Založ si blog

Fraška menom Cinkota

Andyho Hryca si úprimne vážim a rád s ním diskutujem o kultúre i spoločnosti obecne. Snažím sa aj porozumieť jeho hereckej solidarite, ale obávam sa, že v prípade Cinkota naletel.  Pán Cinkota to na nás hrá v priam životnej roli. Akurát scenár nesedí.

Najnovšia verzia herca Cinkotu má vyznieť tak, že je priam obeťou policajného komplotu, kedy policajti, neskôr prokurátori a nakoniec ani sudcovia nepochopili, ako veľmi im chcel za nesmierneho sebaobetovania pomôcť v boji proti drogám tým, že ich sám bude konzumovať a roznášať.

A teraz fakty:

Ak je niekto ako známa postava spoločnosti, v tomto prípade herec, už raz súdený a odsúdený za drogy, tak po tom, čo vyjde z väzenia, by sa s nimi už nikdy v živote nemal zaplietať ani len myšlienkou.

A čo Cinkota? On sa rozhodne, že zatočí s celou drogovou scénou a to vlastným pričinením. Ide do bytu známeho dílera drog, tam si šľahne dávku a von vynesie nie dávku pre osobnú potrebu, ale pre celý regiment závislákov. A to vraj, aby mal čo hlásiť istému protidrogovému policajtovi. Ale aká smola,  vzápätí ho zabásnu celkom iní policajti. A na rozprávky neveria.

Ani Šeherezáda by si totiž netrúfla tvrdiť taký nezmysel, že toto všetko „musel“ urobiť ten pán osobne. Nemusel. Ak chcel byť tak veľmi nápomocný, stačilo udať adresu a z protidrogového by si už odsledovali tých, čo k dílerovi chodili a teda aj vychádzali s dostatkom dôkazového materiálu. Tak načo tam teda šiel?

Podľa médií  bol ten pán už „dva týždne čistý“, keď si u dílera dal drogu (vraj aby vyznel vierohodne). Je obecne známe, že vyliečený alkoholik si nesmie dať ani kvapku, lebo v tom začne lietať znovu. A to my máme uveriť tej rozprávke, že akurát pán Cinkota má z tohto zákona závislosti výnimku a tak si len tak „na oko“ šľahne dávku a bez následkov? To by nenapadlo ani rozprávkarovi Dobšinskému!

Takže, aký je pravdepodobný scenár tejto reality show?

Vyzerá to tak, že sa ten pán ani napriek predošlému verejnému škandálu a opletačkami s políciou i súdmi vrcholiacimi väzením nepoučil. Skôr ho asi osvietil nápad, že bude beztrestne ďalej brať drogy, tentoraz ale pod krytím nejakého protidrogového policajta. Akurát zabudol, že to nie je na Slovensku jediný policajt a že ani ten  pred súdom naozaj nemôže tvrdiť, že Cinkotu nútil brať drogy a kupovať dávky, ktoré sú skôr na šírenie ďalej (a teda drogový biznis), než na vlastnú spotrebu.

A aby to bolo zaujímavé, máme tu ďalšieho závisláka. Je ním istý hradný pán, ktorý nám robí v maske prezidenta republiky hanbu kade chodí, najnovšie v Bosne. Je to insitná postavička povestná svojimi „hlodmi“ (tak sme v Krasňanoch označoval zvlášť vtipné výroky). No a tento pán, závislý na verejnej mienke,  si potrebuje urobiť očko u ním znechutenej spoločnosti občanov tejto republiky a tak sa nechal počuť, že keby pán Cinkota chcel, tak je tu predsa ešte šanca na milosť od tohto milosťpána!

A ja sa pýtam: ak by po tom všetkom pán herec Cinkota vyšiel z vlastnej kaše vďaka pánovi Popletovi tak ľahko, polepšil by sa, keď mu k tomu zjavne nepostačil predošlý trest? S istotou milosti za dobre zahranú rozprávku môže dospieť k záveru, že je tak dobrý herec vlastnej reality show, že ju môže hrať donekonečna.

 

P.S. Nie som expert na drogy, ani na drogovú scénu, ani nepoznám tohto herca a informácie čerpám len z verejne dostupných zdrojov. Ale už som videl nemálo divadelných predstavení, filmových a televíznych filmov a samozrejme kopu rozprávok, aj reality show. A ja skrátka tejto novej životnej roli pána Cinkotu, ako samovražedne odhodlaného bojovníka proti drogám, ktorý doplatil na nepochopenie toľkých odborníkov na drogy, neviem uveriť…

Únosy detí na Ukrajine? Ako funguje „double standard“. . .

03.06.2023

Na Západe je známy aj výraz „double standard“, kedy určité kritériá sú na jedných aplikované, na iných nie. A dobre vedia, čo to znamená. Vo Vietname Američania najskôr barbarským bombardovaním civilných cieľov narobili tisíce sirôt a potom ich asi 3 300 odviezli z Vietnamu, z čoho boli aj súdy s podozrením na ÚNOS! Ale nikomu nenapadlo vydať kvôli tomu na [...]

Náckovia na Slovensku?

02.06.2023

História sa opakuje. Zvlášť, keď jej niekto pomôže. Mnoho príslušníkov SS utieklo po II. svetovej vojne z Európy za výdatnej pomoci ilegálnej siete Odessa, ako o tom píše Frederick Forsyth v knihe „Spis Odessa“ a významnou prestupnou stanicou bol aj Vatikán! Viacerí sa usadili v USA a Kanade, kde nie je dodnes nacizmus považovaný za zločinnú ideológiu (??!). [...]

Predvolebná reinkarnácia, či prekabátenie Matoviča a jemu podobných

29.05.2023

História sa opakuje. Po Novembri 1989 sa viacerým komunistickým poskokom podarilo reinkarnovať do novej doby. Žiarivým príkladom je Ján Štrasser, profesionálny komunistický vriťolezec (viď výber „Nám s úsmevom sa kráča… The best of KSS & KSČ“, kde mu patrí čelná pozícia medzi autormi komunistických „častušiek“), ktorý dvakrát podpísal Antichartu. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gumurin

Ako to vidím

Štatistiky blogu

Počet článkov: 732
Celková čítanosť: 6301869x
Priemerná čítanosť článkov: 8609x

Autor blogu

Archív

Odkazy