chrípkou sme boli ohrození od toho roku 2005. Vtáčia chrípka typu H5N1 je známa od roku 1997! Áno, OSEM rokov sa o nej vedelo a za celých osem rokov nikoho nenapadlo podozrievať ju z toho, že by ohrozila ľudstvo.

Druhou „virtuálnou pravdou“ je práve ohrozenie ľudstva. Od roku 2003 bolo infikovaných len do dvesto ľudí, zomrelo 60, z toho 42 vo Vietname. Šesťdesiat mŕtvych je MENEJ ako počet obetí dopravných nehôd vo Veľkej Británii za jediný deň! Čiže virulentnosť vtáčej chrípky je neobyčajne nízka a jej úmrtnosť 52% sa síce zdá hrozivá, ale je menšia, než napríklad u antraxových listových zásielok v roku 2001 a táto hrozba bola zlikvidovaná bez väčších obetí.

Treťou „virtuálnou pravdou“ je existencia zázračného lieku. Ťažko si predstaviť väčší nezmysel. Ten liek by nás totiž mal chrániť pred možnou pandémiou a tá pandémia je možná len vtedy, keby vírus vtáčej chrípky zmutoval tak, že by sa šíril od človeka k človeku. Aj najhorlivejší proroci novej apokalypsy však musia uznať, že takýto mutovaný variant sa (za celých tých osem rokov!) nenašiel. Ako teda môžeme mať liek na niečo, čo neexistuje? A ako si môžeme nakúpiť do zásoby medicínu na neexistujúcu chorobu? No tak, že si ju odložíme na policu ako cukríky – ako sa nechtiac preriekla zástupkyňa dovozcu „zázračného lieku“ aj v jednej našej televízii. Treba dodať, že ide o trochu drahé cukríky…

 

Pandémia?

Pandémia naozaj nastala. Bola to pandémia poplašných správ, ktorej ruka v ruke vždy ide obrovský, celosvetový kšeft. Len v Spojených štátoch sa rozhodli nakúpiť „do rezervy“ zásoby liekov proti neexistujúcej pandémii vtáčej chrípky pod označeniami Tamiflu a Relenza za 510 miliónov dolárov pre 31 miliónov ľudí. Bežný spotrebitelia tieto lieky už vykúpili nielen v USA. To je priam sen každého výrobcu čohokoľvek. A do toho v americkom Kongrese volajú „Je to národná záchrana!“. Nikto už ale nezdôrazňuje, že v tom istom Kongrese sa zákonodarcovia potichu chystali (kvôli „národnej záchrane“ a teda práve s ohľadom na tieto lieky) odsúhlasiť obmedzenie možností občanov súdiť farmaceutické firmy v dôsledku ochorenia z ich liekov a vakcín! A to už je naozaj kšeft milénia, predávať zázračný liek bez záruky zázraku…

Máme teda liek, ktorý nemôže liečiť, čo ešte nevzniklo — mutovanú variantu vírusu. A ako sa čoskoro potvrdilo, tie lieky boli pochopiteľne neúčinné na najnovšie varianty vtáčej chrípky a ani z tých sa žiadna pandémia nezrodila. Takže, mnoho kriku pre nič? Ale vôbec nie.

Slovenská vláda vydala v roku 2006 až 213 miliónov korún na prevenciu vtáčej chrípky, z toho 82 miliónov kusov rúšok na tvár. To bol kšeft!

 

CHRÍPKA AKO JAZYKOLAM

Prečo sa brániť dobrým kšeftom, keď sype? V roku 2009 nás opäť prišla strašiť chripajzňa. Len sme sa nevedeli dohodnúť, či prasačia alebo prasacia. Bez logiky, ale pod tlakom vtedy vládnucich jazykových puristov sa ktosi v ktoromsi médiu rozhodol pre prasacinu a už tomu jazykovému paškvilu neodpomohlo ani vyhlásenie súdnych jazykovedcov z vtedajšieho vedenia Jazykovedného ústavu Ľudovíta Štúra SAV. Ale aby sme si z tej „hroziacej pandémie“ nerobili len srandu, pohotovo sa našla snaživá okresná hygienička kdesi pri Žiline, ktorá iniciatívne vyzvala primátorov a starostov, aby už preventívne vymeriavali parcely pre masové hroby! A opäť nás malo zachrániť očkovanie.

Už sme si povedali, prečo môžu byť takéto očkovaniu chrípky neúčinné. Je na čase si povedať ako môžu doslova škodiť. Neúčinné sú preto, pretože nás očkujú proti tomu, čo už bolo, teda proti už prebiehajúcej a minulej nákaze. Očkovanie sa nedá vyrobiť dopredu ako nemôžete kopnúť gól, keď neviete, kde bude bránka. Takže každý rok sa znova vyrába nový variant očkovania z novo mutovaného vírusu, ktorý už na ďalší rok nebude aktuálny tak isto ako očkovacia látka z neho vyrobená! Škodlivosť takéhoto očkovania môže byť v tom, že na prípravu vakcíny sú nutné substráty (ako napr. surové vajcia) a prísady (ako napr. antioxidanty na báze ortuti), na ktoré môžu byť niektorí pacienti alergickí alebo precitlivení. Existuje dokonca vážne mienená hypotéza, že milióny obetí tzv. španielskej chrípky, boli spôsobené práve vtedy po prvý krát zavádzaným masovým očkovaním vojakov vracajúcich sa z frontov Prvej svetovej vojny.

 

Čo naše médiá?

Denník SME priniesol korektnú informáciu, že ročne na chrípku ochorie na Slovensku približne 1,5 milióna ľudí. Opakujem JEDEN A POL MILIÓNA! Ďalej SME informuje, že v 9. kalendárnom týždni roku 2010 došlo v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roku k poklesu počtu hlásených akútnych respiračných ochorení na 44 897 prípadov, z toho bol priebeh ochorení komplikovaný u 1143 osôb.

Oficiálna stránka Úradu verejného zdravotníctva SR uvádza odhady Svetovej zdravotníckej organizácie, že ročne na chrípku ochorie na svete približne MILIARDA ľudí, závažný priebeh je u 3 až 5 miliónov a chorobe podľahne 300 až 500 tisíc ľudí. Mimochodom, tieto štatistiky sú tradične nepresné a preháňajú, ale o státisícoch úmrtí vo svete môžeme hovoriť – pri klasickej chrípke! Teda z bežnej chrípky aj pri najlepšej starostlivosti (napríklad v Kanade, kde sa chvália najnižšími počtami úmrtí na bežnú chrípku) umierajú také počty postihnutých, o ktorých sa pri tzv. pandémiách nikdy nehovorilo!

Ale Plus 1 deň, teda bulvár, dňa 18.2.2011 napísal: „Prasacia chrípka opäť zabíjala!“ V článku sa píše, že zomrel 25-ročný Peter z Levíc, ktorý ale vírus A(H1N1) prekonal a až keď tento vírus z jeho tela vymizol, zomrel po troch dňoch. Dôvod sa neuvádza. V tom istom článku sa píše, že 46-ročný Emil z Pezinka bol v ružinovskej nemocnici v Bratislave liečený na prasačiu chrípku. Na čo nakoniec zomrel sa neuvádza. Záver? Citujme záverečnú vetu: „Od začiatku chrípkovej sezóny 2010/2011 bolo vo virologických laboratóriách identifikovaných 117 vzoriek chrípky typu A(H1N1). Z toho ťažkých prípadov bolo podľa zistení 21 a až šesť skončilo úmrtím.“

Desaťtisíce prípadov normálnej chrípky v porovnaní so stovkou tej prasačej. Viac ako tisíc ťažkých prípadov normálnej chrípky k dvom desiatkam prasačej. A potom príde to čarovné slovíčko AŽ…

Skutočnosť je teda opačná. Viac než mediálne nafúknutých „pandémií“ na exotické variácie chrípky sa musíme báť tej normálnej, každoročnej. Pri tej umierajú ľudia a nikto o tom nehovorí, pretože to by potom tvorcovia zázračných vakcín museli priznať, že skutočným problémom je stupňujúca sa rezistencia na antibiotiká, čo spôsobuje komplikácie aj pri obyčajnej chrípke. Ale to nie je to jediné o čom sa v médiách už s takým nadšením a dramatickým tónom nehovorí…

Jediný, kto o tomto ohromujúcom kšefte s našou dôverou verejne prehovoril je bývalý riaditeľ známej farmaceutickej firmy John Virapen (tu je výber z jeho šokujúcej výpovede).

 

A ešte dodajme

Dňa 30. 11. 2009 prišiel poslanec Vladimír Novotný (SDKÚ-DS) ako predseda Výboru pre zdravotníctvo NR SR s dramatickým vyhlásením (cit. Extra plus č.2/2011): „Prasacia chrípka je už aj na Slovensku, ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva katastrofálne podcenili situáciu“. Štát pod takýmto tlakom nakúpil 7 miliónov vakcín za milión eur. V auguste 2010 vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia koniec „pandémie“ prasačej chrípky a na Slovensku ostalo 900 tisíc nevyužitých vakcín. Ich protokolárna likvidácia nás všetkých vyšla na ďalších 17 tisíc eur.

Mimochodom, počul niekto z vás niekedy predtým, či potom niečo o akomsi Vladimírovi Novotnom?

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6271267x
Priemerná čítanosť článkov: 8567x

Autor blogu

Archív

Odkazy